Olivia_Jones_drag_queen_810_500_75_s_c1.jpg

Drag queen dúfa, že sa mu podarí stretnúť s pápežom a vyzvať ho akceptovať gay manželstvá

356
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Najznámejší/šia drag queen dúfa, že sa mu/jej podarí stretnúť sa osobne, oblečený/á ako drag, s pápežom Františkom a vyzvať ho aby odsúhlasil homosexuálne "manželstvá" a aby sprístupnil služby pre ženy. 

Oliver Knöbel, muž, ktorý sám seba v Nemecku prezentuje ako drag queen "Olivia Jones", tvrdí, že jeho veľkou túžbou je zúčastniť sa generálnej audiencii s pápežom Františkom, oblečený ako žena. V novembri 2019 Knöbel pri príležitosti svojich 50-tych narodenín povedal, že jeho cieľom je stretnúť sa s pápežom. Chcel by docieliť skupinovú audienciu u pápeža s "Olivia Jones Family", skupinou transvestitov a komediantov. Drag queen vysvetľuje: "Máme veľa o čom hovoriť, rád by som od pápeža počul, prečo je ´manželstvo pre všetkých´ stále takým veľkým problémom pre Katolícku cirkev a prečo ženy v nej ešte stále zohrávajú podriadené a vedľajšie role. Nechápem, prečo Cirkev funguje tak spiatočnícky." Knöbel dodal, že nie je veriacim človekom, ani členom Katolíckej cirkvi, no aj napriek tomu verí v nejakú "vyššiu moc". Pre nemecké bulvárne noviny Die Bild Knöbelsov manažer v interview vysvetlil, že drag queen myslí stretnutie s pápežom naozaj "vážne". Viacero inštitúcií, ale aj súkromných osôb, už ponúklo pomoc pri organizovaní tohto stretnutia. Taký míting by bol senzáciou."  

Die Bild položil v novembri Vatikánu otázku, či sa môže Knöbel zúčastniť audiencie s pápežom v ´drag´ oblečení. Osobný tajomník p. Benedikta, abp. Georg Gänswein v Die Bilde vyhlásil, že pre "pre stretnutie s pápežom na generálnej audiencii" sa vyžaduje odporúčací list od miestneho biskupa a dodal, že "generálnej audiencie sa nedá zúčastniť ako umelecká postava". Die Bild poskytol fotografiu listu, ktorý napísal a podpísal abp. Gänswein ako prefekt Pápežskej kúrie. Účasť Knöbela na generálnej audiencii síce nebola vylúčená, no nemecký prelát jasne povedal, že sa takej audiencie nemôže zúčastniť v preoblečení za drag queen. 

Podľa webstránky nemeckých biskupov, Katholisch.de, by bol príslušným miestnym biskupom, ktorý by mal Knöbelovi napísať odporúčanie, abp. Stephan Hesse. Hesse spolu s podpredsedom Konferencie biskupov Nemecka nedávno napísali predslov ku knihe, ktorá podporuje a propaguje myšlienku požehnávania homosexuálnych párov v Katolíckej cirkvi.

Arcibiskup Gänswein pre Die Bild zdôraznil, že “homosexualita je proti zákonom prirodzenosti, aj prírody".