elizabeth_warren_GETTY_1024_512_75_s_c1.jpg

Elizabeth Warrenová: "Je ´kruté´ povedať trans-chlapcom, že nemôžu súťažiť s dievčatami"

252
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Senátorka a kandidátka na úrad prezidenta za demokratov štátu Massachusetts, Elizabeth Warrenová, nalieha na arizonských zákonodarcov, aby zamietli návrh zákona na ochranu žiačok a študentiek pred vynútenou účasťou na športových súťažiach s chlapcami, ktorí o sebe tvrdia, že sú dievčatá. 

Warrenová na twitteri popísala tento návrh zákona Arizona House Bill 2706 ako "krutý a neľudský", pričom sa vyjadrila: "Trans atléti nie sú hrozbou. Potrebujeme ochraňovať trans deti - a všetky LGBTQ+ deti - a zaistiť, aby sa v škole cítili bezpečne a vítané. Naliehavo teda žiadam arizonskú legislatúru, aby tento krutý a neľudský návrh zákona zamietla." Podľa schváleného návrhu zákona by sa potom od všetkých verejných a súkromných škôl, univerzít a internátov vyžadovalo, aby športy kategorizovali ako koedukačné, ako mužské alebo ako ženské - podľa oficiálnej definície "biologického pohlavia". Do tímov alebo športov, kategorizovaných ako "ženské", by nemali "študenti mužského pohlavia" dovolený prístup.

Republikánka Nancy Bartová z Phoenixu, ktorá tento návrh zákona predložila, hovorí: "Študentky - atlétky by nemali nútiť súťažiť v športových disciplínach s biologickými mužmi, ktorí disponujú vrodenými fyziologickými výhodami. Ak to je dovolené, ženy to znechucuje a odrádza od účasti v atletických súťažiach; no čo je ešte horšie, môže to vyústiť v to, že dievčatám a ženám budú odopierané rozhodujúce vzdelávacie a finančné príležitosti."

Libby Emmonsová, ktorá sa sama označuje za feministickú žurnalistku, spochybnila v The Post Millenial Warrenovej tvrdenie, že "trans atléti nie sú hrozbou" a zároveň poukázala na to, že "mužskí jedinci, ktorí súťažia v ženskom rugby sú natoľko nebezpeční, že z tohto športu radšej odchádzajú aj rozhodcovia, než by sa mali pozerať na čoraz početnejšie a surovejšie zranenia žien". Emmonsová dodáva, že "štáty v celej krajine zisťujú, že si musia nejakým spôsobom poradiť s de facto elimináciou dievčenských športov", napríklad aj takýmto spomínaným návrhom zákona, aký sa už prejednáva aj v štátoch Kentucky, Alabama, Idaho a Missouri.

Beth Stelzerová z organizácie Save Women’s Sports (Zachráňte ženský šport) povedala pre The Post Millennial, že aj jej organizácia v plnej miere podporuje arizonský návrh zákona. "Warrenová jasne ignoruje potreby a pocity žien v prospech propagácie transgender ideológie. Tento návrh zákona nie je krutý a neľudský; je spravodlivý a férový."

Warrenová nedávno prišla s celou sériou prísľubov o riešení problémov s "trans" a gender identitou. Sľúbila, že ak sa stane prezidentkou, požiada "trans" deti, aby podporili jej výber štátneho tajomníka pre výchovu a vzdelanie a pozve “rodovo ne-binárnych" jedincov, aby pre ňu pracovali vo vládnom kabinete Bieleho domu. Bude sa dovolávať aj toho, aby rodovo zmätených väzňov - mužov, umiestňovali do ženských väzníc. Warrenová na sociálnych médiách naznačila aj svoje "preferované zámená" ako dôkaz solidarity s transgender aktivistami a prisľúbila, že ak bude zvolená za prezidentku, pôjde na inauguráciu so šatkou Planned Parenthood okolo krku.

Moderátor Fox News Tucker Carlson nedávno podkopal Warrenovej kampaň, keď povedal, že keď už bude po tom, bude sa hovoriť, že príčinou jej politickej "smrti" bolo "prebudenie".