shutterstock_708221026_1024_512_75_s_c1.jpg

Kňazi odhaľujú, ako kríza koronavírusu uvoľnila "intenzívnu démonickú aktivitu"

4,573
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Zlovestná sila bola po mojom boku, keď som umieral v nemocničnej izbe v roku 2009. Otec William Spacek však napriek tomu opakovane vchádzal do predlžujúcich sa tieňov mojej neuro-JIS izby. Až trikrát denne držal nemocničný kaplán Eucharistiu nad mojou hlavou. Mojej manželke odkázal, že do mojej izby vstúpili démonické sily. 

Zvykol som vídať moju dcéru Gabby uviaznutú v stropných obkladoch, ako sa topí v plytkom prúde vody. Keď som sa ju pokúšal zachrániť a zistil som, že sa nedokážem hýbať kvôli spútaným rukám (priviazané k posteli zdravotnými sestrami), bol som zosmiešnený odpornými formami, ktoré prevzali halucinogénnu realitu zvlnených obkladov. Živo si spomínam najmä na jedného krúžiaceho viac-hlavého démona, ktorý smeroval priehľadnou rukou k mojej topiacej sa dcére a posmieval sa: "A čo má byť? Zachrániš ju alebo čo?!"

Moja mozgová aneuryzma spôsobovala intenzívne bolesti hlavy, ktoré negovali hlboký spánok. Keď som zaspal, vstúpili démoni. Spomínam si na jeden sen (pamätám si ich veľa), ktorý sa teraz zdal rovnako reálny ako strom, ktorý dnes kvitne pred mojím oknom. S mojím synom Seanom sme boli na karnevale, keď sa začal dusiť niečím, čo mu uviazlo v hrdle. Keď som sa to pokúšal uvoľniť, odporná kreatúra švihla kovovou tyčou po mojej hlave. Zakaždým, keď som vstal z chodníka, švihla plnou silou a poslala ma na zem. Sledoval som, ako sa Sean dusí k smrti na zemi a zbor démonov začal revať poburujúco aleluja. 

Keď som sa o šesť mesiacov neskôr vrátil do nemocnice, aby som sa poďakoval otcovi Spacekovi za jeho odhodlanú starostlivosť, spýtal som sa ho na trápenie v mojej izbe. "Boli tam démoni. Cítil som to hneď, keď som vstúpil do vašej izby," povedal. "Pozrel som sa do tváre Satana. Viem, ako funguje."

Satanovo dielo

Zdá sa, že Satanovo dielo má primitívnu jednoduchosť: oddeľuje dušu od Boha a snaží sa ju zničiť prostredníctvom svojho pokrytectva. A keď je duša v najzraniteľnejšom stave, rozsah a krutosť jeho práce sa zrejme zosilňuje. 

Preto keď pred niekoľkými týždňami začali biskupi zo zdravotných dôvodov zatvárať kostoly pripomínajúc postupné zhasínanie Tenebrae sviečok, začal som uvažovať o Diablovi, ktorého smiech si dnes predstavujem ako groteskné štekanie chóru na Veľký piatok: "Ukrižuj ho!"

Začal som uvažovať o čiernom drápe Satanovho ukazováka a o tom, kam teraz usmerňuje svojich démonov, keď prijímanie Eucharistie takmer vymizlo a rozhrešenie je zdá sa ťažšie dostať ako jazda bicyklom na mesiac. 

Spomenul som si, čo mi povedal jeden z popredných svetových exorcistov pred niekoľkými rokmi, keď v 80. rokoch začal cestovať na americké semináre.

"Začal som vnímať semináre ako choré lono Svätej Matky Cirkvi," povedal 93-ročný monsignor John Esseff, známy svojou schopnosťou čítať duše. "Kňazi sa zdeformovali v bruchu Cirkvi - alebo ak ste boli dobrým seminaristom so správnymi úmyslami, potratili vás. Tí, čo boli skutoční, boli potratení."

"Videl som, že je to démonické. Bolo jednoduché si to spojiť - keď ste proti Eucharistii, proti Márii, proti modlitbe, ste démonickí." 

"Dnes je útlak všade" 

Pred dvoma týždňami som sa začal postiť a modliť sa ruženec za tých svätých kňazov, ktorí zažili úzkostné a trpké skúsenosti so seminármi - pretože som mal podozrenie, že dráp dnes ukazuje priamo na nich. 

Sv. Páter Pio a Sv. Ján Vianney si uvedomovali, keď pokračovali vo svojom duchovnom úsilí očisťovať duše v spovediach, že nežiaduce návštevy démonov boli najčastejšie v ich spálni neskoro v tej noci. Celé roky boli týraní - až trýznivý zbor odišiel; pochopili, že vojna sa nedá vyhrať. Ako sprostredkovatelia a duchovní otcovia v nadprirodzenom ráde milosti, Pio a Vianney sa spoliehali na démonické útoky, aby zintenzívnili svoj pôst, modlitbu a pozornosť k dušiam. Takže démoni boli bezmocní, odišli a už sa nikdy nevrátili. 

Ale Pio a Vianney sú vzormi dokonalosti. Premýšľal som nad svojimi kňazskými priateľmi. Mal som podozrenie, že v týchto osamelých dňoch boli cieľom útokov. 

