Children

Štát New Jersey prijíma nové smernice pre sexuálnu výchovu, ktoré propagujú sex a potrat

171
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Rodiny z New Jersey (NJ) v USA sú rozhorčené z rozhodnutia štátnej Komisie pre výchovu a vzdelanie o zavedení nových smerníc sexuálnej výchovy, ktoré propagujú a podporujú potraty u študentiek, nastupujúcich do stredných škôl.  

NorthJersey.com informuje, že komisia minulý týždeň hlasovala v pomere hlasov 8:4 v prospech spomínaných smerníc. Učebný plán sexuálnej výchovy predpisuje, čo by sa malo učiť na jednotlivých stupňoch výchovy a vzdelávania, a to už od materských škôl, až po 12-ty stupeň (koniec strednej školy). Podľa NJ Spotlight rodičia týchto detí protestovali proti týmto zmenám počas celého  zasadania Komisie a protestujú proti nim aj teraz. Niektorí členovia Komisie, napríklad aj Andrew Mulvihill, tieto zmeny tiež kritizovali, najmä novú smernicu, ktorá prezentuje potrat ako legitímnu alternatívu k tehotenstvu: "Učitelia by podľa mňa nemali hovoriť deťom, že jednou z vecí, ktorú môžu v prípade tehotenstva urobiť, je potrat. Existuje množstvo ľudí, ktorí sú presvedčení, že niečo také by sa nemalo učiť." Podľa nového plánu sa majú študentky do konca 8. ročníka učiť o "tehotenských testoch, o príznakoch tehotenstva a o alternatívach v prípade tehotenstva, vrátane rodičovstva, potratu a adopcie".

 

Smernice pre stredné školy sú podobné, len sa k nim pridávajú ďalšie možnosti pre študentky, ktorým sa má zabezpečiť "medicínsky primerané zdroje informácií a miestnych služieb, ktoré poskytujú ... alternatívne možnosti k tehotenstvu (rodičovstvo, potrat, adopcia a prenatálna starostlivosť). Nie je ťažké uhádnuť, kto má jedným z tých zdrojov byť; Planned Parenthood (PP), miliardový potratový reťazec, rýchlo a ako prvý pochválil rozhodnutie Komisie prijať tieto nové smernice, tvrdiac, že sú presnou kópiou "zlatého štandardu sexuálnej výchovy". Množstvo rodičov z NJ s tým nesúhlasí. Členka Komisie Mary Elizabeth Gaziová uviedla, že o zmenách v tejto sexuálnej výchove počula veľa od rodičov detí, ktorých sa to týka: "Je to osobné a možno nebudem veľmi populárna, keď to poviem, no dostala som veľa jasných a jednoznačných ohlasov od mnohých rodičov. Keď študenta v škole učia niečo, čo podkopáva zásadné hodnoty, ktoré sa im snažia doma vštepiť rodičia, vidím v tom problém. A veľký."

Štátny komisár pre výchovu a vzdelanie, Lamont Repollet, však upozornil, že rodičia sa môžu rozhodnúť a preložiť dieťa z triedy, kde sa táto výchova vyučuje. Aj miestne školské komisie môžu údajne rozhodnúť, aké učebné osnovy použijú. Štátna komisia pre výchovu a vzdelanie chce, aby školy zaviedli nové smernice do jesene 2022. 

Shawn Hyland z Aliancie pre rodinnú politiku NJ nazval rozhodnutie Komisie "obrovským zlyhaním zodpovednosti". Upozornil, že deti sú "nepretržitie presexualizované" a rodičov to právom hnevá a rozčuľuje: "Je tragické, že školy sú dnes priam posadnuté názornými hodinami sexuálnej výchovy a poskytovaním informácií, ktoré podporujú u detí nezdravé a riskantné správanie. Hylandova organizácia sa usiluje v ľuďoch utvrdiť vedomie, že podľa štátneho zákona majú ako rodičia právo rozhodnúť sa, či ich dieťa bude navštevovať tzv. hodiny "zdravia", alebo nie. "PP, a jeho spoločnosti SIECUS, Riešenie&ochrancovia mládeže pomaly deptajú našu mládež vulgárnymi klamstvami, útočia na rodičov, rodiny a veriacich v nádeji, že sa im ich deti odcudzia, čím zminimalizujú ich rolu v ich živote. Rodičia a zodpovední lídri musia zastaviť ´hnutie´ hyper-sexualizácie, ktoré chce zaviesť tieto nebezpečné smernice na federálnej úrovni a uviesť tak naše deti do rizika sexuálneho nátlaku a zdravotných rizík, ohrozujúcich život."  

Planned Parenthood je najväčšou potratárskou organizáciou v USA, ktorej zásluhou príde pri potrate o život 340.000 nenarodených bábätiek ročne. Zástupcovia tohto reťazca vyučujú na verejných školách po celej krajine sexuálnu výchovu a propagujú a podporujú rizikové sexuálne správanie u bezbranných a zraniteľných tínedžerov na svojich klinikách. V roku 2014 uvoľnilo Live Action tajnú sériu videí, dokazujúcich, ako zamestnanci PP povzbudzujú mládež k účasti na sado-maso aktivitách, vrátanie zvracania, bičovania, pridusenia, nakupovania v sexshopoch a sledovania pornografie. LifeSiteNews (LSN) informovali, že PP vydalo bulletin pre HIV pozitívnu mládež pod názvom “Healthy, Happy and Hot (Zdravý, šťastný a rozpálený), v ktorej mládeži odkazujú, že je ich "ľudským právom" nepovedať svojmu partnerovi, že sú HIV - pozitívni. Za ´najvhodnejší vek´ začatia so sexuálnou výchovou pokladajú 4 roky veku dieťaťa. 

Podpíšte petíciu: Stop infanticíde! Stop potratom až do pôrodu!