abortionpill10.png

Potratová tabletka zabila dve ženy, pro-life skupina požaduje okamžité vyšetrovanie

644
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Spoločnosť na ochranu nenarodených detí (SPUC) požaduje okamžité vyšetrovanie po zverejnení informácií, že dve ženy zomreli po užití potratových tabletiek. 

Úmrtia boli odhalené včera na odvolacom súde, kde neziskovka Christian Concern spochybnila zákonnosť súhlasu britského ministra zdravotníctva s "domovom tehotnej ženy" ako miesta, kde sa môžu vykonávať potraty. 

Alithea Williams, parlamentná výskumná pracovníčka SPUC, uviedla: "Pravda vychádza najavo, že potratové tabletky sú pre ženy nebezpečné, dokonca aj smrteľné. Vláda ani potratový priemysel sa nezaujímajú o zdravie a pohodu žien. Je najvyšší čas povedať pravdu o potratových tabletkách." 

Uniknutý e-mail Národnej zdravotnej služby: Zvyšujúce sa riziká u tabletiek zaslaných poštou

Organizácia Christian Concern zverejnila dôkazy z uniknutého mailu, ktorý zaslala seniorná hlavná pôrodná asistentka Národnej zdravotnej služby (NHS) zamestnancom NHS o "zvyšujúcich sa rizikách" schém "tabletiek v zásielke"

Uniknutý email odhaľuje, že incidenty súvisiace so schémou "tabletiek v zásielke" zahŕňali prasknuté mimomaternicové tehotenstvá, resuscitáciu pri krvácaní a bábätká, ktoré sa narodili do 30 týždňov tehotenstva. 

"Toto šialenstvo sa musí ihneď zastaviť. Je najvyšší čas povedať pravdu o potratových tabletkách"

Alithea Williams zo SPUC dodala: "Dve ženy sú mŕtve. A v dôsledku tabletiek cez poštovej schémy tu máme tragédie ako živé potratené a následne usmrtené dieťa alebo ženy užívajúce potratové tabletky, ktorých nenarodené deti sú dávno mimo 10-týždňový limit pre chemické potraty."

"Toto šialenstvo sa musí ihneď zastaviť. Existuje dostatok dôkazov o tom, že potratové tabletky nie sú ani zďaleka bezpečné a jednoduché."

"Mobilizujeme našich podporovateľov po celej krajine, aby mimoriadne naliehali na svojich poslancov, aby sa obrátili na Ministerstvo zdravotníctva a sociálnej starostlivosti kvôli vyšetreniu všetkých poskytovateľov potratov, ktorí prostredníctvom pošty posielajú smrtiace potratové lieky ženám."

V roku 2016 inšpekcie CQC (Výbor na kvalitu starostlivosti) na medzinárodných klinikách Mare Stopes v Anglicku odhalili viac ako 2 600 porušení bezpečnosti a ochrany zdravia. Niektoré kliniky MSI boli preto dočasne zatvorené.