kenya.jpg

#Mimoriadne správy Novo vysvätený kňaz zavraždený v Keni - RIP otec Eutycas Murthur

1,092
Milko Kostovič
Kultúra smrti

V Keni zavraždili katolíckeho kňaza. Otec Eutycas Murangiri Muthur z farnosti Limbine, v diecéze Meru, oblasť Tigania, bol dobodaný k smrti jednou alebo viacerými osobami o približne pol druhej v noci 4. júna v Makutane, asi 200 km od hlavného mesta Nairobi. Okolnosti vraždy nie sú jasné, ale polícia zatkla muža a ženu, ktorí boli zjavne s otcom Eutycasom. Otec Eutycas mal 32 rokov a bol vysvätený 23. decembra 2018.


Kenské spravodajstvo Daily Nation informuje:

Kňazov otec Domiciano Muthuri povedal, že rodina a veriaci z Nkabune Parish, odkiaľ o. Muthuri pochádzal, boli šokovaní. "Bol to pokorný človek, ktorý sa nikdy neoddával zlým veciam. Sme naozaj zranení," povedal. Kňaz slúžil v kraji Meru asi päť mesiacov po tom, čo bol 23. decembra 2018 vysvätený.

Pán Muthuri, ktorí navštívil redakciu v Meru, povedal, že jeho syn bol v spoločnosti osobného priateľa, pána Kinotiho, keď bol napadnutý. "Eutycas nastúpil do auta a našiel niekoho vnútri. Chcel vedieť, čo robí vo vozidle, ale jeho priateľ zdúchol, namiesto toho, aby mu pomohol alebo vyhlásil poplach," tvrdil Muthuri. "Bolo nám povedané, že predtým kráčal v okolí budovy s kľúčmi od auta a mohol ho otvoriť pre útočníka." 

Manažéri hotela sa nemohli k incidentu okamžite vyjadriť, pretože nahrávali vyhlásenia s políciou. Oficiálne auto otca Muthuriho, Toyota Khami, bolo odtiahnuté na policajnú stanicu Meru, aby bolo zbavené prachu kvôli odtlačkom prstov. Telo bolo prevezené do márnice nemocnice Meru Level Five.