st-joseph2-1.jpg

Modlitba s prosbou o ochranu k sv. Jozefovi, ktorá nikdy nezlyhá

2,276
Zuzana Smatanová
AltKAT

Svätý Jozef sa za nás neustále mocne prihovára a ochraňuje nás!

Dnes, v čase epidémie koronavírusu, potrebujeme modlitbu viac, než kedykoľvek predtým. Cirkev pokladá sv. Jozefa za patróna chorých. Podľa modlitbovej knihy Pieta sa modlitba s prosbou o ochranu k sv. Jozefovi datuje už "od 50-teho roku letopočtu nášho Pána a Spasiteľa Ježiša Krista"; čiže už má vyše 1.900 rokov.

"V roku 1505 poslal pápež túto modlitbu cisárovi Karolovi V. keď sa chystal do boja: Každý, kto túto modlitbu číta, počuje alebo ju má pri sebe, nezomrie náhlou smrťou, neutopí sa, nebude naňho pôsobiť jed, nepadne do rúk nepriateľa, nezhorí v ohni a nebude premožený v boji. Hovorí sa, že len veľmi zriedka to zlyhalo." Z tohto hľadiska ide teda o dokonalú modlitbu o ochranu pred koronavírusom.

 

Modlitba k sv. Jozefovi o ochranu:

"Svätý Jozef, ktorý sa tak mocne a vytrvalo prihováraš za mňa pred Božím trónom, zverujem Ti všetky svoje starosti, túžby a prosby. 

Svätý Jozef, pomáhaj mi svojím mocným príhovorom a vypros mi od svojho božského Syna všetko duchovné požehnanie, skrze Ježiša Krista, nášho Pána; aby som tak s Tvojou pomocou mohol vzdávať vďaku, úctu a chválu Otcovi, ktorý najviac miluje.      

Svätý Jozef, nikdy ma neunaví kontemplovať Teba a Ježiša, odpočívajúceho v Tvojom náručí. Túžim v pokoji a v tichosti odpočívať spolu s Ním na Tvojom srdci. Pros Ho za mňa, daj mu za mňa bozk na Jeho nežnú tvár a popros Ho, aby mi ho vrátil, keď sa budem približovať k svojmu poslednému nádychu. Svätý Jozef, patrón zomierajúcich, oroduj za nás. Amen."

Svätý Jozef, ochráň nás, prosím, pred nákazou koronavírusom!