Black lives

Hnutie Black Lives Matter podporuje potraty, homosexualitu a je proti rodine

317
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Zatiaľ čo sa hnutie Black Lives Matter (Na černošských životoch záleží, pozn. prekl.) navonok javí ako organizácia usilujúca o sociálnu spravodlivosť, ktorej cieľom je presadzovať práva Afroameričanov, mnohí ľudia sú prekvapení, keď spoznajú jadro ich poslania. Táto skupina totiž podporuje pro-potratovú, pro-homosexuálnu a anti-rodinnú agendu pri svojej misii pretvoriť Ameriku. 

Vo svojom online manifeste s názvom "What We Believe" (V čo veríme, pozn. prekl.) organizátorky hnutia  Patrisse Khan-Cullors, Alicia Garza a Opal Tometi uvádzajú, že ony a ich nasledovníci "narúšajú západom-predpísanú" rodinu. Tiež hovoria, že sa oslobodili od "heteronormatívneho myslenia" a že požadujú "reprodukčnú spravodlivosť"

"Narúšame požiadavku západom-predpísanej nukleárnej rodiny, keď sa navzájom podporujeme ako rozšírené rodiny a ‘dediny‘, ktoré sa kolektívne o seba navzájom starajú, najmä o naše deti, do tej miery, kým sa matky, rodičia a deti cítia komfortne."

"Udržiavame queer-potvrdzujúcu sieť. Keď sa zhromaždíme, robíme tak so zámerom oslobodiť sa od úzkeho uchopenia heteronormatívneho myslenia, či skôr od presvedčenia, že všetci na svete sú heterosexuáli (pokiaľ to neodhalili inak)."

"Zaslúžime si, a preto požadujeme reprodukčnú spravodlivosť (t.j. potrat), ktorá nám dáva autonómiu nad našimi telami a našimi identitami a zároveň zabezpečuje, že naše deti a rodiny sú podporované, zabezpečené a schopné prosperovať."

Napriek narušeniu "nukleárnej rodiny" boli všetky tri zakladateľky hnutia vychované v nenarušených rodinách. 36-ročná Patrisse Khan-Cullors je LGBT aktivistka, ktorá vo veku 16 rokov opustila domov svojich ženatých rodičov po tom, čo ich informovala o svojej homosexuálnej identite. 39-ročná Alicia Garza tiež vyrastala s oboma rodičmi doma a momentálne je "vydatá" za belošku, ktorá sa identifikuje ako "transgender muž". Aj Garza sa považuje za LGBT aktivistku. 35-ročná Opal Tometi vyrastala s nigérijskou matkou a otcom a dvoma bratmi v Arizone.

V rozhovore pre stanicu MSNBC z roku 2015 Khan-Cullors zdôraznila "queer identitu" zakladateliek hnutia Black Lives Matter. 

"Dokonca aj hashtag [#BlackLivesMatter] bol vytvorený dvoma čiernymi queer ženami, mnou a Aliciou, a jednou Nigero-Američankou, Opal Tometi," uviedla. 

Khan-Cullors objasnila, že "od začiatku" bolo pre hnutie dôležité, aby neriešili iba "zabíjanie mladých černochov", ale že záleží "na všetkých čiernych životoch" vrátane transgender ľudí. Khan-Cullors naznačila, že bojovníci za ľudské práva v minulosti nezastupovali všetkých černochov. 

"Historický naratív o čiernych ľuďoch bojoval za čiernych cis-hetero kresťanských mužov, ich životy a oni samotní boli v popredí tejto konverzácie," uviedla. 

Hnutie Black Lives Matter bolo obviňované z toho, že zneužilo vraždu Georgea Floyda na politické ciele. 

Ryan Bomberger, pro-life aktivista zmiešanej rasy, uviedol, že zameranie organizácie Black Lives Matter na ideológiu LGBT je jedným z desiatich dôvodov, prečo sa k hnutiu nikdy nepripojí.

"Dôrazne propagujú homosexualitu a transgenderizmus," napísal Bomberger 5. júna pre spravodajstvo Townhall

"Neosvojujem si chaos," dodal. "Milovať každú ľudskú bytosť nie je to isté ako milovať každý ľudský čin."

Bomberger tiež nesúhlasil s tým, že hnutie odmieta riešiť obrovský problém čiernej americkej komunity, keď tu deti často vyrastajú bez otca. 

"Kompletne ignorujú otcovstvo," napísal. "Každá ‘dedina‘, ktorá ma rodiny bez otcov, je dedinou, ktorá trpí vyššou mierou kriminality, vyššou spotrebou drog, vyššou mierou potratov, vyššou mierou predčasného ukončenia školskej dochádzky, vyššou mierou chudoby a je toho ešte oveľa viac. "DadsMatter" (Na otcoch záleží, pozn. prekl.). 

Bomberger tiež poznamenal, že autorkám manifestu Black Lives Matter zrejme nezáleží na najmladších čiernych životoch. 

"Potratené deti neprosperujú. Skupiny BLM ohlásili ‘solidaritu‘ so skupinami ‘reprodukčnej spravodlivosti‘ už vo februári 2015. Nedá sa bojovať proti násiliu a zároveň ho oslavovať," uviedol. 

Khan-Cullors a Garza spustili hnutie "Black Lives Matter" po tom, čo bol v roku 2013 oslobodený hispánec George Zimmerman z vraždy druhého stupňa 17-ročného černošského chlapca Trayvona Martina. Názov tohto hnutia je v súčasnosti synonymom protestov, ktoré ovládli Spojené štáty a ďalšie západné krajiny od chvíle, keď bol odsúdený zločinec George Floyd natočený, ako umiera pod kolenom bieleho policajného dôstojníka.