twitter4.jpg

Twitter sa masívne zbavuje účtov pro-life konzervatívcov

188
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Twitter masívne čistí účty konzervatívcov po nepokojoch v Kapitole. 

Sociálna sieť rázne zasiahla voči aktivite na Twitteri po tom, čo v stredu do Kapitolu vtrhli výtržníci podporujúci prezidenta Trumpa. V Kapitole došlo k vandalizmu a bolo nutné odložiť proces certifikácie, pretože členovia Kongresu museli byť evakuovaní. 

Konzervatívni užívatelia Twitteru sa začali sťažovať, že ich účty strácajú veľké množstvo sledovateľov práve po spomínanej udalosti. Do piatkového večera zverejnilo množstvo významných konzervatívnych účtov na Twitteri správu, že stratili niekoľko tisíc sledovateľov.

"Je zrejmé, že Twitter maže konzervatívne účty," uviedol na Twitteri Matt Walsh z časopisu Daily Wire. "Preto počet vašich sledovateľov klesá. Toto je najväčšia čistka, ktorej sme boli svedkami, a nie posledná."

Celé znenie tweetu Matta Walsha: 

Len pre doplnenie refrénu, stratil som asi 5 000 sledovateľov. Je zrejmé, že Twitter maže konzervatívne účty. Preto počet vašich sledovateľov klesá. Toto je najväčšia čistka, ktorej sme boli svedkami, a nie posledná.

Tweet od Joea Pags Pagliarula: 

.@jack a tyrani na @Twitteri odstránili z mojej stránky 5 000 sledovateľov. Som na Twitteri dvanásť rokov a mal som iba 114 000 sledovateľov. Na Parleri - som tam krátko a mám 331 000. FB 375 000. Jack a jeho prisluhovači sa teraz cítia v bezpečí a môžu útočiť. Choré

Tweet Prager U:

Z nášho účtu bolo teraz odstránených viac ako 9 900 sledovateľov.

(neskôr) Stále to padá. Už je to 14292. 

Tweet Lifenews.com:

NALIEHAVÉ!

Twitter aktívne vylučuje pro-life ľudí, ktorí nás sledujú. V dôsledku toho sme stratili takmer 20 000 sledovateľov.

Prosím, pripojte sa k nám na stránkach Parler a MeWe, aby sme vám poskytli najnovšie pro-life spravodajstvo. PROSÍM ZDIEĽAŤ!

"Nie som si istý, či za to môžu masívne útoky Twitteru na konzervatívne účty, dobrovoľný odchod konzervatívcov na protest voči zákazu Trumpa, alebo je to kombinácia týchto vecí, ale účty s veľkou podporou konzervatívcov prichádzajú o masívne množstvo sledovateľov," tweetoval v sobotu ráno novinár Glenn Greenwald. 

Greenwald zdôraznil štatistiku Twitteru pre účty Daily Caller, the Federalist, Tuckera Carslona a Mollie Hemingway. Štatistiky, ktoré citoval, ukazujú, že Daily Caller prišiel v piatok o takmer 6 000 sledovateľov a v sobotu o takmer 29 000 sledovateľov.

Hovorca Twitteru v piatok pre Daily Caller News Foundation uviedol, že Twitter pozastavuje účty "v súlade s našimi normami voči koordinovanej škodlivej aktivite". 

Stanovisko Twitteru: "Boli sme jasní v tom, že podnikneme rázne opatrenia voči správaniu, ktoré má potenciál viesť k offline škodám, a vzhľadom na obnovený potenciál násilia tohto typu správania v nasledujúcich dňoch natrvalo pozastavíme účty, ktoré sú výlučne určené zdieľaniu QAnon obsahu."

Twitter odmietol komentovať počet pozastavených účtov a platforma sa v sobotu ráno odmietla vyjadriť k vyhláseniam Glenna Greenwalda. 

Platforma tiež dočasne pozastavila Trumpa v stredu a následne v piatok večer natrvalo pozastavila prezidentov účet "RealDonaldTrump" (Skutočný Donald Trump, pozn. prekl.). 

"Po dôkladnom preskúmaní nedávnych tweetov z účtu @realDonaldTrump a súvislostí okolo nich sme účet natrvalo pozastavili z dôvodu rizika ďalšieho podnecovania násilia," uviedol Twitter podľa spravodajstva CNN. "V kontexte hrozných udalostí z tohto týždňa sme v stredu jasne zdôraznili, že ďalšie porušenie pravidiel Twitteru by mohlo mať za následok práve tento postup."