digoxin2.png

Írski lekári: Bodáme do srdca nenarodené deti z neskorých potratov

360
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Šokujúca štúdia o novom írskom potratovom zákone uvádza hrozné detaily toho, ako sú nenarodené deti bodnuté do srdca spolu s jedovatým roztokom. Tento roztok je taký bolestivý, že dokonca aj Americká asociácia veterinárnej medicíny odporúča anestéziu zvierat, ktoré majú byť takto usmrtené. 

Podľa írskej legislatívy však takáto ochrana neexistuje pre nenarodené deti schopné bolesti, uviedli tento týždeň miestni predstavitelia hnutia pro-life. 

Štúdia publikovaná v BJOG: An International Journal of Obstetrics priniesla rozhovor s 10 írskymi lekármi, ktorí vykonávajú neskoré potraty. Pred výskumníkmi pripustili, že "zabíjajú" nenarodené deti "brutálnymi" spôsobmi, ktoré zahŕňajú bodnutie do srdca. 

"Zistenia tejto štúdie sú skutočne srdcervúce," uviedla Eilís Mulroy z kampane Pro Life. "Prekračujú najhoršie obavy, ktoré pro-life aktivisti vyjadrili pred referendom v roku 2018 o tom, čo by sa stalo v prípade legalizácie potratov. Lekári v tejto štúdii otvorene hovoria o groteskných postupoch ukončenia života, na ktorých sa podieľajú, no jedným dychom stále dodávajú, že požadujú rozšírenie právnych dôvodov pre potraty."

Írsko odhlasovalo zrušenie svojho ôsmeho dodatku, ktorým sa zaručovalo právo na život pre nenarodené deti, v roku 2018. Do konca roka 2019 bolo v krajine legálne potratených 6666 nenarodených detí. Zákon povoľuje potraty z akýchkoľvek dôvodov až do 12 týždňov a v prípade fatálnych anomálií plodu neexistujú žiadne obmedzenia. 

Neskoré potraty sa zvyčajne vykonávajú injekciou chloridu draselného do srdca nenarodeného dieťaťa, aby sa zastavilo. Následne sa vyvolá pôrod a matka porodí mŕtve telo svojho nenarodeného dieťaťa.

Hoci sa írski lekári snažili obhájiť svoju život-ničiacu prácu, pred výskumníkmi pripustili, že to, čo robia, je "brutálne", "hrozné" a "emočne náročné". Opisovali "bodnutie dieťaťa do srdca", aby ho zabili, a niektorí sa dokonca označovali za "lekárov smrti"

"Spôsobil som smrť," priznal jeden lekár. Ďalší povedal: "Pamätám si, ako mi na chodbe potom prišlo zle, pretože som si pomyslel, aký to bol otrasný a strašný postup."

David Mullins a Niamh Uí Bhriain z inštitútu Life vysvetľujú v článku na portáli Gript, aké nehumánne sú neskoré potraty: 

Štúdia zverejnená v British Journal of Obstetrics and Gynaecology objasňuje, že chlorid draselný sa vstrekuje do srdca dieťaťa, aby sa vyvolal smrteľný infarkt. Ako bolo nedávno poznamenané, podávanie chloridu draselného sa považuje za také bolestivé, že Americká asociácia veterinárnej medicíny aj orgány zodpovedné za popravy v USA považujú za potrebné najskôr podať anestetikum a / alebo paralytikum, aby sa predišlo bolesti alebo utrpeniu zvieraťa či väzňa, ktorý sa usmrcuje. 

Zdá sa, že neexistuje žiadna takáto povinnosť poskytnúť podobnú úľavu od bolesti deťom, ktoré zomreli pri neskorom potrate. (Írsky minister zdravotníctva) Simon Harris v skutočnosti odmietol, aby tento úlomok ľudskosti prenikol do jeho legislatívy, s ktorou sa ponáhľal v írskom parlamente v roku 2018. 

V štúdii niektorí z lekárov tiež vyjadrili obavy z toho, že budú žalovaní, ak dieťa prežije potrat a bude žiť mimo maternice dlhšie, ako predpovedali. Zákon umožňuje neskoré potraty, ak dvaja lekári súhlasia, že diagnóza nenarodeného dieťaťa "pravdepodobne povedie k smrti" nenarodeného dieťaťa buď pred narodením, alebo počas prvých 28 dní jeho života mimo maternice. Podľa írskych zdravotných štatistík bolo v roku 2019 potratených 100 detí pre smrteľnú anomáliu.

"Nikto z nás nechce byť v situácii, keď si pomyslíme, aha, iste, pôrod, a potom je dieťa o šesť týždňov nažive a sú s tým všetky problémy," povedal jeden lekár výskumníkom. 

Štúdia tiež ukazuje, že deti prežívajú neskoré potraty a sú ponechané napospas smrti

V reakcii na novú štúdiu sa David Quinn, riaditeľ inštitútu Iona, spýtal, či írski voliči pochopili hrôzy potratu, keď v roku 2018 hlasovali za zrušenie ôsmeho dodatku.

"Vedela však skutočne verejnosť, že to bude vyzerať takto? Čo by si pomysleli, keby bola opona správne stiahnutá a uvideli by strašnú realitu nášho potratového zákona? Toto by malo šokovať svedomie národa. Ukazuje sa tým brutálna a ničiaca realita potratov. Zúčastnení lekári sa nemôžu skrývať pred hroznou skutočnosťou, že zabíjajú blížnych."