FloraGualdani.jpg

Žena, ktorá odrodila viac ako 6 000 detí, hovorí: "život je krásny"

81
Milko Kostovič
Kultúra života

Životný príbeh Flory Gualdaniovej je skutočne úžasný a ešte zďaleka nekončí. 

Gualdaniová ako pôrodná asistentka v Taliansku odrodila viac ako 6 000 detí - a podľa spravodajského portálu Catholic News Service zachránila nespočetné množstvo ďalších pred potratmi. 

"Život je vždy krásny," hovorí 81-ročná dáma uvažujúc o svojom živote. 

Gualdaniová, ktorá žije v Toskánsku, sa stará o opustené deti, pomáha ženám, ktoré trpia po potrate svojich detí a vedie pôrodnicu pre trápiace sa rodiny v rámci svojej misijnej práce. 

Jedno z tých detí, Davide Zanelli, povedal, že mu pomohla "narodiť sa dvakrát" - raz fyzicky a raz duchovne. 

"Za všetko vďačím Flore," povedal. 

V správe sa ďalej píše:

Stretnutie s tehotnou ženou s rakovinou bolo rozhodujúcou epizódou v prvej časti kariéry Flory ako vyškolenej pôrodnej asistentky, keď mala tesne po dvadsiatke. Na chorú ženu tlačili lekári, aby prerušila tehotenstvo, proti jej želaniu.

Potraty boli vtedy v Taliansku nelegálne a nebolo neobvyklé, aby talianske ženy cestovali do Londýna, aby podstúpili túto procedúru, z čoho bola Flora šokovaná, keď sa o tom ako mladá dospelá dozvedela na návšteve v Anglicku. Potraty boli legalizované v Taliansku v roku 1978.

S podporou Flory žena dieťa donosila a porodila zdravé dievčatko. Matka však bola veľmi chorá, aby sa o ňu mohla postarať, a preto požiadala mladú Floru, aby sa dievčaťa ujala. 

Toto dievčatko, narodené v roku 1964, bolo prvým z mnohých "adoptívnych" detí Flory. 

Flora viedla pôrodnicu "Betlehemský dom" na svojom pozemku, aby pomáhala tehotným matkám a ich deťom. Podľa správy tam mohlo byť naraz až osem žien. 

Gualdaniová tiež slúžila ako misionárka v mnohých krajinách - v Egypte, Číne, Thajsku, Bangladéši a Kambodži - kde poskytovala starostlivosť ženám a deťom. 

Niektoré narodenia detí boli plné radosti, iné boli plné smútku. 

"Spomedzi detí, ktoré som pomáhala odrodiť, som niektoré sprevádzala aj do neba," povedala s odkazom na deti, ktoré boli prirodzene potratené alebo narodené mŕtve.

"V mojom živote sa ani jedna žena nevrátila s poľutovaním nad tým, že privítala život. Vždy som videla toľko radosti, keď sa narodilo dieťa, aj keď sa objavia úzkosti, trápenia ... v tom okamihu na to zabudnete."

Jej príbeh je silnou inšpiráciou pre pro-life zástancov. Ľudia podobní Flore majú obrovský dopad na život.