athlete

Títo biologickí muži nám to proste vzali: Športovkyne kritizujú Bidena

352
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Tento týždeň ministerstvo spravodlivosti Bidenovej vlády stiahlo svoju podporu pre žalobu podanú tromi stredoškolskými športovkyňami, ktorá blokovala biologickým mužom možnosť súťažiť v dievčenských športoch v štáte Connecticut. Bývalý generálny prokurátor Bill Barr žalobu podporoval, keď uviedol, že zákon v Connecticute umožňujúci takúto účasť porušuje ochranu podľa Hlavy IX. 

V stredu večer sa Alanna Smithová, jedno z troch dievčat, ktoré podali žalobu, objavila na stanici Fox News spolu so svojou právničkou Christianou Holcombovou z organizácie Aliancia brániaca slobodu. Alanna počas svojho vystúpenia ostro kritizovala Bidenovu administratívu: "Je potrebné obnoviť spravodlivosť v našom športe a vo všetkých ostatných ženských športoch ... títo biologickí muži nám to proste vzali."

Redakcia Daily Wire o právnom spore informovala ešte vo februári 2020:

Žaloba na federálnom súde bola podaná tromi stredoškolskými športovkyňami a ich matkami voči organizácii Connecticut Interscholastic Athletic Conference (CIAC), ktorá umožnila chlapcom súťažiť na podujatiach a vyhrávať ceny, ktoré by sa inak dostali k dievčatám. Seline Souleovej, Alanne Smithovej a Chelsea Mitchellovej, zastúpených Alianciou brániacou slobodu, bola odopretá možnosť súťažiť na vyšších úrovniach, pretože ceny získavali chlapci. Normy CIAC umožnili dvom chlapcom súťažiť v dievčenských atletických súťažiach od atletickej sezóny 2017. Títo chlapci získali 15 ženských miestnych majstrovských titulov (tituly z roku 2016 si podelilo deväť rôznych miestnych dievčat) a iba v sezónach 2017, 2018 a 2019 vzali športovkyňám viac než 85 príležitostí zúčastniť sa na vrcholových pretekoch. 

"Zapojila som sa do toho (žaloby) po tom, čo som súťažila proti biologickým mužom na závode v New England, pretože v závode na 200 metrov som obsadila tretie miesto, hoci som mala byť druhá," uviedla Alanna Smithová. "A naozaj tu nejde o umiestnenie, ale o to, že driem toľko hodín týždenne, aby som sa ako nováčik mohla dostať na druhé miesto v miestnom šampionáte. A som z týchto noviniek skutočne sklamaná, pretože ja a ostatné dievčatá, Selina a Chelsea, sme skutočne tvrdo pracovali na tom, aby sa verejnosť o tom dozvedela, aby si ľudia uvedomili, že v našom športe a vo všetkých ostatných ženských športoch je potrebné obnoviť spravodlivosť."

Moderátorka Katie Pavlichová to komentovala: "Christiana, viete, z politického hľadiska ľavica tvrdí, že sa vždy zastáva žien, že sú stranou žien, a napriek tomu tu máme politiky, ktoré vylučujú športovkyne. A mám vážne otázky, čo to znamená z pohľadu obťažovania športovkýň. Znamená to, že biologickí muži nesmú vojsť do šatne, súťažiť proti nim a odoberajú sa im štipendiá a umiestnenia na štátnych majstrovstvách? Viem, že žaloba bude postupovať ďalej napriek tomu, že ministerstvo stiahlo svoju podporu? Takže kam ďalej sa pohnete?"

"Takže, žaloba napreduj ďalej, ale ako ste spomenuli, išlo jednoznačne o politicky motivované rozhodnutie prikloniť sa k radikálnym aktivistom na úkor športovkýň ako je Alanna," odpovedala právnička Holcombová. "Ešte znepokojujúcejšie je však, že toto úsilie vypitvať právnu ochranu pre ženy nie je izolované v tom, čo vidíme v Connecticute. Aj v súčasnosti Bidenova vláda presadzuje takzvaný zákon o rovnosti, ktorý ignoruje skutočné fyzické rozdiely medzi mužmi a ženami a ohrozuje súkromie žien, útulky pre ženy bez domova a áno, dokonca aj ženský šport na národnej úrovni pre športkovyne ako je Alanna."

Moderátorka sa ďalej opýtala: "Ale z pohľadu atletiky, Alanna, keď hovoríme o veciach, o ktoré ste prišli, ľudia hovoria, že je ‘tak je to fér’ umožniť biologickým mužom súťažiť proti vám. Ako na to odpovedáte?"

"Títo ľudia by si mali uvedomiť, že veľa biologických žien prišlo o možnosť pretekať na súťažiach, na ktorých skutočne záleží, či už na štátnej alebo regionálnej úrovni, a transrodové športovkyne obsadili na pódiách miesta, ktoré patria biologickým ženám," uviedla Smithová. "Trénujeme toľko dní v týždni, toľko hodín, aby sme sa mohli stať najlepšími v štáte a v našom regióne, a títo biologickí muži nám to proste berú a my si to skutočne zaslúžime."

Holcombová dodáva: "Hlava IX. bola navrhnutá tak, aby zabezpečila dievčatám ako Alanna rovnakú príležitosť, šancu predviesť svoj talent, byť šampiónkami a úprimne povedané, získať univerzitné štipendiá. Takže sa chceme posunúť vpred a chceme vidieť, aby bol ženský šport chránený po celej krajine."

Mitchellová, ktorá bola v behu na 55 metrov hodnotená ako najrýchlejšie biologické dievča, prehrala v štyroch štátnych šampionátoch a prišla o ceny pre najlepšiu atlétku v New England. Na obdobie si spomína nasledovne: "Vedela som, že som tu najrýchlejšie dievča, jedno z najrýchlejších v štáte. Spomínam si na všetky tréningy a všetko, čo som sa naučila, ako maximalizovať svoj výkon ... Vždy som myslela na to, ako porážam ostatné dievčatá. Mohla som cítiť adrenalín v krvi a nádej, ktorá sa okolo mňa vznášala. Že je proste možné zvíťaziť. Potom zaznel výstrel. A ja som prehrala."

Smithová, ktorej otcom je legendárny bejzbalový nadhadzovač Lee Smith, zvíťazila ako nováčik na vonkajších majstrovstvách regiónu New England 2019 na 400 m a na regionálnych majstrovstvách New England na 200 metrov skončil druhá. Uviedla: "Ešte predtým, ako som vybehla na dráhu, už som vedela, že sa nedostanem na prvé miesto, ba možno ani na druhé ... Viem, že bez ohľadu na to, ako tvrdo pracujem, nebudem schopná obsadiť prvé miesto."

Prokurátor Barr v marci 2020 uviedol: "Na základe interpretácie Hlavy IX. zo strany CIAC ... školy nemusia zodpovedať za skutočné fyziologické rozdiely medzi mužmi a ženami. Namiesto toho musia školy umožniť určitým biologickým mužom - konkrétne tým, ktorí sa identifikujú ako ženy - súťažiť proti biologickým ženám. Týmto spôsobom CIAC pripravuje tieto ženy o atletické súťaže jednotlivého pohlavia, čo bolo jedným z významných úspechov Hlavy IX."