Planned Parenthood

Riaditeľky Plánovaného rodičovstva prísažne priznávajú, že predávali potratené detské telá

1,104
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Organizácia Center for Medical Progress (CMP, Centrum pre medicínsky progres) včera zverejnila šestnásť nových výňatkov z prísažných video-svedectiev, ktoré dokazujú, že Spoločnosť pre plánované rodičovstvo sa podieľala na získavaní "darovaných" orgánov plodového tkaniva od žien, ktoré podstúpili potraty. Jediným cieľom Spoločnosti bol predaj týchto orgánov priekupníkom za účelom dosiahnutia zisku. 

Video-svedectvo bolo predložené počas posledného súdneho konania v prípade, ktorý vzniesla Spoločnosť pre plánované rodičovstvo proti členom CMP, ktorí sa podieľali na utajenom vyšetrovaní predaja potratených detských tiel. Medzi obžalovanými bol Troy Newman, predseda organizácie Operation Rescue (Operácia záchrana), ktorý v čase vyšetrovania pôsobil ako člen správnej rady CMP. 

"Od začiatku nám bolo zabránené diskutovať o dôkazoch usvedčujúcich Spoločnosť pre plánované rodičovstvo, a to na základe súdneho príkazu o mlčanlivosti. To následne umožnilo Spoločnosti pre plánované rodičovstvo, aby na verejnosti prezentovala falošný príbeh," uviedol Newman. "Pravda o obchodovaní s časťami detských tiel zo strany Spoločnosti pre plánované rodičovstvo je už v skutočnosti 20 rokov zamlčiavaná, odkedy Mark Crutcher z organizácie Life Dynamics viedol prvé vyšetrovanie v tejto veci v roku 2000. V súčasnosti, pri odhaľovaní tohto svedectva a ďalších dôkazov, pravda konečne vyplávala na povrch."

Obzvlášť usvedčujúcim bolo svedectvo Tram Nguyen, ktorá je správkyňou potratového centra Spoločnosti pre plánované rodičovstvo na pobreží Mexického zálivu (PPGC). Pri krížovom výsluchu sa jej opýtali na emailovú komunikáciu medzi ňou a regionálnym riaditeľom lekárskych a chirurgických služieb PPGC.

Nguyen v tejto emailovej komunikácii súhlasila, že sa chce posunúť ďalej s priloženou zmluvou, na základe ktorej by PPGC platilo 750 dolárov za fetálnu pečeň a 1600 dolárov za pár pečene a detskej žľazy. 

Spoločnosť pre plánované rodičovstvo verejne klamala Kongresu a médiám od roku 2015, keď informovala, že túto zmluvu "odmietla"

PODPÍŠTE PETÍCIU: Stop infanticíde! Zastavte potraty až po narodenie! 

A to nebola jediná zmluva, o ktorej Spoločnosť klamala. Hoci verejne tvrdili, že iba dostávali refundácie za vysoké náklady, Spoločnosť v skutočnosti zarábala vysoké zisky na mnohých potratových klinikách, čo dokazujú aj iné nedávno zverejnené dôkazy. 

Minulý mesiac boli zverejnené faktúry, ktoré odhaľujú vyúčtovanie potratených detských ostatkov z deviatich potratových zariadení prevádzkovaných Spoločnosťou pre plánované rodičovstvo v Mar Monte. Táto kalifornská pobočka si účtovala takmer 25 000 dolárov iba za obdobie troch mesiacov. Z deviatich zariadení bola zďaleka najziskovejšia pobočka v San Jose, ktorá zarobila 8 205 dolárov za 157 vzoriek označených ako "POC" alebo "výsledky počatia"

V decembri 2017 sa k nezákonnému obchodovaniu s potratenými detskými tkanivami a orgánmi získanými výlučne z potratových zariadení Spoločnosti pre plánované rodičovstvo priznali dve kalifornské firmy DV Biologics a DaVinci Biosciences. Obe firmy tiež súhlasili so zaplatením takmer 8 miliónov dolárov na urovnanie tohto občianskeho konania, s ktorým na súd prišiel Úrad štátneho zástupcu okrsku Orange County. Obidvom spoločnostiam bolo tiež nariadené zatvoriť prevádzky, Spoločnosť pre plánované rodičovstvo však vďaka justičnému omylu unikla právnemu stíhaniu. 

"Prečo sa toto priznanie viny nepoužilo proti Spoločnosti pre plánované rodičovstvo? Je to kvôli jej významnému politickému vplyvu na skorumpovaných politikov na takmer každej úrovni štátnej správy, ktorý ju chránil pred dôsledkami po celé desaťročia," uviedol Newman. "Táto politická korupcia musí byť odhalená a vykorenená."

Žalovaná organizácia CMP prehrala súdne konanie, na ktorom bolo predložené video-svedectvo a bolo jej nariadené zaplatiť milióny dolárov v prospech Spoločnosti pre plánované rodičovstvo - len za to, že sa odvážili odhaliť ich trestné konanie. Newmanovi advokáti teraz spoločne s organizáciou American Center for Law and Justice (Americké centrum pre právo a spravodlivosť) požadujú nové konanie. 

Medzitým sa vďaka podnetu Vyšetrovacieho výboru pre detské životy Snemovne reprezentantov a Súdneho výboru Senátu z roku 2016 podarilo spustiť FBI vyšetrovanie, ktoré sa však preťahuje bez uznesenia. Senátori Lindsey Graham a Chuck Grassley zaslali 18. júna 2019 list generálnemu prokurátorovi Williamovi Barrovi, v ktorom žiadali aktualizáciu priebehu vyšetrovania, ale nikdy nedošlo k žiadnej verejnej reakcii. 

"Pribúdajúce verejné dôkazy, ktoré boli doteraz zapečatené, jasne ukazujú, že Spoločnosť pre plánované rodičovstvo porušila právo. Pravdu už nemožno dlhšie skrývať alebo popierať," povedal Newman. "Vyzývam ministerstvo spravodlivosti, aby dokončilo svoje vyšetrovanie nezákonného obchodovania s potratenými detskými časťami Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a ich klamstiev voči Kongresu. Spoločnosť pre plánované rodičovstvo musí niesť zodpovednosť za svoje trestné konanie."

Okrem svedectva Tram Nguyen sa na videu objavujú aj svedectvá týchto svedkov:

  • Dr. Deborah Nucatola, bývalá hlavná riaditeľka medicínskych služieb, Americká federácia spoločnosti pre plánované rodičovstvo (PPFA). 
  • Dr. Mary Gatter, bývalá predsedníčka Rady lekárskych riaditeľov, PPFA. 
  • Dr. Dorothy Furgerson, bývalá šéf-lekárka, Spoločnosť pre plánované rodičovstvo Mar Monte. 
  • Linda Tracy zo spoločnosti Advanced Bioscience Resources, ktorá poskytla svedectvo tretej strany o zmluvách so Spoločnosťou pre plánované rodičovstvo

Tieto videá si môžete pozrieť tu.