Moslimskí rodičia majú zákaz protestovať proti LGBT lekciám

202
Kultúra smrti

Mestská rada v Birminghame vyhrala súdny spor. Najvyšší súd svojím rozhodnutím zakázal protesty proti LGBT lekciám na školách. Informuje Breitbart.

Keď sa deti vrátia do školy po polročnej prestávke, rodičom a iným demonštrantom hrozí zatknutie, ak budú protestovať proti lekciám na školskom pozemku alebo v jeho blízkosti.

V posledných týždňoch bolo vidieť rodičov, prevažne moslimského vierovyznania, s rôznymi  nápismi ako napríklad: „Adam a Eva, nie Adam a Steve.“ Protestujúci tvrdili, že obsah nezodpovedá veku ich detí a výučba o homosexualite ich môže zmiasť.

Podľa rozhodnutia Najvyššieho súdu môžu byť protestujúci zatknutí, ak porušia tieto podmienky:

“Ak budú organizovať, zúčastňovať sa alebo navádzať ostatných, aby sa zúčastnili na akomkoľvek proteste proti vyučovaniu rovnosti v školách. Ak budú tlačiť alebo rozdávať letáky, podporujúce protestné podujatia, alebo budú povzbudzovať ostatných, aby tak urobili. Alebo ak budú pomocou sociálnych sieti urážať zamestnancov školy, ktorí sa venujú výučbe rovnosti. ”

Zástupca rady oznámil dôvod zavedenia tohto nariadenia: “Urobili sme to po starostlivom zvážení a po narastajúcich obavách o bezpečnosť a blahobyt zamestnancov, detí a rodičov školy. Je to obzvlášť dôležité po protestoch, ktoré narástli týždeň pred začatím prázdnin. Týchto protestov sa zúčastňovalo veľa ľudí, ktorí nemali deti v danej škole, dokonca ľudia, ktorí neboli ani z tohto mesta,” dodal.

Podľa informácií sa až 600 detí nezúčastnilo vyučovania v reakcii na zavedenie lekcií o LGBT vzťahoch. Toto číslo predstavuje väčšinu zapísaných detí.

Riaditeľka Sarah Hewitt-Clarksonová povedala, že ju správanie rodičov a protestujúcich doviedlo k slzám. Demonštrácie sa stali veľmi hlasnými a agresívnymi.

Začiatkom tohto mesiaca sa na škole začali aj protidemonštrácie namierené proti rodičom detí, ktorí boli proti LGBT výuke.

Jedna zo žien povedala, že ju nazvali “vandalom,” po tom, čo na brány školy zavesila dúhové transparenty. Podľa nahrávky varovala ľudí pred školou, že prichádzajúci protestujúci chcú “prísť do našej oblasti a spôsobiť anarchiu”.

LGBT aktivisti tiež tvrdili, že ich anti-LGBT protestujúci ohadzovali vajíčkami.

Shakeel Afsar, ktorý údajne vedie protesty, napriek faktu, že nemá deti v spomínanej škole, uviedol, že sa proti rozhodnutiu chystajú odvolať, pričom vyhlásil, že „toto nie je koniec, ale začiatok“.