shutterstock_1399814177_1024_512_75_s_c1.jpg

Britská herečka označuje potrat za "úľavu", hovorí, že dieťa dokáže "všetko pokaziť"

297
Milko Kostovič
Kultúra smrti

"Proste som nechcela mať dieťa, a je to okej," uviedla Jameela Jamilová. "Je to dostatočný dôvod."

------------

V Británii-narodená televízna herečka a celebrita Jameela Jamilová hovorí, že z potratu cítila iba "úľavu". Odôvodňuje to slovami, že dieťa dokáže "všetko skurv*** pokaziť, ak to nie je niečo, s čím ste úplne v pohode." 

Jamilová sa vo videu venuje rôznym témam, od života v Hollywoode, cez vyjadrenie podpory sexuálnym stykom s viacerými ľuďmi, až po potraty, ktorým sa venuje na konci, vrátane potratu jej vlastného dieťaťa. 

"Rada hovorím o svojom potrate, pretože si myslím, že je to jedna z najdôležitejších vecí pre našu generáciu. Mojím jediným vedľajším efektom bola úľava, a myslím si, že je to najdôležitejšie a najlepšie rozhodnutie, aké som kedy urobila."

"Nenachádzala som sa v dramatickej situácii," pripúšťa. "Môj život nebol v ohrození. Neotehotnela som kvôli tomu, že by som bola obeťou znásilnenia alebo incestu. Skrátka som len nebola v tom správnom vzťahu, nepripravená, nebola som dostatočne finančne zabezpečená, ani psychicky pripravená."

"Nechcela som dieťa; V tom čase by som neznášala mať dieťa," uviedla Jamilová predtým, ako sa zmienila o tom, že si neželala, aby jej "sny" boli nejakým spôsobom ovplyvnené narodením dieťaťa.

"Proste som nechcela dieťa, a je to okej. Je to dostatočný dôvod."

Jamilová už predtým otvorene hovorila o svojom potrate. Vo vymazaných príspevkoch z roku 2019 napísala, že jej potrat nejakým spôsobom prospel aj zabitému dieťaťu. "Potratila som, keď som bola mladá, a bolo to najlepšie rozhodnutie, aké som kedy urobila. Pre mňa aj pre dieťa, ktoré som nechcela."

V najnovšom videu na YouTube sa Jamilová zasadzovala za umelé potraty, nielen pre ženy, ktoré mali pocit, že na to majú "superdramatický dôvod", ale jednoducho preto, lebo "nechceli dieťa"

Mať dieťa môže "proste všetko skurv*** pokaziť, ak to nie je niečo, s čim ste v pohode a ste na to pripravená," vyhlásila. 

Herečka uviedla, že sa "vôbec nehanbila za to, že podstúpila potrat". Ďalej zaútočila na ľudí, ktorí nesúhlasia s jej názorom na morálku potratov. "Mýlia sa; sú hlúpi a sú kreténi."

"Nie je mi to ľúto, nebolo to nesprávne. Najlepšie, čo som kedy urobila, a môj život je pre toto rozhodnutie miliónkrát lepší. A ak sa raz rozhodnem mať deti, som veľmi rada, že to bude moja voľba."

Jamilová ignorovala možnosť adopcie a nezmienila sa o závažných škodlivých účinkoch, ktoré má potrat na matku. Výskum naďalej zdôrazňuje tieto (často ignorované) účinky. Štúdia uskutočnená na Františkánskej univerzite v Steubenville poukázala na významné negatívne biologické a behaviorálne následky, ktoré boli výsledkom potratov. 

Štúdia publikovaná v British Journal of Psychiatry z roku 2011 v skutočnosti odhalila, že u žien, ktoré podstúpili potrat, zaznamenali o 81% vyššie riziko problémov duševného zdravia. Štúdia tiež zistila, že takmer 10% všetkých problémov duševného zdravia žien priamo súvisí s potratmi.

Znepokojujúce štatistiky z roku 2013 tiež ukazujú, že miera samovrážd matiek, ktoré potratia svoje deti, je šesťkrát vyššia ako u tých, ktoré porodili. Čísla tiež poukazujú na to, že 65% žien po potrate trpelo symptómami posttraumatickej stresovej poruchy (PTSD).

Otvorená obhajoba potratov a útoky na pro-liferov zo strany britskej herečky však nie sú výnimočné. Po rozhovore pre časopis Harper’s Bazaar v roku 2019, v ktorom dôrazne obhajovala potraty, prišla herečka s ďalšou tirádou zameranou špeciálne na pro-life užívateľov Twitteru, ktorých označila za "bezradných"

"POVEDALA SOM, ČO SOM KUR** POVEDALA a vy ste bezradní, ak si myslíte, že to vezmem späť. Môj život *je* pre mňa dôležitejší než ten nenarodeného plodu. Zožerte si to."

Neznášanlivosť herečky pokračovala aj vlani, keď zrušila plánovaný rozhovor s konzervatívnou aktivistkou Candace Owensovou po tom, čo sa Owensová vyjadrila k otázke transgenderizmu. Owensová komentovala novinový titulok o "transgender mužovi" (t.j. biologickej žene), ktorý porodil, slovami: "Iba ženy môžu otehotnieť a iba muži ich môžu oplodniť."

Jamilová následne odvolala pozvanie na rozhovor s tým, že pre ňu pracuje transgender osoba a že "nič nestojí za to, aby sa moji priatelia a spolupracovníci necítili bezpečne."