Transgender

Ženy-plavkyne sú ´vydesené´, zakázali im protestovať proti účasti transgender muža

287
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Hrozba profesionálnych, osobných a akademických represálií "vydesila" ženy - plavkyne natoľko, že sa boja hovoriť o suverénnom preniknutí transgender biologického muža menom Lia Thomas do ich ženských súťaží, priznala to matka jednej z takto ohrozených plavkýň, ktorá si však priala zostať v anonymite.

The Post Millennial informuje, že jedna z matiek plavkýň z univerzít, patriacich k Ivy League (8 elitných súkromných univerzít na severovýchode USA), ktorá zároveň patrí k NCAA (Národná atletická asociácia univerzít) sa vyjadrila na pôde Nezávislého fóra žien (IWF). Hovorila o ´plavcovi´ z University of Pennsylvania, menom William “Lia” Thomas, ktorý sa nedávno "menil" na ženu; napriek tomu má však stále mužské genitálie, pričom údajne zostáva heterosexuálom (aj napriek tomu, že sa identifikuje ako lesba). Táto skutočnosť pochopiteľne vyvoláva medzi členkami jeho plaveckého tímu nepokoj, najmä aj v súvislosti s používaním spoločných šatní, spŕch a toaliet, nehovoriac o tom, že po prechode z mužského tímu do ženského, začal okamžite dominovať vo všetkých ženských súťažiach. Matka nemenovanej plavkyne rozpráva: "Po prvý raz som sa o ´Lii Thomasovej´ dozvedela, keď som si prechádzala výsledky prvých súťaží sezóny a rozmýšľala som kto to je. Prečo o nej nič neviem? Veď čas 1:46 na 200 metrov voľný spôsob je natoľko šokujúci, že o tejto plavkyni by sa malo dávno hovoriť! Modré oči! Zistila som, že ide o chlapa - úplne dospelého muža - plavca, ktorý sa snaží strhnúť ikonické rekordy v ženskom plávaní, čo sa mu aj podarilo, keď zobral body plavkyni z Pennsylvánskej univerzity, ktorá si ich právom zaslúžila. A táto osoba má plávať na každom mítingu tohto ženského šampionátu, zaberať pozíciu ženy v cestujúcom tíme a vyhrávať každé finále!"        

Matka vysvetľovala, že na začiatku "si dievčatá mysleli, že to ´samozrejme nie je správne´", a očakávali, že škola situáciu náležite vyrieši. Po čase sa však ukázalo, že univerzity nielen že neodvolajú Thomasa so ženských súťaží, ale keď sa "niektoré dievčatá začali na to pýtať, vzali ich nabok a povedali im, že o tom nesmú rozprávať". A dievčatá sa boja, sú vydesené, že stratia priateľov, že ich vykopnú z ich tímov, že na ne budú poukazovať ako na transfóbne a ako na osoby s nenávistnými prejavmi. "Nechcem, aby moja dcéra mala nejaké problémy za to, že chcem hovoriť o základných právach pre jednotlivé pohlavia a z toho vyplývajúcich právach pre ženskú reprezentáciu. Zaslúži si prežívať bežný, typický študentský život na univerzite, nezaťažený takýmito problémami."

Kritici argumentujú, že pripustením transgender atlétov (najmä mužov) do ženských súťaží sa celkom stráca zmysel oddelených ženských a mužských atletických súťaží, ako to bolo doteraz, nehovoriac o znechutení a sklamaní samotných súťažiacich. Vedecké výskumy jednoznačne potvrdzujú, že fyziognómia mužov značne prevyšuje fyziognómiu žien, najmä v atletike, pričom tento rozdiel nikdy neeliminuje žiadna ´liečba´, tlmiaca hormonálne procesy. Zdravý mladý muž nijako evidentne nestráca svalovú hmotu (silu) 20 týždňov ani po zredukovaní úrovne testosterónu a nepriame účinky testosterónu na stavbu kostí, kapacitu pľúc a veľkosť srdca nepôsobia a tieto faktory sa nezmenia ani po hormonálnej terapii. Z týchto dôvodov je pripustenie transžien (biologických mužov) do súťaží žien, čo povolil Medzinárodný olympijský výbor, nespravodlivosťou, ktorá by sa nemala tolerovať.           

Daily Mail aj napriek transgenderovému ošiaľu poznamenáva, že hoci Thomas/ová skončil/a prvý vo finále na 500 metrov voľný spôsob, obecenstvo s nadšením aplaudovalo doterajšej víťazke v tejto disciplíne, Emme Weyantovej, ktorá sa za súčasných podmienok umiestnila na druhom mieste a v Daily Mail, ako aj v sociálnych médiách ju jednoznačne prehlásili za ´skutočnú víťazku´.