Bishop_Philip_Naameh_1024_512_75_s_c1.jpg

‘Neprijateľné!´ - biskupi Ghany odmietajú vládny program novej pro-LGBT sexuálnej výchovy

184
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Konferencia katolíckych biskupov Ghany (GCBC) sa postavila proti zavádzaniu navrhovaného učebného plánu sexuálnej výchovy po novom (CSE) v krajine, ktorej vláda chce vzdelávať deti v duchu západniarskej homosexuálnej ideológie.

Philip Naameh (72), arcibiskup metropolita Tamale a predseda GCBC povedal, že všeobecná sexuálna výchova (CSE), ktorú pretláča UNESCO, chce deťom v Ghane okrem iných nevhodných programov predstaviť aj LGBT propagandu. Podľa arcibiskupa je CSE "zákerný spôsob ako vniesť problematiku gayov a lesbičiek do zmýšľania našich detí". V rozhovore pre Ghanian radio station minulý mesiac arcibiskup naznačil, že je presvedčený o tom, že minister školstva Matthew Opoku Prempeh uviedol náboženských vodcov krajiny na stretnutí v septembri 2019 do omylu. Podľa Radioangelus.com Naameh vysvetlil, že Prempeh s nimi konzultoval koncepcie "západných mimovládiek", ktoré im priniesli do krajiny. Minister naznačil, že ani on, ani vláda, na ne nie sú pripravení, preto arcibiskupa prekvapilo, keď minister akceptoval učebný plán CSE:

"Je pre mňa veľkým prekvapením, čo všetko chcú vložiť do učebných syláb a že chcú 5-ročné deti začať učiť o sexe. To znamená, že buď k nám nebol minister školstva úprimný a nevravel pravdu, alebo ľudia, pracujúci v sektore vzdelávania a výchovy nemajú na vec jednotný názor, čo je veľmi poľutovaniahodné. Vyzývame ľudí na vysokých postoch a rodičov, aby tento učebný plán ihneď odmietli. To nie je nič pre nás. Je to len zákerný spôsob ako vniesť problematiku gayov a lesbičiek do zmýšľania našich detí. Na všetkých stupňoch škôl už teraz zápasíme s výukou morálky pre naše deti a oni chcú teraz zaviesť toto. Je to pre nás absolútne neakceptovateľné."

 

Aj ostatní náboženskí lídri v Ghane majú na túto vec podobný názor. Národní islamskí lídri jasne vyjadrili svoju nechuť k tomuto UNESCO programu. "Apelujeme na ministerstvo školstva, aby v záujme súdržnosti národa a podpory jeho morálky odmietli túto satanskú agendu"napísal minulý rok hlavný imám krajiny. Alhaji Khuzaima Osman naznačil, že hovorí za širokú koalíciu islamských skupín v Ghane: "Jednoznačne potvrdzujeme, že islamská komunita nebude akceptovať žiadnu formu vzdelávania malých detí a žiakov o sexualite. Podľa nás ide o pokus ukryť za vzdelávaciu reformu vymývanie mozgov žiakov LGBT agendou."

Ghana web informoval, že CSE sa má vo verejných školách zavádzať od budúceho roka už pre deti od 4 rokov. Ghana Education Service (GES) poprel, že by sa deti mali učiť niečo neadekvátne svojmu veku. Hovorkyňa GES, Cassandra Twum Ampofo, povedala pre Ghana News Agency, že táto "nová základná výuka, ktorá sa zavádza, nemá nič spoločné s LGBT problematikou, masturbáciou, či explicitným zobrazovaním a pomenovaním intímnych častí tela." Ampofo trvá na tom, že tento program "neodmieta" informáciu o sexuálnej abstinencii a dodáva: "Zámerom CSE je poskytnúť školákom informácie, primerané ich veku a kultúre, aby v sebe objavili a pestovali pozitívne hodnoty a postoje voči svojmu sexuálnemu a reprodukčnému zdraviu a rozvíjali sebaúctu a rešpektovali ľudské práva a rodovú rovnosť." Hovorkyňa GES trvá na tom, že tento UNESCO program pre Ghanu nie je totožný s tým, ktorý platí pre Európu a Severnú Ameriku a že jeho smernice vláda ešte neschválila. Údajne tak urobí až potom, čo sa do smerníc pridá podmieňovací odsek o akceptovaní kultúrnych hodnôt a noriem ghanskej spoločnosti. UNESCO tvrdí, že jeho všeobecný vzdelávací program o sexe "nie je iba o sexe". Je údajne aj o vzťahoch, rode, puberte, vzájomnom súhlase a o sexuálnom a reprodukčnom zdraví všetkých mladých ľudí. Napriek tomuto tvrdeniu je však medzinárodná organizácia StopCSE.org presvedčená, že ide o program, ktorý má proti našim deťom viesť vojnu:

"Všeobecná sexuálna výchova (CSE) je jedným z najväčších a najzákernejších útokov na zdravie a nevinnosť detí. Na rozdiel od tradičnej sexuálnej výchovy táto nová je veľmi otvorená a uvoľnená a prezentuje promiskuitu (striedanie sexuálnych partnerov) a vysoko rizikové sexuálne správanie sa u detí ako zdravé a normálne. CSE programy sú takmer až fanaticky zamerané na učenie detí, ako získať rozličným spôsobom sexuálne uspokojenie. Tento takzvaný všeobecný program je však paradoxne všetkým možným, len nie všeobecným, pretože v ňom celkom absentuje poučenie o všetkých citových, psychologických a fyzických zdravotných rizikách promiskuitnej sexuálnej aktivity."    

Spomínaná organizácia je preto presvedčená, že "konečným cieľom" programu je "zmeniť sexuálne a rodové normy spoločnosti a preto by sa mala CSE nazývať výstižnejšie ako ´výchova k potratom, promiskuite a LGBT právam´". Generálna riaditeľka UNESCO, Audrey Azoulayová, naznačila minulý týždeň svoju podporu globálnemu vzdelávaciemu paktu pápeža Františka. Uviedla, že UNESCO je "poctené", že môže byť súčasťou pontifikovho programu, pretože "jeho ciele odzrkadľujú tie naše".