donaldtrump16.jpg

Liberáli bojujú za otvorenie potratových kliník a zatvorenie kostolov

323
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Na Veľký piatok nariadil Andy Beshear, guvernér Kentucky, zatvorenie kostolov. Beshear dodal, že štát bude zaznamenávať ŠPZ každého, kto sa zúčastní veľkého zhromaždenia počas Veľkonočného víkendu a nahlási jednotlivcov na miestne zdravotnícke oddelenia, aby ich mohli umiestniť do karantény na 14 dní - na spôsob domáceho väzenia. 

Keď jeden cirkevný zbor ohlásil kreatívny nápad zorganizovať Veľkonočné bohoslužby na svojom parkovisku, pričom veriaci by zostali vo svojich autách, starosta Louisville Greg Fischer zašiel o krok ďalej. Zakázal všetky zhromaždenia akéhokoľvek druhu v kostoloch, na verejných miestach a dokonca aj v domácnostiach.

Zbor sa preto obrátil na súd a získal súdny príkaz proti Fischerovmu nariadeniu zakazovať drive-in služby. Okresný sudca Justin Walker skritizoval nariadenie starostu a označil ho za "šokujúce" a "za hranicou zdravého rozumu a protiústavné". Walker napísal:

"Na Zelený štvrtok americký starosta skriminalizoval spoločné slávenie Veľkej noci. Súd si nikdy nepomyslel, že uvidí takého rozhodnutie okrem stránok dystopického románu alebo vari stránok (satirického časopisu) The Onion." 

Na iných miestach dostali veľkonoční veriaci pokutu 500 dolárov

Je veľavravné, ako rýchlo a takmer nadšene sa niektorí ľavicoví politici rozhodli, že kostoly a synagógy nie sú nevyhnutné a musia byť zavreté, zatiaľ čo potratové kliniky, liehoviny a predajne žrebov môžu byť otvorené. 

S potešením môžem oznámiť, že generálny prokurátor William Barr cez víkend varoval, že ministerstvo spravodlivosti bude konať proti miestnym predstaviteľom porušujúcich Prvý dodatok. Je to však tiež príklad toho, aká tenká je hranica voči tým, ktorí nám chcú vziať náboženské slobody. 

Ak by sme tu za posledných 20 rokov nemali skupiny ako Focus on the Family, Family Research Council a American Values fighting for faith, túto bitku by sme prehrali už dávno.