Trump-JPII-700x438.jpg

Prezident Trump si uctil prvú omšu svätého Jána Pavla II. v Poľsku

291
Milko Kostovič
Kultúra života

Prezident Donald Trump si uctil pápeža sv. Jána Pavla II. v krásnom vyhlásení! 

Vo vyhlásení z Bieleho domu si prezident Donald Trump pripomenul prvú púť pápeža sv. Jána Pavla II. v Poľsku v roku 1979. Trump sa osobitne dotkol prvej omši zosnulého pápeža počas tejto púte 2. júna 1979

"V homílii pred štyridsiatimi rokmi predniesol svätý pápež Ján Pavol II. silné posolstvo nádeje ... jeho slová obstáli voči represívnym silám komunizmu v celom Poľsku a vo zvyšku Európy."

"Inšpiroval odvahu v srdciach miliónov mužov a žien, aby hľadali lepší a slobodnejší život."

Prezident Trump tiež uviedol, že "milióny ľudí dnes žijú v slobode kvôli svätému pápežovi Jánovi Pavlovi II a jeho mimoriadnemu životu nasledovníka Ježiša Krista a bojovníka za ľudskú dôstojnosť a náboženskú slobodu"

Trump dodal: "Oslavujeme tento historický okamih a opätovne potvrdzujeme náš záväzok zaistiť, aby sloboda vždy zvíťazila."

"Spojené štáty a naši spojenci stoja zjednotene proti okovom komunizmu a ako maják slobody a prosperity na celom svete."

Prezident Trump uzavrel vyhlásenie tým, že spolu s prvou dámou vyzval Spojené štáty, aby si spomenuli na sv. Jána Pavla II., "ktorého dojemný prejav rozhýbal poľský národ a napokon pomohol strhnúť železnú oponu komunizmu v Európe".

"Nech nás jeho slová a volania k Božiemu súcitu, Božej sile a sláve naďalej posilňujú."