JustinTrudeau5.png

Vláda Justina Trudeaua poskytuje 8,9 milióna dolárov na zabíjanie bábätiek po celom svete

226
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Uprostred pandémie Covid-19, keď krajiny celého sveta prijímajú mimoriadne opatrenia na záchranu životov, vláda Justina Trudeaua veselo rozhadzuje peniaze na financovanie potratového priemyslu na globálnom Juhu. Medzi príjemcov týchto peňazí patria aj organizácie poskytujúce potraty v USA, pretože na základe politiky ochrany života v globálnom zdravotníckom systéme, ktorú podporuje prezident Trump, už nemajú vo svojej krajine nárok na poskytovanie financií pre svoju činnosť.  

Podľa správ “poskytne Kanada 8,9 milióna dolárov novej medzinárodnej pomoci, ktorej úlohou je zaistiť ženám a dievčatám na celom svete prístup k bezpečným potratom a službám reprodukčného zdravia ..." Kanadská ministerka medzinárodného rozvoja Karina Gouldová uviedla, že "podľa nej je práve teraz ten správny čas oznámiť toto financovanie, aby sme dokázali, že aj počas pandémie pamätáme na SRHR (sexuálne a reprodukčné zdravie a práva) a podčiarkujeme fakt, že tieto potreby existujú aj v súčasnej pandémii." Z uvedených 8,9 milióna dolárov pôjde 4,9 milióna poskytovateľovi potratov Mary Stopes International (MSI) a 2 milióny propagátorovi a poskytovateľovi potratov Ipas. MSI plánuje využiť financie čiastočne na "zlepšenie prístupu k všeobecným SRHR informáciám ... ako aj na rozšírenie prístupu k ´tele-liečeniu´ (určenie diagnózy a liečby pacienta na diaľku, prostriedkami telekomunikačnej technológie; pozn. prekl.), aby sa mohli poskytnúť služby pre bezpečný potrat v domácom prostredí." 

Podľa Ipas financovanie z Global Affairs Canada pomáha na globálnom Juhu modernizovať "potratárske služby, aby sa zlepšil prístup k potratom za použitia inovácií, vrátane potratového ´tele-liečenia´, "bezdotykovej" potratovej starostlivosti, zlepšenia prístupu k liekom a presným informáciám pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre samovykonanie potratu." Ipas použije spomínané financie aj na spoluprácu s humanitárnymi organizáciami "na posilnenie prístupu k potratom formou tzv.´ľahkého dotyku´, čiže potratovými tabletkami a samovykonaním potratu v humanitárnych zariadeniach". V jednom z minulých projektov poskytla Kanada organizácii Ipas 4 milióny dolárov na "zlepšenie sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv žien a dievčat vo vybraných regiónoch Demokratickej republiky Kongo, Nigérii a Zambii". Zámerom projektu bolo "posilniť sociálnu a politickú podporu žien a dievčat tým, že im umožnia prístup k vysokokvalitným potratom a antikoncepčnej starostlivosti, a tieto služby stále rozširovať."

IPPF minulý mesiac ďakoval Global Affairs Canada za financovanie ich činnosti na globálnom Juhu. PNCI poznamenáva, že zatiaľ čo Kanada štedro financuje zabíjanie bábätiek v maternici po celom svete, odmieta súhlasiť s CPD dokumentom o nevyhnutnosti poskytnutia potravín a výživy, pokiaľ tento nebude obsahovať aj odporúčania "prístupu k bezpečnému potratu", ktorý nazýva "životne dôležitou službou" počas Covid-19.

Ach, Kanada! Jedlo a výživa sú životne dôležité! Ženy potrebujú pred tehotenstvom výživu, mamy a ich bábätká potrebujú výživnú stravu počas, aj po tehotenstve, a to najmä v čase pandémie! Potrat v žiadnom prípade nie je ´životne dôležitou službou´, pokiaľ tvojím cieľom, Kanada, nie je redukovanie počtu obyvateľstva.