Varovanie od arcibiskupa Vigana katolikom, po USA volbách 2020

3,695
Kultúra života

Posolstvo arcibiskupa Carla Maria Vigan zo 4. novembra 2020 adresované americkým katolíkom a všetkým Američanom dobrej vôle:
 
Drahí bratia a sestry,
 
Ako oddaní kresťania a verní občania Spojených štátov amerických máte intenzívne a úprimné obavy o osud svojej milovanej krajiny, zatiaľ čo konečné výsledky prezidentských volieb sú stále neisté.
 
Správy o volebných podvodoch sa množia napriek hanebným pokusom médií hlavného prúdu cenzurovať pravdivosť faktov, aby ich kandidát získal výhodu. Existujú štáty, v ktorých je počet hlasov väčší ako počet voličov; iní, u ktorých sa hlasovania prostredníctvom e-mailu zdá byť výlučne v prospech Joe Biden; iní, pri ktorých bolo sčítanie hlasovacích lístkov bezdôvodne pozastavené, alebo kde bola objavená senzačný manipulácia: vždy a len proti prezidentovi Donaldovi J. Trumpovi, vždy a len v prospech Bidena.
 
Po pravde povedané, už mesiace sme svedkami neustáleho prameňa rozložených správ, manipulovaných alebo cenzurovaných informácií, zločinov, ktoré boli umlčané alebo zakryté tvárou v tvár Zarážajúcim dôkazom a nevyvratitelnému svedectvo. Videli sme, ako sa "hlboký stát" v dostatočnom predstihu organizuje, aby vykonal najviac kolosálny volebné podvody v histórii, aby zabezpečil porážku muža, ktorý sa usilovne postavil proti nastolenie nového svetového poriadku, po ktorom túžia deti temnoty. V tejto bitke ste nesklamali, rovnako ako vaša posvätná povinnosť, prispieť svojím vlastným príspevkom na stranu Dobra. Iní, zotročenia zlozvyky alebo zaslepenie pekelnou nenávisťou voči nášmu Pánovi, sa postavili na stranu Zla.
 
Nemyslite si, že deti temnoty konajú čestne a nenechajte sa škandalizovať, ak konajú s podvodom. Veríte snáď, že Satanovi nasledovníci sú čestní, úprimní a lojálni? Pán nás varoval pred Diablom: "Bol to vrah od začiatku a nestojí v pravde, pretože v ňom nie je pravda. Keď hovorí lož, hovorí povahovo, pretože je luhár a otec lži "(Jn 8,44).
 
Nechajte svoje deti modliť sa pomocou svätých slov, ktoré ste ich naučili: tieto sebavedomé modlitby povstanú k Bohu a nezostanú nevyslúchnutý. Modlite sa za starých a chorých, aby mohli ponúknuť svoje utrpenie v spojení s utrpením, ktoré utrpel náš Pán na kríži, keď prelial svoju drahocennú krv za naše vykúpenie. Nech sa mladé dámy a ženy modlia, aby sa obrátili k nej, ktorá je vzorom čistoty a materstva. A vy, muži, sa musíte tiež modliť: vaše odvaha, vaša česť a vaše smelosť budú osvieženie a posilnené. Všetci sa chopte tejto duchovnej zbrane, pred ktorú satan a jeho prisluhovači zúrivo ustupujú, pretože sa bojí Najsvätejšej Panny, ktorá je milosťou Všemohúci, ešte viac ako Všemohúci Boh.
 
Nenechajte sa odradiť podvody Nepriateľa, ešte viac v tejto hroznej hodine, kedy sa drzosť klamstvo a podvodov odváža napadnúť Nebo. Hodiny našich protivníkov sú spočítané, ak sa budete modliť, ak sa budeme všetci modliť s Vierou a so skutočnou horlivosťou lásky. Nech Pán povolí, aby z vašich domovov, vašich kostolov a vašich ulíc povstal jediný oddaný a verný hlas! Tento hlas nezostane nevypočutý, pretože to bude hlas ľudu, ktorý kričí v okamihu, keď búrka zúri najtvrdšie: "Zachráň nás, Pane, hynieme! "(Mt 8:25).
 
Dni, ktoré na nás čakajú, sú vzácnou príležitosťou pre vás všetkých a pre tých, ktorí sa k vám duchovne spájajú zo všetkých častí sveta. Máte tú česť a privilégium, že sa môžete podieľať na víťazstvo tejto duchovnej bitky a mať mocnú zbraň svätého ruženca, ako to naši otcovia robili v pamätných dobách veľkej námornej bitky pri Lepante, aby porazili mocnú tureckú vojnovú flotilu nepriateľskej islamskej armády.
 
Modlite sa s istotou prísľubu Nášho Pána: "Proste a bude vám dané, hľadajte a nájdete, klopte a otvárajú sa vám dvere" (Lk 11,9). Kráľ kráľov, od ktorého žiadate o spásu svojho národa, odmení vašu vieru. Vaše svedectvo, pamätajte na to, sa dotkne srdca nášho Pána a znásobí nebeské milosti, ktoré sú viac ako inokedy potrebné na dosiahnutie víťazstva.
 
Kiež vás moja výzva, ktorú adresujem vám a všetkým ľuďom, ktorí uznávajú Božie Panstvo, zistí, že ste veľkorysými apoštolmi a odvážnymi svedkami duchovného znovuzrodenia vašej milovanej krajiny a s ňou aj celého sveta. Non praevalebunt.
 
Boh žehnaj a ochraňuj Spojené štáty americké!
 
Jeden národ pod Bohom
 
+ Carlo Maria Vigan, arcibiskup
 
Bývalý apoštolský nuncius v Spojených štátoch amerických
 
4. novembra 2020