Sú to kňazi, ktorí sa zaväzujú modliť Ofícium, robia Svätú hodinu a modlia sa ruženec. Títo kňazi, ktorých som tiež poznal, každý deň prijali formy umŕtvenia, aby pomohli ukotviť seba a svoje stádo k Bohu. A hoci sa ich šestnásťhodinové duchovné pracovné dni stali obvyklými, nepodobajú sa vyhoreným Davidiánom či vychudnutým bandám divokých pustovníkov. Ani z jedného z nich necítiť kadidlo a ani jeden nesmeruje svoj nos do neba ako samo-posvätená Marie Antoinetta. Títo kňazi sa zdajú byť tými najšťastnejšími mužmi na svete z dôvodu ich neúnavného hľadania svätosti vo svojom vnútri a vo svojom stáde.

Včera som zodvihol telefón a zavolal niektorým z týchto kňazov. Položil som im jedinú otázku:

"Útočia na vás?"

"Áno. Skutočne, útlak je teraz všade," povedal prvý kňaz, s ktorým som hovoril. Po druhýkrát za jeden týždeň cestoval 220 km, aby rozdal 300 chlebov (1 200 bochníkov) chudobným. 

"Od mojej prvej Svätej hodiny po moje nahraté omše, až po snahu spojiť sa s mojimi farníkmi cez on-line stretnutia a rozhovory; útlak je zrejme všade. Sú veľmi silní," povedal. "Je to hlas povýšenosti. Je to veľmi únavné. Najviac to človeka unavuje počas (virtuálnych) rozhovorov; všetko sa stáva pomalým a zložitým. Je to viac vyčerpávajúce ako omše."

"Tu je len jeden príklad toho, ako funguje Diabol - celebroval som tri omše počas Sviatku Zvestovania, pretože sa všetko vypínalo. Video nefungovalo. Toto sa nikdy nestalo."

"Duchovné záchranné laná boli odrezané, takže démoni zaútočia na laná (kňazov), ktorí naďalej zostávajú v duchovnom boji. Je to fyzicky aj psychicky vyčerpávajúce, pretože sa vkrádajú pochybnosti a hovoríte si - ‘Sú všetky tieto veci, ktoré tu predkladám, vôbec prijímané, alebo je to len strata času?’ Myslíte si, ‘Aký to má zmysel?‘ Nie som kňazom, aby som stál pred kamerou. Treba pomáhať ľuďom?"

"Ale viem, že Panna Mária ma počas toho všetkého chráni. Takže duchovné úsilie je ochránené. To mi skutočne pomohlo."

Zavolal som ďalšiemu kňazovi. 

"Do môjho kňazstva vstúpila veľká ťažoba. Tento čas je najväčšou skúškou môjho kňazstva a myslím si, že aj môjho života," povedal kňaz, známy svojou veselosťou, pracovnou etikou a oddanosťou Panne Márii. "Myslím si, že Diabol zasahuje kňazov najtvrdšie práve dnes. Jeho nástroj číslo jedna je jeho duch odrádzania. Jeho modusom operandi je zdanie, že ako kňazi nedokážeme nič. Prečo sa modliť? Prečo sedieť pri okne (pre vonkajšie spovede), keď nikto nepríde. Prečo robiť ďalšie (nezmyselné) video o potrebe modlitby počas COVID-19, keď si ho nikto nepozrie? Akoby jeho hlas hovoril: ‘Teraz si ako kňaz bezcenný - si oddelení od svojich ľudí a oni sa v každom prípade nemodlia a ani nevenujú pozornosť’". 

"Ale ja viem, že je to veľká lož a je to hlas Diabla. A keď k útlaku skutočne príde, proste sa vraciam späť k svojej modlitebni, kde je všetko jasné. Som prostredníkom medzi Bohom a človekom. Moje modlitby, Sväté hodiny a duchovné úsilie musia byť vykonané dnes. Práca sprostredkovateľa je nádhernou obetou v tomto trpkom období, pretože mi nielenže poskytuje niečo, čo môžem odovzdať svojim farníkom - ruženec, návštevy Najsvätejšej sviatosti, čítanie Písma, pôst - ale všetko, čo momentálne robím, sa stáva zásadným v tomto duchovne trpkom období."

"Počas týchto trpkých časov musím byť, do istej miery, ešte aktívnejší, keď sú moji ľudia odrezaní, musím za nich bojovať. A Kristus, ktorý vo mne žije, ma stavia do tejto bitky. Toto je čas, aby kňaz zažiaril. Žiari, pretože bojuje proti útlaku, ktorý je namierený voči jeho osobe a jeho farníkom, od ktorých je odlúčený."

Zavolal som exorcistovi, ktorý žije vo Washingtone D.C. Spýtal som sa, či sa démonická aktivita zvýšila, keďže nedochádza k Eucharistii a mnohé kostoly boli zatvorené. 

"Exorcisti a tí nadaní jedinci, ktorí vidia do duchovnej ríše, vnímajú nárast démonickej aktivity. Jednoznačne dochádza k nárastu," povedal. "Satan využil túto krízu na splnenie svojich vlastných cieľov. Zdá sa, že démoni dostali voľnú ruku."

Ozval som sa aj laikovi, ktorý pôsobí v duchovenstve očisty, ktorý chcel zostať v anonymite. 

"Intenzita utrpenia sa zvýšila. Je to duch a hlas povýšenosti, ktorý dnes rozpráva nahlas," povedal. "Zároveň sa volanie k modlitbe podobá tsunami. Mám pocit, že nepotrebujem spať. Chcem sa celú noc iba modliť - mám pocit, že takto to cítia aj ďalší kňazi, s ktorými som pracoval."

"Je to krutosť a intenzita, ktorú vnímajú momentálne v duchovnej ríši."

Keď som zomieral v nemocničnej izbe, v najzraniteľnejšom bode môjho života, cítil som to rovnako.