el-paso-desecration.jpg

Ježiš má "nesprávnu farbu pokožky", hovorí muž, čo zničil sochu Najsv. Srdca Ježišovho

230
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Modlite sa, prosím, za tohto muža!

17. septembra 2020 polícia zatkla 30-ročného muža, Isaiaha Cantrella, za údajné zničenie historickej sochy Najsvätejšieho Srdca Ježišovho v Katedrále sv. Patrika v meste El Paso, štát Texas.

ChurchPOP oznámil, že neznámi podozriví znesvätili a zničili takmer 90 rokov starú sochu Najsvätejšieho Srdca Ježišovho, umiestnenú nad hlavným oltárom sídelnej diecéznej katedrály v El Paso. Bezpečnostná kamera podľa polície zaznamenala "muža, ako lezie na oltár a ničí spomínanú sochu". Odhadovaná hodnota sochy je 25.000 USD. Rektor Katedrály sv. Patrika, p. Trini Fuentes, povedal, že je "šokovaný a všetkým v katedrále táto nečakaná situácia zlomila srdce".

Neskôr vyšlo najavo, že polícia zadržala podozrivého Isaiaha Cantrella, ktorý podľa miestoprísažného súdneho vyhlásenia uviedol, že "socha Ježiša má nesprávnu farbu pokožky. Ježiš bol Žid a preto by mal mať tmavšiu pokožku". Zadržaný je obvinený z "trestného činu spôsobenia škody a z držania marihuany".

Diecéza zverejnila svoju najstaršiu fotografiu katedrály, na ktorej je dobre viditeľná aj socha Najsv. Srdca.

 

pc

 

V texte sa píše, že sa jedná o "jednu z najstarších známych fotografií vnútorných priestorov Katedrály sv. Patrika, datovanú medzi roky 1925 až 1930. Stredobodom je práve socha Najsv. Srdca Ježišovho, ktorá z oltára zhliada na Katedrálu už takmer 90 rokov!"

 

Modlime sa za obrátenie hriešnikov!

Najsvätejšie Srdce Ježišovo, zmiluj sa nad nami!