Hillary_Clinton_EMILYs_List_810_500_75_s_c1.jpg

Hillary Clinton dokazuje, že impeachment Trumpa je len o ochrane potratov

267
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Vo štvrtok 26. septembra vystúpila neúspešná kandidátka na prezidentský úrad Hillary Clinton s prejavom pri príležitosti 50. výročnej hostiny NARAL Pro-Choice America, jednej z najmocnejších potratových záujmových skupín v USA. Táto skupina vložila všetky nádeje do Hillary počas prezidentských volieb 2016. Jej porážka dohnala k slzám mnohých potratových lídrov. Jedna virálna fotka, na ktorej je Ilyse Hogue z NARAL - ktorá zožala aplauz na Demokratickom národnom kongrese, keď vyhlásila, že potratila jedno zo svojich bábätiek - zobrazuje Hogue v smútku z výsledkov volieb, ktoré mala vyhrať Clintonová. 

Nie je prekvapujúce, že Hillary Clinton oznámila vnímavému davu, že Trump predstavuje "jasné a aktuálne nebezpečenstvo" pre budúcnosť Ameriky a samotnú demokraciu, a ocenila Nancy Pelosi za jej líderstvo pri iniciovaní impeachmentu. Má to však byť hrozba, ktorú predstavuje Trumpova administratíva pre potraty, povedala Clintonová lobistom, ktorej by sa ľudia mali najviac obávať. Amerika bola na križovatke v potratových vojnách a obhajcovia zabíjania plodov potrebovali bojovať na všetkých možných frontoch, akoby na tom závisela ich sloboda. Pro-life aktivisti napokon budú bojovať tak, akoby na tom záviseli životy miliónov detí - a v skutočnosti tak aj konajú. 

"Pri poslednej debate Demokratov nepadla žiadna otázka týkajúca sa potratových práv," sťažovala sa Clintonová. "Musí to byť kritická téma v roku 2020." Nemusela sa obávať: Demokratickí kandidáti pokľakli pred krvavý NARAL oltár pri príležitosti 50. výročia ich neúnavnej práce na redukcií ľudských bytostí vyvíjajúcich sa v maternici na ne-osoby nehodné pozornosti. Cory Booker im zablahoželal k päťdesiatročnému boju za potraty a povedal, že Amerika je vďaka nim lepšia (bez toho, aby vysvetlili, prečo je strata 60 miliónov životov hodná osláv). Beto O'Rourke si vzal prestávku od svojej kampane proti strelným zbraniam, aby im tiež mohol vyjadriť blahoželania na Twitteri. 

Aj Bernie Sanders, radikálny socialista, ktorý vie, že musíte rozbiť pár vajíčok, aby ste spravili omeletu (a že niektorí ľudia sú rovnejší ako iní), poslal potratovým lobistom svoje najvrúcnejšie priania. Pete Buttigieg, ktorý sa snaží ľudí presvedčiť, že kresťanstvo je skôr o prázdnej maternici než o prázdnom hrobe, sľúbil, že sa k nim pridá v boji. Ďalší člen družstva Ilhan Omar, ktorý používa islam na priesečníkové body, ale nie v prípade etických otázok, taktiež ocenil 50-ročné úsilie skupiny. 

Bola to však predsedníčka snemovne Nancy Pelosi, ktorá tiež vystúpila na výročnej hostine a ktorá preukázala najviac guráže. Pro-life zákony, ktoré sa prijímajú naprieč krajinou, podľa nej "ignorujú základnú morálku."  Nevysvetlila, ako základná morálka - alebo akákoľvek morálka - umožňuje groteskné fyzické ničenie najmladších členov spoločnosti. Nevyvedená z miery touto skutočnosťou, Pelosi pokračovala ďalej. "Budeme naďalej obhajovať prípad Roe vs. Wade pomocou všetkých nástrojov, ktoré máme k dispozícii," oznámila. Odtiaľ sa presunula k obžalobe prezidenta. "Hovorím vám s veľkým zármutkom a modlitbou," povedala pokrytecky, "že sa nachádzame tam, kde som dúfala, že sa nikdy neocitneme."

Možno si to Pelosi a Clintonová neuvedomujú, ale zdá sa, že ich prejavy k americkým potratovým lobistom potvrdzujú podozrenia mnohých, mnohých pro-liferov: Že bez ohľadu na skutočné a zrejmé nedostatky Trumpa, jednoducho čakajú na príležitosť eliminovať jeho schopnosť menovať proti-potratových sudcov na americké súdy. Bez ohľadu na jeho vinu alebo nedostatky, presne o tomto je prípad Roe vs. Wade a potraty na požiadanie. Potraty nie sú problémom, na ktorom sa môžu Američania dohodnúť, že sa nedohodnú, a preto sa demokracia stala skúškou surovej moci jednej strany proti tej druhej, pričom životy zostali visieť na vlásku. 

Potratoví aktivisti urobia všetko, čo je potrebné na ochranu fiktívneho práva na zabíjanie plodov - "právo", treba povedať, ktoré by ohromilo Zakladateľov a tvorcov Ústavy. A tak bez ohľadu na to, či Trump porušil zákon, je táto bitka na konci dňa skutočne o potratoch - aj keď by to tak nemalo byť.