Satanic temple

´Satanic Temple´ zbiera peniaze na zabíjanie bábätiek. Výhrou v lotérii je potrat zadarmo!

1,301
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Akoby zavraždenie nenarodeného bábätka bolo akýmsi druhom vytúženej výhry, ponúka ´Satanic Temple´, v snahe nazbierať čo najviac peňazí na svoju novú propotratovú kampaň, ako výhru v lotérii potrat zadarmo.

CBN News informuje, že the Satanic Temple (TST) spustila kampaň na propagáciu svojho "náboženského potratového rituálu", ktorý prirovnáva ku krstu alebo k svätému prijímaniu u kresťanov. Tento "rituál" oslavuje zabitie nevinného nenarodeného dieťaťa potratom. TST tvrdí, že táto vražedná prax len logicky sleduje dva z ich princípov: telesnú autonómiu a vernosť najlepším vedeckým praktikám. Ďalej oznámili, že plánujú protestovať proti štátnym zákonom o potrate tvrdením, že narušujú náboženskú slobodu členov Satanic Temple. Na financovanie svojich propotratových snáh zbierajú peniaze pomocou lotérie. "Hlavnou cenou" pre tých, čo darujú minimálne 200 dolárov, je potrat. 

"Vyhrajte potrat zadarmo! Satanic Temple pokryje lekárske poplatky za ukončenie vášho tehotenstva až do výšky 2.500 dolárov!" znie slogan, ktorý láka záujemkyne. Obsahom ďalších cien je "náboženská potratová sada, pozostávajúca z TST kompaktného zrkadla, brožúry s inštrukciami k rituálu a náramku s nápisom ´Ty si sám sebe Pánom´. Vo videu na YouTube vyhlasujú: "Satanic Temple s hrdosťou predstavuje svoj náboženský potratový rituál; obrad, hlboko zakorenený v našom presvedčení. Ty si sám sebe Pánom. Buď pozdravený Satan!" Tvrdia, že ich potratový rituál je "duchovným zážitkom, ktorého úlohou je postupne vštepiť ľuďom istotu a sebadôveru v súlade s náboženským presvedčením TST" a rituál zabíjania nenarodených bábätiek prirovnávajú ku krstu alebo k svätému prijímaniu u kresťanov.  

Podľa Friendly Atheist blog opisuje Satanic Temple svoj rituál pri potratoch týmto spôsobom:

"Ešte pred podaním anestetika alebo sedatív sa vhĺb do seba a pripomeň si svoju osobnosť a zodpovednosť voči sebe. Sústreď sa na svoj zámer. Zhlboka sa nadýchni a urob si pohodlie. Keď si pripravená, povedz nahlas Tretí a Piaty princíp. Teraz môžeš podstúpiť chirurgický zákrok. Po ukončení zákroku a doznení anestetika sa vráť k sebareflexii a odrecituj svoje osobné presvedčenie. Prípadné pochybnosti sa vytratia a tvoja sebadôvera s rozhodnutím, ktoré potvrdí tvoju autonómiu a slobodnú vôľu, porastie. Náboženský potratový rituál sa tým završuje."

V boji proti propotratovým médiám závisia LifeNews od podpory čitateľov, ako ste vy. Prosím, podporte ich.

Satanisti žiadajú "voľný prístup k potratom" v prvom trimestri - bez nariadení, obmedzení a informovaného súhlasu. Stavajú sa proti zákonom, ktoré od potratárskych zariadení vyžadujú, aby matkám ukázali ultrazvuk ich nenarodeného bábätka alebo aby im umožnili počúvať tlkot jeho srdiečka. Sú proti čakacím lehotám, ktoré poskytujú matke čas na zváženie informácií, obsiahnutých v informovanom súhlase, ešte predtým, ako majú ísť na potrat. Chcú, aby sa zo zákonov vyňala požiadavka, aby potratárske zariadenia pochovávali alebo spaľovali pozostatky potratených bábätiek.

Ich plánom je napádať zákony, založené na Uznesení o obnove náboženskej slobody (RFRA), ktoré zaisťujú, že vlády zbytočne nezasahujú do náboženskej slobody ľudí. Podľa Friendly Atheist: "Po vyhlásení, že potrat v prvom trimestri je náboženským rituálom pre členov TST by každý štát, ktorý ma vlastné RFRA zákony - a väčšina proti-potratových ich má - musel dokazovať, prečo by ich ... obmedzenia mali obchádzať náboženskú slobodu satanistov." 

Doteraz všetky súdne spory TST proti pro-life zlyhali. V júni federálny apelačný súd odmietol ich posledný  pokus napadnúť zákon štátu Missouri o informovanom súhlase. V roku 2019 odmietol Najvyšší súd štátu Missouri ďalší zo súdnych sporov TST. Po každej prehre sa však o to pokúšajú znova. Sú plne angažovaní v každej aktivite v USA, súvisiacej s potratmi. Breitbart raz opísal ich činnosť ako "propotratovú križiacku výpravu, prichádzajúcu na pomoc najväčšiemu americkému poskytovateľovi potratov", ktorým je Planned Parenthood (PP). Niektorí z členov TST sa snažia odporným spôsobom zastrašovať pro-life poradcov, ktorí pokojne stoja na chodníku pred potratárskymi zariadeniami. Aktivisti PP z Michiganu vyrobili v roku 2016 otrasnú scénu, keď s ich podporou v Detroite dorazila skupina Satanic Temple, ktorí prišli protestovať proti obhajcom pro-life v maskách bábätiek a s bičom v ruke. Podobný protest uskutočnili aj na Veľký piatok v roku 2017.

Bývalý satanista Zachary King pred rokmi pre the Lepanto Institute uviedol, že kult uskutočňuje satanistické rituály aj vovnútri potratárskych zariadení. Dodal, že zúčastniť sa na potrate je pre satanistu mimoriadne dôležité, pretože sa to považuje za najlepší spôsob ako ponúknuť obetu satanovi. Vysvetlil: "Zabiť niečo alebo smrť niečoho je v satanizme najúčinnejším spôsobom, ako dosiahnuť svoje. Ak chcete niečo získať od satana, tak ak niečo zabijete, ste na najlepšej ceste dostať to. Najvyššou obetou satanovi je, keď niečo zabijete, a keď zabijete nenarodené bábätko, to je preňho absolútny vrchol."