Peter Schutz z denníka SME: Kto vidí v Rusku partnera, je padnutý na hlavu

1,211
Kultúra smrti

Ak by sa na Slovensku konala súťaž o rusofóbnu perlu roka, asi by ju vyhral Peter Schutz- komentátor denníka SME. Ten sa najnovšie preslávil výrokom, že každý kto chce mať priateľské vzťahy s Ruskom je buď padnutý na hlavu, alebo agent Kremľa.

Nie je žiadnym tajomstvom, že mainstreamoví novinári sa predbiehajú v tom, kto si najviac kopne do Ruskej Federácie.

Všetkých však s ľahkosťou tromfol komentáror denníka SME, Peter Schutz, ktorý chŕli jeden rusofóbny článok za druhým.

Najnovšie všetkých, ktorí chcú mať dobré vzťahy s Ruskom, označil nelichotivými prívlastkami. Jeho článok nesie agresívny názov: “Kto vidí v Rusku partnera, je padnutý na hlavu alebo agent Kremľa,” si môžete prečítať tu.

V článku sa odvoláva na závery holandských vyšetrovateľov: “Zodpovednosť za vraždu takmer tristo pasažierov nesie jednoznačne Rusko,” píše Schutz, pritom nič také vyšetrovatelia v skutočnosti netvrdili.

Ďalej píše, že nikto nemôže spochybňovať holandských vyšetrovateľov, lebo Holandsko dovolilo referendum o asociačnej dohode medzi EÚ a Ukrajinou, v ktorom ju voliči odmietli.

Čo to má ale s tým spoločné? Holandsko je rovnako mopslík USA ako aj ostatné Európske krajiny. V iných prípadoch skáče ako USA píska.

Schutz na záver píše: “Kto po množstve evidencií chápe stále Rusko ako normálneho partnera – napríklad Danko, Pellegrini -, je buď padnutý na hlavu, alebo agent Kremľa z rovnakej čeľade ako Girkin a Dubinskij.”

Pripusťme, že by Rusko skutočne zostrelilo malajzijské lietadlo, aj keď je to, samozrejme, otázne.

Poďla Schutzovej logiky by sme nemohli mať dobré vzťahy ani s USA, pretože napríklad v roku 1999 zbombardovali civilný vlak v Juhoslávii, kde zabili množstvo ľudí.

Alebo rok 2003, keď USA zaútočili na Irak, kde sa odhaduje vyše milión obetí. Prečo Schutz nepíše o tom, že kto považuje USA za partnera, je buď padnutý na hlavu alebo agent Bieleho domu?

Samuel Gdovin