74158.jpg

Taraba navrhol, aby očkovanie proti COVID-19 nebolo povinné

236
Kultúra života

Opozičný nezaradený poslanec Tomáš Taraba (KDŽP) v stredu na zasadnutí NR SR prišiel s návrhom, aby parlament zaviazal vládu, aby očkovanie proti COVID- 19 nebol na Slovensku povinné.

Taraba konkrétne navrhoval, aby očkovanie proti COVID- 19 nebolo na Slovensku povinné. Aby občania, ktorí sa nedajú v budúcnosti zaočkovať nemohli byť ukrátení na svojej slobode a právach. A aby Slovensko nenakupovalo vakcíny, ktoré sú založené na báze buniek potratených detí.

Proti povinnému očkovaniu proti Covid-19 sa už ozýva čoraz viac ľudí a internetom koluje k tomu petícia, ktorú podpisovali ľudia na protivládnych protestoch v Bratislave a Košiciach a ktorú možno podpísať aj TU.

Parlament však Tarabove návrhy odmietol podporiť. Poslanec si preto na protest spolu so svojimi kolegami odmietli nasadiť v parlamente rúško.

„Následne na protest proti dvojtvárnosti koalície som si s kuffovcami odmietol dať rúško na tvár, keď sa koalícia ľuďom smeje do tváre a na ich akciách ich nikto nenosí a nútia ich nosiť naše deti. Následne nás vykázali z parlamentu. My za slobodu a práva ľudí budeme bojovať,“ uviedol Taraba na sociálnej sieti.

 

Niektorí poslanci si v pléne odmietli dať rúška, Kollár prerušil schôdzu

Po tom, ako si niektorí poslanci v pléne odmietli dať rúška, predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) prerušil schôdzu, menovite ich upozornil a chcel ich vykázať zo sály.

Kollár následne zvolal rokovanie poslaneckého grémia. „Nie ste na dedinskej zábave, správajte sa ako poslanci,“ napomenul Kollár poslancov, ktorí sa začali v pléne prekrikovať po tom, ako ich upozornil, že si majú nasadiť rúška. Dodal, že keď to zvládnu deti v škole, mali by aj oni. Zdôraznil, že majú ísť celému národu príkladom.

Medzi poslancami, ktorých upozornil, boli Andrej Medvecký, Milan Mazurek, Miroslav Urban, Peter Krupa (všetci ĽSNS), Štefan Kuffa a Tomáš Taraba (obaja nezaradení).