jeffrey_epstein_810_500_75_s_c1.jpg

Blízky priateľ Clintonovcov zatknutý za údajné obchodovanie s ľuďmi, pedofilnú sieť

446
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Miliardár Jeffrey Epstein, blízky priateľ Billa a Hillary Clinton, ktorý v roku 2005 pomáhal spustiť iniciatívu Clinton Global, bol v sobotu zatknutý za sexuálne zneužívanie neplnoletých dievčat a obchodovanie s bielym mäsom. Len nedávno Epstein pristál na letisku Teterboro v New Jersey po tom, čo strávil určitý čas v Paríži. 

66-ročný Epstein bol oficiálne obvinený zo sexuálneho obchodovania s jednou neplnoletou osobou a jedného prípadu angažovania sa v sexuálnom obchodovaní s neplnoletými osobami. Obvinenie vzniesol štátny zástupca Geoffrey Berman z južného dištriktu štátu New York.  

"Epstein pre seba vytvoril rozsiahlu sieť neplnoletých obetí, aby ich mohol sexuálne zneužívať, často na dennej báze," povedal Berman na tlačovej konferencii v pondelok. Trestné činy sa údajne uskutočnili od roku 2002 do roku 2005.

Epstein tento týždeň v súdnej sieni v New Yorku obvinenia poprel. Je zadržiavaný v Metropolitnom nápravnom zariadení na Manhattane, kým sa 15. júna neuskutoční jednanie o kaucii. Ak bude odsúdený, hrozí mu až 45 rokov väzenia. 

Epstein bol už predtým obvinený zo sexuálneho zneužívania desiatok tínedžeriek, pričom k činom malo dôjsť na Floride v roku 2007. Vyhol sa federálnemu väzeniu, keď uzavrel dohodu so štátnymi orgánmi, čo viedlo k tomu, že ho odsúdili na 13 mesiacov v okresnom väzení a zaregistrovali ho ako sexuálneho násilníka. Zlatá dohoda, ktorá mu umožnila cestovať do svojej kancelárie šesť dní v týždni, bola získaná za pomoci vtedajšieho štátneho zástupcu Alexa Acostu, ktorý je v súčasnosti ministrom práce v Trumpovej administratíve. Demokrati vyzývajú Acostu, aby odstúpil. 

Epsteinove obvinenie bolo možno predpovedané samotným Trumpom. Počas diskusie na konferencii Conservative Political Action v roku 2015 sa Sean Hannity spýtal kandidáta Trumpa na jeho názor na Billa Clintona. "Milý chlapík," povedal Trump, ale "podľa mňa ho čaká veľa problémov so slávnym ostrovom s Jefrrey Epsteinom." Vo februári tohto roku Trumpovo ministerstvo spravodlivosti otvorilo internú revíziu toho, ako predtým pristupovalo k žalobcom Epsteina. 

Odhliadnuc od darovania viac ako 140 000 dolárov demokratickým kandidátom a úzkych väzieb s top celebritami, Epstein vlastní niekoľko luxusných nehnuteľností, vrátane vily na Manhattane a súkromného "Ostrova hriechu" v Karibiku. Na tomto ostrove prostitútky, neplnoleté dievčatá a "sexuálni otroci" údajne plnia sexuálne fantázie bohatých a slávnych. Nikto si nie je celkom istý, ako Epstein získal svoje obrovské bohatstvo.

Niekoľko významných ľudí, vrátane zosnulého fyzika Stephena Hawkinga, herca Dustina Hoffmana, bývalého britského premiéra Tonyho Blaira a samotného Clintona - aby sme vymenovali aspoň niekoľkých -  buď navštívili ostrov alebo leteli na palube Epsteinovho "Lolita Expresu", kde sa údajne konali zhýralé sexuálne párty. Trump bol údajne na palube tohto lietadla minimálne raz. 

Podľa správy Fox News z roku 2016, súdne dokumenty ukazujú, že Clinton letel na Epsteinovom lietadle aspoň 26-krát v rokoch 2002 až 2003, bez prítomnosti tajnej služby. Clinton v tomto týždni vydal vyhlásenie, v ktorom popieral akékoľvek vedomosti o Epsteinových "strašných zločinoch". Ďalej tvrdil, že od roku 2002 do roku 2003 absolvoval "iba štyri cesty na palube lietadla Jeffreyho Epsteina". 

Jedna z Epsteinových údajných obetí, Virginia Roberts-Giuffre, hovorí, že sa s ním stretla v rezorte Mar-a-Lago, ktorý patrí prezidentovi Trumpovi, keď mala len 16 rokov. 

Roberts-Giuffre dnes už dlhšie hovorí, že to bola práve Epsteinova priateľka, ktorá ju v tom čase najala a pripravila, aby sa stala súčasťou jeho podzemného impéria.

"Nešlo iba o sexuálny tréning," povedala Roberts-Giuffre, "chceli, aby som bola schopná uspokojiť všetky potreby mužov, ktorých mi chceli poslať...Bola som trénovaná byť všetkým, čo odo mňa muži chceli."

Komentátor Fox News Alan Dershowitz, vtedajší právnik Epsteina, a britský princ Andrew boli dvaja z priateľov Epsteina, o ktorých Roberts-Giuffre povedala, že s nimi musela mať sex. 

Obaja muži obvinenia popierali.

Prokurátori v sobotu podnikli raziu do Epsteinovho sídla v New Yorku a objavili "mimoriadny objem fotografií nahých a čiastočne nahých mladých žien alebo dievčat." Fotografie, uložené na CD, boli podľa úradov uzamknuté v bezpečí a mali by na nich byť "neplnoleté dievčatá"

Policajná správa z roku 2006 odhalila, že Epstein prepojil svoj domov v Palm Beach na Floride tajnými kamerami. Roberts-Giuffre hovorí, že kamery boli nainštalované tak, aby Epstein mohol nahrávať a nakoniec vydierať svojich slávnych návštevníkov, kým sa zapájali do orgií a iných strašných konaní. 

Trump, ktorý poznal Epstein od konca 80-tych rokov, v roku 2002 povedal, že je to "úžasný chlapík". V utorok povedal, že sa s ním mal "pohádať" a že s ním už nehovoril 15 rokov. "Nebol som jeho fanúšikom," dodal. Súdne dokumenty z roku 2011 ukazujú, že Trump zakázal Epsteinovi vstup do Mar-a-Lago po tom, čo sexuálne napadol neplnoleté dievča.