46312645312654312.jpg

Trump: „Všetky deti, narodené i nenarodené, majú Bohom dané právo na život!“

282
Kultúra života

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok večer počas prejavu v Bielom dome, v poslednú noc republikánskeho národného zhromaždenia (RNC), opäť postavil na stranu nenarodených detí.

Podľa portálu Breitbart Trump zdôraznil kontrast medzi svojou pro-life politikou a pro-potratovou agendou demokrata Joea Bidena.

Biden tvrdí, že cíti empatiu so zraniteľnými, no strana, ktorú vedie, však podporuje potraty bezbranných detí až do okamihu narodenia. Vedúci predstavitelia demokratov hovoria o morálnej slušnosti, ale nemajú problém zastaviť bijúce srdce dieťaťa v 9. mesiaci tehotenstva.

„Demokratickí politici odmietajú chrániť nevinný život a potom nám prednášajú o morálke a záchrane americkej duše?“, spýtal sa prezident Trump. „Dnes večer hrdo vyhlasujeme, že všetky deti, narodené i nenarodené, majú Bohom dané právo na život.“

Demokrati sa na svojom zjazde tejto téme úplne vyhli.

Marjorie Dannenfelserová z organizácie Pro-Life Voices vo vyhlásení ocenila amerického prezidenta za jeho slová. Prejav prezidenta Trumpa podľa nej predstavuje vrchol najexplicitnejšej pro-life republikánskej rétoriky v histórii.

„Vďaka mimoriadnemu vedeniu nášho pro-life prezidenta a viceprezidenta sú republikáni v tejto otázke zjednotení a nabití energiou ako nikdy predtým. A život v Amerike skutočne vyhráva,“ uviedla Dannenfelserová.