sarahhuckabeesanders.jpg

Sarah Sanders: Feministky sa mýlia, nemusíte potratiť svoje dieťa, aby ste mali kariéru

165
Milko Kostovič
Kultúra života

Bývalá tlačová hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sanders uviedla, že potratové hnutie hovorí ženám, že "si musia vybrať medzi svojimi snami a deťmi" v knižnom úvode, ku ktorému sa exkluzívne dostala nadácia Daily Caller News. 

Predslov Sarah Sanders sa nachádza v knihe "Život je víťazstvo" (Life Is Winning), ktorá skúma pro-life hnutie a ktorá má vyjsť 25. augusta. Knihu napísala Marjorie Dannenfelser, prezidentka neziskovky Susan B. Anthony List, ktorá organizovala kampane v prospech Donalda Trumpa pred prezidentskými voľbami v roku 2016 a vedie pro-life organizáciu aj pri kampani pred voľbami 2020. 

"To nedáva zmysel, aby v najbohatšej a najslobodnejšej krajine v histórii sveta by niekto stále hovoril ženám, že si musia vybrať medzi svojimi snami a svojimi deťmi - to však presne robí potratové hnutie," píše Sanders. "Keď odmietneme tento ponižujúci dvojitý meter, život zvíťazí."

Sanders poznamenáva, že kniha hovorí "presvedčivým a príjemným spôsobom, že pro-life hnutie v Amerike pretrváva tvárou v tvár nepriazni osudu už takmer pol storočie" a "nikdy nebolo silnejšie než teraz"

"Som viac než hrdá na všetko, čo sme dosiahli spolu s prezidentom Trumpom v Bielom dome," uviedla Sanders a poznamenala, že jedným z najúžasnejších momentov počas jej pôsobenia v Trumpovej administratíve bolo, keď sa Trump stal prvým prezidentom, ktorý sa zúčastnil Pochodu za život. 

"Bola to najväčšia česť a dobrodružstvo chodiť do práce každý deň a slúžiť v administratíve skutočného patriota, ktorý vie, že ak má byť Amerika skvelá, musíme sa postaviť za rovnocennosť každej ľudskej bytosti," dodala. Sanders opustila Biely dom koncom júna 2019.

Bývalá tlačová hovorkyňa uviedla, že nedávne víťazstvá v pro-life hnutí podnecujú hnev "mocných elít, ktoré si chcú vynútiť svoju radikálnu potratové agendu".

"Od nástupu prezidenta do úradu bojujú, aby podkopali a potlačili vôľu ľudu," uviedla Sanders. "Pošpinili a snažili sa zničiť sudcu Kavanauga, a pokúsili sa o impeachment prezidenta Trumpa a o jeho odvolanie z funkcie."

Sanders tiež uviedla, že "extrémizmus pro-potratových demokratov", ako aj "neustála negativita médií" zjednotili republikánsku stranu "ako nikdy predtým"