christopherjohnson.jpg

Muž opakovane znásilnil dievča a prinútil ju k potratu. Klinika to nikdy nenahlásila.

216
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Mladá tínedžerka z Floridy, ktorá bola nezvestná takmer rok, bola podľa polície znásilnená a prinútená potratiť svoje nenarodené dieťa mužom, ktorý bol takmer dvakrát starší ako ona. 

Teraz sa vynárajú otázky, či potratová klinika nahlásila úradom podozrenie na zneužitie.

Podľa reportáže denníka Sun Sentinel polícia našla 15-ročné dievča a údajného páchateľa Christophera Johnsona (30) z floridského mesta Davie minulý týždeň po tom, čo matka dievčaťa našla pornografické obrázky svojej dcéry na internete. 

Zdá sa, že dievča bolo podľa platných zákonov znásilnené; veková hranica pre sex je na Floride stanovená na 18 rokov. 

Dievča bola podľa redakcie the Mirror nezvestné takmer rok. Polícia uviedla, že dostala niekoľko telefonátov o tom, že ju spozorovali s mužom, údajne Johnsonom, v samoobsluhe, no podarilo sa im ich vypátrať až minulý týždeň. 

Podľa polície mohol Johnson prinútiť dievča k potratu jej nenarodeného dieťaťa po tom, čo otehotnela po znásilnení Johnsonom, informuje denník Daily Star

"Poškodená uviedla, že otehotnela s obžalovaným a on ju vzal na potratovú kliniku," informoval policajný detektív Adam Granit.

Polícia uviedla, že v Johnsonovom byte našla dokumenty z potratovej kliniky. Nie je jasné, či potratová klinika, ktorá nie je konkretizovaná v reportáži, upozornila úrady na podozrenie zo zneužitia mladého dievčaťa.

V správe od Daily Star sa ďalej píše:

Johnsona si pôvodne všimli s nezvestným dievčaťom vo februári v meste Davie v okrese Broward.

Kamerové záznamy z obchodu ukazujú, že dievča sa pokúšalo zakryť si tvár, aby ju nebolo vidno pred predavačom v obchode, ktorý by ju spoznal. 

Svedkovia potom zavolali políciu, aby nahlásili svoje očité svedectvo. Polícia následne začala sledovať okolie Johnsonovho bytu. 

Dievča neskôr našli na sedadle spolujazdca v automobile a predpokladá sa, že sa odvtedy znova spojila s rodinou. 

Podľa správ niektoré zo sexuálne explicitných fotografií a videí zverejnených online zobrazovali Johnsona spolu s mladým dievčaťom. 

Johnson bol minulý týždeň zatknutý a v súčasnosti čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania. Podľa miestnych úradov sex s dievčaťom poprel.

Správy vyvolávajú otázky, či sa dievča mohlo nájsť skôr, keby potratová klinika informovala úrady o podozrení zo zneužitia. Nie je jasné, či to tak bolo. Potratový priemysel v minulosti opakovane zlyhával pri ochrane obetí zneužívania.

Členovia hnutia pro-life v apríli vyzvali štátne úrady, aby vyšetrovali potratovú kliniku Bossier City Medical Suite po objavení dôkazov, že pravdepodobne neoznámili znásilnenie maloletej. 

Podobné zlyhania boli zdokumentované v potratových zariadeniach v Alabame, Kansase, Indiane, Ohiu a ďalších štátoch. Správa organizácie Alliance Defending Freedom zadokumentovala viaceré prípady, keď Spoločnosť pre plánované rodičovstvo vykonala potraty na maloletých sexuálne zneužívaných osobách a neinformovala o znásilnení príslušné úrady, ako to vyžaduje zákon.