twitter3.jpg

Čistky pro-life konzervatívcov pokračujú: Twitter zakázal producentov filmu Gosnell

184
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Tvorcovia filmu "Gosnell" Ann McElhinneyová a Phelim McAleer boli v pondelok dočasne odstránení z Twitteru uprostred rastúcej online cenzúry konzervatívnych hlasov. 

Ich účet @AP_Scoop bol odvtedy obnovený, ale McAleer a McElhinneyová uviedli, že ľudia musia naďalej bojovať proti cenzúre "technologických tyranov"

"Toto je úplné odstránenie konzervatívnych myšlienok zo sociálnych sietí," uviedla McElhinneyová v online videu. "Musíte sa brániť ... a vystupovať proti tejto cenzúre zo strany týchto technologických tyranov."

V pondelok McAleer a McElhinneyová oznámili, že dostali od Twitteru e-mail s informáciou, že ich účet bol pozastavený. Twitter ich obvinil z "porušenia pravidiel voči manipulácii s platformami a spamu."

"Berte na vedomie, že ak sa pokúsite vyhnúť trvalému pozastaveniu vytvorením nových účtov, pozastavíme vaše nové účty," uvádza sa ďalej v emaily. 

O niekoľko hodín platforma sociálnych médií obnovila ich účet, ale filmári uviedli, že stratili svojich sledovateľov. 

"Čo sa to sakra deje na Twitteri? Za pár hodín sme boli: 1. Zakázaní 2. Obnovení 3. A teraz údajne nemáme žiadnych sledovateľov," napísali v pondelok večer

Twitter zaslal email s ospravedlnením a uviedol, že ich účet bol "omylom označený za spam" a že môže trvať asi hodinu, kým sa im vrátia sledovatelia. 

Od utorkového rána sa ukazuje, že ich sledovatelia sa vracajú. McAleer a McElhinneyová však tvrdia, že mali asi 10 000 sledovateľov, , teraz ich je však okolo 8 000.

Prudký pokles sledovateľov zaznamenali aj ďalšie účty a skupiny v čase cenzúry konzervatívcov zo strany gigantov sociálnych sietí. Účet LifeNews.com stratil od 1. januára takmer 27 500 sledovateľov na Twitteri.

"Je zábavné, ako liberálne účty nestrácajú sledovateľov ani nedostávajú zákazy," napísali v pondelok McAleer a McElhinneyová. "Zaujímalo by nás prečo."

Filmári uviedli, že sa rovnako ako mnoho ďalších obracajú na alternatívne platformy sociálnych médií, ako napr. Gab a Cloudhub, aby sa mohli podeliť o svoje názory. Taktiež vyzvali svojich sledovateľov, aby sa prihlásili na ich emailový odber. 

McAleer uviedol, že "nevolení tyrani", ktorí majú v podstate monopol na internet, sa pokúšajú cenzurovať to, čo ľudia môžu povedať, a "toto musí prestať"

"Asi toľko k slobode slova," uviedol. 

Tvorcovia filmu sú známi produkciou filmu "Gosnell", ktorý je založený na skutočnom príbehu potratára Kermita Gosnella. Gosnell bol v roku 2013 odsúdený za vraždu troch novorodencov.

Filmári čelili cenzúre aj počas propagácie filmu. Uviedli, že Facebook im odmietol umožniť reklamu filmu a nikdy to neodôvodnil.