prolifegrandma.png

HuffPost: Zabráňte svojim deťom stýkať sa s pro-life, Trumpa podporujúcimi príbuznými

165
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Takmer 3.000 slovami oznámila redaktorka Hannah Selingerová v Huffington Post svetu, že “je zrejme najvyšší čas, aby sa jej deti prestali stýkať s pravicovými, Trumpa podporujúcimi príbuznými z manželovej strany".

Nevesta Hannah z časti Hell (v New Yorku) obviňuje rodičov svojho manžela z rasizmu, sexizmu, homofóbie a dokonca aj z "utajeného antisemitizmu", pretože "povedať Židovi ako veľmi miluješ židovský národ" je podľa nej "znakom zanedbávania a ignorancie tejto skupiny ľudí". Nevesta Hannah sa tiež sťažuje, že jej svokor po tom, ako sa v TV bozkávali dvaja muži, znechutene odišiel z izby a zašomral ´Odporné´, pričom to začul jej syn! (z osobnej skúsenosti vám poviem, že nespokojnosť s homosexualitou v TV nie je vôbec obmedzená iba na ´bigotných´ Trumpových stúpencov; ja osobne som počula rovnaké reakcie aj od liberálnych starších rodinných príslušníkov, ktorí sú závislí na MSNBC (amer. TV kanál) a sú vyložene proti Trumpovi.)  

Selingerová zjavne trpí extrémnym nedostatkom sebauvedomenia, kombinovaného s krátkozrakým egocentrizmom. Nutne sa potrebuje na nejaký čas ´ocitnúť´ v koži toho druhého, veď napokon, koľkí z nás môžu povedať presne toto isté o našich ´pomätených´ liberálnych priateľoch a príbuzných: 

"Nedokážem už predstierať že nie sú takí, akí v skutočnosti sú. Nechali sa tým úplne celí naočkovať, a čo je ešte horšie, zjavne im to v skutočnosti nevadí. Určite vedia, že to celé má následky, no aj napriek tomu sa stále hlásia k viere, ktorá je s morálkou na ´dlhé lakte´."

Hannah si očividne myslí, že všetko je jednoznačne zlé a všetko je to Trumpova vina, pričom pravda je taká, že jej malá liberálna bublina už praská a ona si len nedávno začala všímať svet taký, aký vždy bol. Konzervatívci sa odjakživa zmierovali s netolerantnými liberálnymi príbuznými. Pre Hannah je to však neznesiteľné:

"Už nemôžem ďalej predstierať, že sme normálna rodina. To nevyriešim tak, že nechám starých rodičov s deťmi a budem dúfať, že nebudú nič rozprávať o zanedbávaných skupinách ľudí, zatiaľ čo my s manželom budeme popíjať niekde vonku martini. Túto istotu nám už obidvom ukradli."

Je zdesená, že "príbuzní z manželovej strany sú proti potratom za akýchkoľvek okolností, no zjavne im neprekáža, že deti migrantov umiestnili do ´klietok´ na hraniciach krajiny". To je len zanedbateľná politika. Môže nás rozčuľovať naraz viacero vecí, no prečo by konzervatívci mali byť morálne poškvrnení za skutky prezidenta Obamu, ktoré vykonal pred niekoľkými rokmi a ktoré liberáli len nedávno objavili?

Všetci pro-liferi máme priateľov alebo rodinných príslušníkov, ktorí sú za, alebo dokonca boli účastní úmyselného zničenia nenarodeného ľudského života, a predsa týchto ľudí nosíme v srdci a máme ich radi. Liberálna logika sa pýta: "Ako dokážete tolerovať blízkosť takých zlých ľudí?" a naše mlčanie pokladajú za "spoluúčasť, či spoluvinu". My namiesto toho oddelíme dotyčného človeka od jeho odpudzujúceho presvedčenia a máme ho radi ako blízkeho človeka, uvedomujúc si, že aj dobrí ľudia môžu veriť, a pritom robiť hrozné veci. Prečo nás takto nemôžu rešpektovať aj liberáli? Selingerová ďalej pokračuje o tom, ako si príbuzní jej manžela "´osvojili´ konšpiračné teórie. "Informujú sa z médií, ktoré sú zámerne nečestné a naše rozhovory s nimi odhaľujú taký názor na svet, ktorý sa alarmujúco odkláňa od reality."

Presne to isté sa však dá povedať aj o druhej strane, o tej ich. Je až na smiech ako predstiera, že ľavičiari nemajú žiadne vlastné ničivé konšpiračné teórie - čo tajná dohoda s Rusmi? Starší ľudia sú nahnevaní, obávajú sa, aby nezomreli skôr, než bude vydaná Muellerova správa!

Selingerová opäť vníma svoju liberálne zaťaženú interpretáciu udalostí v správach ako morálnu hranicu, ktorá nesmie byť prekročená, zatiaľ čo zvažuje tie najhoršie možné motivácie. Tu už úplne zredukovala svoj výber na ´vypovedanie´ manželových príbuzných alebo na obrodenie nacizmu:

"Nechcem, aby moji chlapci vyrastali bez svojich starých rodičov, ale nechcem ani to, aby si mysleli, že deti patria do klietok, alebo sa im má hovoriť ´Vráťte sa tam, odkiaľ ste prišli´, čo už pomaly zaváňa tým nacizmom."

Myslí si, že tí, čo ´majú rovnaké názory´ ako prezident Trump, sú zlí ľudia s "odpudivou" politikou:

"Môžem svojim deťom už definitívne povedať, že muž, čo ho voláme prezidentom, je zlý človek. Môžem to isté povedať aj o ich starých rodičoch, ktorí podporujú to isté? Ale čo ak je to pravda? ... pokladám ich politiku - a to, ako to navonok manifestujú - za odpudivé. Teraz je to otázka základnej ľudskej slušnosti."  

Nie madam, otázkou základnej ľudskej slušnosti je dovoliť svojim rodinným príslušníkom, aby mali vlastné názory a nezmýšľali o nich zle len preto, lebo to vidia inak ako vy. Hovoríte stále o "tolerancii" - nuž praktizujte to, čo kážete! Dobrou správou zatiaľ je, že Selingerová nezakázala svojim deťom stretávať sa s manželovými príbuznými ... predsa by ma však zaujímalo, aký iný zmysel má tento článok než pokus o ich verejné zahanbenie? Nehovoriac o tom, že ho zverejňuje na HuffPost, kde nepochybne získa plnú podporu svojich ľavicových pritakávačov, ktorí nepoznajú rozdiel medzi názorom a faktom. Možno však hľadá práve to - súhlas od svojej liberálnej ´bandy´, aby manželových príbuzných znevážila a tým aj definitívne odmietla a znemožnila.