234-10.jpg

Protestanti, zlí duchovia a kňaz, oblečený v reverende

403
Zuzana Smatanová
AltKAT

Z telefónneho záznamníku na fare sa ozvalo: "Neviem, či v tomto dokážete pomôcť, no volala mi istá osoba, že majú v dome zlých duchov."

Zavolal som im. Volajúca mi povedala, že v ich dome je rušivá atmosféra, nepokoj a zmätok. Jej manžel bol vychovávaný ako katolík, no vieru nežije. Z jeho matky a sestier sa stali vyznávačky Wiccy (druh pohanského okultizmu, čarodejníctva). No, nič dobré. V nedeľu po svätej omši som k nim išiel na návštevu.     

V nedeľu vždy nosím kompletnú reverendu, kolárik, pás a benediktínsky škapuliar na krku. Prišiel som k obyčajnému domu na okraji mesta a zaklopal som. Otvorila manželka, ktorú môj výzor zrejme prekvapil: "Fíha! Ešte nikdy som nevidela katolíckeho kňaza oblečeného takto komplet!" Pýtal som sa ich na rozličné veci, vysvetľoval im komplexnosť nadprirodzených a paranormálnych fenoménov a povedal som im, že požehnanie a posvätenie domu zvyčajne stačí na ´vyčistenie´ priestoru. Potom som sa ich opýtal, kam chodia do kostola. 

"No, keď teda ideme, tak chodievame do DaySpring." To je jeden z protestantských mega kostolov v meste. 

"Nechcem provokovať, ani nič také, som len zvedavý ... prečo ste zavolali mňa a nie niektorého z vašich pastorov z DaySpring?"

"Lebo sme sa dozvedeli, že iba katolícky kňaz vie, čo treba robiť v takejto situácii, so zlými duchmi a všetkými týmito vecami."

Išiel som teda, vzal som svätenú vodu, pokropil som ich, ich dieťa aj ich dom a požehnal som ich. Plánoval som, že ich znovu navštívim a pozvem na základy katolíckej náuky. Kto vie, možno sa ďalšia stratená ovca vráti do stáda ... a možno by som mal nosiť reverendu každý deň, nielen v nedeľu.   

Čo myslíte, mali by kňazi častejšie nosiť reverendu? Podeľte sa s nami o svoje názory v komentároch!