Traditional_Latin_Mass_Cardinal_Burke_1024_512_75_s_c1.jpg

Katolíci obetovali viac ako 5.700 sv. omší ako ´duchovnú podporu´ pre prezidenta D. Trumpa

688
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Skupina katolíkov vyzvala k sláveniu tisíciek omší ako "duchovnej podpory" pro-life prezidentovi Donaldovi Trumpovi v týchto voľbách. Za dva mesiace bolo odslúžených 5.400 omší na tento úmysel. 

"Z milosti Božej a na príhovor Najsvätejšej Božej Matky sa nám podarilo v pondelok, 19. októbra, dosiahnuť počet 5.400 sv. omší za prezidenta; 2.700 prosebných a 2.700 ďakovných", povedal Richard Manougian, zakladateľ a koordinátor skupiny. "Aj keď ľudia nezahlasovali tento úmysel na našej oficiálnej website, nevadí, pretože každá sv. omša má v tejto impozantnej bitke o samotnú dušu nášho národa nekonečnú hodnotu." Manougian ďakoval LifeSiteNews (LSN) a jej čitateľom za úžasnú podporu, vďaka ktorej tiež dosiahli svoj cieľ: "Vďaka Vám všetkým - tým, čo ste obetovali 1 sv. omšu nekonečnej hodnoty, tým, čo ste obetovali 100 sv. omší nekonečnej hodnoty; tým, čo ste o nás šírili informácie slovom, rozdávaním letákov, brožúr, emailami a cez sociálne médiá. Ďakujem zvlášť aj vplyvnému katolíckemu médiu LSN, ktoré zareagovalo na našu výzvu a pomáhalo ju šíriť v USA a v cudzine; ďakujeme všetkým priaznivcom LSN, ktorí to umožnili!"

Napokon sa na tento úmysel odslúžilo celkovo 5.714 sv. omší v 50 štátoch USA, ako aj na US teritóriách, ako sú Guam a Puerto Rico (Portoriko). Medzinárodne sa sv. omše slúžili v 17 krajinách, vrátane afrických krajín, Austrálie, Kanady, Číny, Francúzska, Indie, Írska, Izraelu, Talianska, Mexika, Filipín, Poľska a Veľkej Británie. Pritom začiatkom septembra mala skupina na tento úmysel iba 1.000 omší a predtým, do 15. augusta na sviatok Nanebovzatia Panny Márie ich mala iba 900. Potom 2. septembra informovalo o tomto projekte LifeSiteNews, vyzdvihlo túto iniciatívu a výzvu organizátorov dosiahnuť "v tomto čase bezprecedentného zla" odslúženie 5.400 sv. omší. Čoskoro po výzve počet omší stúpol raketovou rýchlosťou na viac ako 3.400. Manougian povedal pre LSN, že 24. september bol pre nich zázračným dňom a veľmi vyzdvihol zásluhy čitateľov LSN za ich neustálu podporu. Aj naďalej všetkých vyzýva, aby sa pripojili k modlitbe a pôstu "za USA", k Eucharistickej adorácii a modlitbe ruženca počas troch prvých dní novembra. "Predtým ako pôjdeme k volebným urnám sa modlime a postime. Je najvyšší čas odložiť ľahkomyseľnosť nabok a začať sa s plnou vážnosťou správať ako katolík a občan USA a modliť sa za to, aby náš národ minulo zlo v podobe pôsobenia bezbožnej vlády."