Illinois prichádza s extrémnejším portratovým zákonom ako New York.

838
Kultúra smrti

Ako sa očakávalo, Illinoisky senát hlasoval 34-20 za návrh zákona, ktorý je ešte extrémnejší ako potratový zákon v New Yorku. Zákon o reprodukčnom zdraví ruší štátny zákaz potratov a umožňuje podstúpiť potrat počas celého obdobia tehotenstva. Dokonca to podľa nového zákona budú musieť plne hradiť poisťovne. Informuje CBN.

Demokratický guvernér J.B Pritzker, ktorý bojoval za to, aby sa Illinois stal najprogresívnejším štátom v krajine v otázke potratov, zablahoželal po hlasovaní všetkým priaznivcom návrhu zákona v snemovni Senátu. Pritzker tiež sľúbil, že zákon podpíše.

Ako uvádza CBN News, zákon známy ako “zákon o reprodukčnom zdraví” je extrémnejší ako návrh zákona prijatý v tomto roku v New Yorku a urobil z Illinois “destináciu potratov” pre celú krajinu. Potraty tu budú povolené z akéhokoľvek dôvodu a kedykoľvek počas tehotenstva.

Novelizovaný návrh zákona okrem iného stanovuje, že súkromné zdravotné poisťovne, ktoré poisťujú tehotenstvo, budú musieť finančne kryť potraty, dokonca aj neskoré termíny potratov. Plateniu takéhoto poistenia sa nevyhnú ani cirkvi, náboženské neziskové organizácie alebo pro-life jednotlivci.

Návrh zákona dokonca narúša súčasné zákony, ktoré chránia rodičov pred tým, aby museli platiť za potrat dieťaťa, ak sa vykoná bez ich súhlasu.

Kelly Cassidyová, predkladateľka zákona povedala, že takáto starostlivosť o potraty je,” ako každá iná lekárska starostlivosť.”

“Toto sú desivé dni, keď zákonodarcovia Illinois oslavujú odstránenie všetkých ochranných opatrení pre nenarodené deti, umožňujú zabíjať novorodencov a umožňujú neplnoletým osobám, aby slobodne podstúpili potrat bez súhlasu rodičov,” uviedol zakladateľ Liberty Counsel Mat Staver v tlačovej správe. “Toto nemá nič spoločné so zdravotnou starostlivosťou. Toto je zločin proti ľudskosti. No napriek tomu sa tým guvernér Pritzker chváli. ”