cuomo_cat.jpg

Nezmysel: Guvernér NY zakazuje odstraňovanie pazúrov, no umožňuje potraty do narodenia

537
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Guvernér New Yorku Andrew Cuomo (D) podpísal v pondelok zákon, ktorý zakazuje odstraňovanie pazúrov mačiek, pretože, ako povedal Cuomo, ide o "krutú a bolestivú procedúru". Je to ten istý guvernér, ktorý v januári podpísal zákon umožňujúci potraty až do momentu narodenia a dokonca povoľuje, aby deti, ktoré prežili potrat, boli ponechané na smrť na stole. 

Cuomo je Katolík s údajne dobrými vzťahmi s cirkvou v New Yorku. Bill Donohue, prezident Katolíckej ligy, komentoval kroky Cuoma nasledovne: "Ten istý guvernér, ktorý presadzoval zákon umožňujúci lekárom nestarať sa o zdravie dieťaťa po tom, čo prežilo potrat, podpísal včera zákon zakazujúci odstraňovanie pazúrov mačkám; New York je prvým štátom, ktorý tak urobil."

"Andrew Cuomo nemá žalúdok na odstraňovanie pazúrov mačiek," povedal Donohue. "Nazval to krutou a bolestivou procedúrou, ktorá je pozitívne neľudská, hoci neexistuje žiadna nahrávka, na ktorej by hovoril týmto spôsobom o potratoch v ktoromkoľvek štádiu tehotenstva. Ani nikdy neoznačil infanticídu za "archaickú prax", hoci takto práve nazval odstraňovanie pazúrov mačiek." 

"Cuomo sa mal radšej venovať svojej práci," povedal Donohue. "Keby si hľadal kanceláriu mimo New Yorku, dostal by budíček: Väčšina Američanov je omnoho viac zhnusená roztrhaním ľudského dieťaťa v maternici - keď nehovorí nič o pokutovaní infanticídy - než odstraňovaním mačacích pazúrov."

"Etické priority tohto muža sú otrasné," povedal Donohue. "Človek sa čuduje, ku ktorému náboženstvu patrí."