rainbow_photo_by_matthew_horwoodgetty_images.jpg

Reverend Jackson: Dúhová vlajka je rúhaním, "mávaním pästou pred Božou tvárou"

699
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Pastor E.W. Jackson, ktorý je členom námorníctva, pravnuk otrokov a absolvent Harvardskej právnickej fakulty, odsúdil fakt, že niektoré americké veľvyslanectvá na celom svete sa vzpierajú príkazu prezidenta nevyvesovať dúhovú vlajku vedľa alebo pod zástavou USA. Podľa Jacksona ide o akt, ktorý je sám o sebe rúhaním a ekvivalentom "mávaním päsťou pred Božou tvárou".

"Väčšina ľudí netuší, že títo ľudkovia z ministerstva zahraničných vecí sa vzpierajú prezidentovi Spojených štátov a vyvesujú dúhovú vlajku," povedal rev. Jackson počas svojho kázania z 9, júna. 

"Je to prekliata vec," povedal s odkazom na homosexuálnu vlajku. "Dúha nám bola daná Bohom ako znamenie, že by nezničil Zem opäť vodou, a vy si ju chcete privlastniť ako pýchu v homosexualite? Robíte si srandu? Hovorte o rúhaní. Hovorte o arogancii. Hovorte o drzosti. Hovorte o mávaní päsťou pred Božou tvárou".

Ešte predtým sa reverend vo svojich komentároch zmienil: "Prezident Spojených štátov, prezident Donald J. Trump, vydal príkaz a vyvrátil príkaz prezidenta Obamu. Prezident Obama, pred ôsmimi rokmi, vydal príkaz ministerstvu zahraničných vecí, aby počas júna, cez "mesiac gay pride", mohli byť vyvesené dúhové vlajky na každom veľvyslanectve vo svete."

"Takže dúhová vlajka za prezidenta Obamu viala pod americkou zástavu na každom veľvyslanectve vo svete, za prezidenta Obamu," povedal Jackson. 

Jackson pokračoval: "Prezident Trump povedal: "Nie, neurobíme to. Na veľvyslanectvách bude vyvesená iba americká zástava. Nebudeme vyvesovať dúhovú vlajky počas júna."

flag

A hádajte, čo sa deje?" povedal Jackson. "Sú tu ľudia na veľvyslanectvách, ktorí hovoria: "Je nám jedno, čo prezident hovorí a na niektorých miestach budú vyvesené (vlajky)."

Počas júna, ktorý homosexuáli oslavujú ako "mesiac gay pride", ministerstvo zahraničných vecí nariadilo, aby dúhové vlajky neviali vedľa alebo pod americkou zástavou na stožiaroch amerických ambasád.

Ministerstvo zahraničných vecí ale ponechalo otvorenú možnosť pre homosexuálnych zamestnancov vyvesovať dúhovú vlajku mimo okien, na stenách, na chodbách atď.