Špicľovanie, ideopolícia, indoktrinácia detí na školách

383
Kultúra smrti

Strana Spolu Miroslava Beblavého, ktorá je v koalícii s Progresívnym Slovenskom, dala vypracovať “bojový dokument proti dezinformáciám” kontroverznému aktivistovi Jakubovi Godovi z Denníka N. Jeho pamflet výrazne pripomína príručky v totalitných režimoch ako bojovať s “triednym nepriateľom”.

Časy totalitné sa pomalými krôčikmi opäť vracajú. Rôzne pastrany, ktoré sa nazývajú progresívnymi, v mene “lásky a tolerancie” neváhajú potláčať ľudí s inými názormi. Kto nie je liberálne orientovaný, musí pocítiť dôsledky.

Vrámci takzvaného boja proti konšpirátorom a dezinformátorom predstavila strana Spolu príručku, ako voči týmto nepriateľom liberalizmu rázne zakročiť.

Pamflet s názvom “Ako brániť Slovensko pred dezinformáciami” vypracoval známy aktivista Jakub Goda, ktorý tiež píše pre Denník N.

V úvode príručky sa Goda sťažuje, že ľudia už neveria mainstreamovým médiám a čoraz viac čerpajú z iných nezávislých (alternatívnych) zdrojov.

Autor ďalej píše o konkrétnych riešeniach ako zatočiť s týmito pre liberálny režim nepriateľnými živlami.

Ako prvý bod Goda navrhuje vytvorenie pozície splnomocnenca vlády pre dezinformácie a strategickú komunikáciu.

Tento splnomocnenec bude konzultovať tieto témy na úrovni vlády. Bude viesť Centrum pre dezinformácie a strategickú komunikáciu,ktoré sa stane kľúčovou inštitúciou na monitorovanie, výskum a boj proti dezinformáciám.

Politik na tejto pozícii bude zároveň kľúčovým reprezentantom Slovenska vo vzťahu k technologickým spoločnostiam ako Facebook a Google. Tieto spoločnosti majú dnes zásadný vplyv na to, k akým informáciám sa ľudia na Slovensku dostávajú. Ich moderátori určujú hranice slobody slova vo významnej časti digitálneho verejného priestoru.

Splnomocnenec bude lobovať za aktívnejší prístup k sťahovaniu falošných účtov, rýchlejšie zavádzanie nových funkcií v SR alebo za spoluprácu so slovenskými fact-checkermi.

Inými slovami, chce, aby Facebook zaviedol ešte väčšiu cenzúru než doteraz.

Ďalším krokom by bolo založenie Centra pre dezinformácie a strategickú komunikáciu.

Toto pracovisko by malo koncentrovať expertov v tejto oblasti a ich úlohou by malo byť:

1. Monitorovať a sledovať informačnú mapu krajiny (sociálne siete + médiá).

2. Včas identifikovať rýchlo sa šíriace dezinformácie

3. Zvyšovať povedomie o dezinformáciách vo verejnosti.

4. Skúmať a analyzovať dlhodobé trendy v tejto oblasti.

5. Zadávať prieskumy verejnej mienky a sociologické výskumy

6. Vytvoriť network a pracovnú skupinu s občianskym sektorom

7. Vytvoriť grantovú schému pre projekty v tejto oblasti

8. Spolupracovať a vymieňať si informácie s medzinárodnými inštitúciami v tejto oblasti.

9. Organizovať väčšie informačné kampane.

10. Iniciovať a konzultovať založenie jednotiek strategickej komunikácie na ministerstvách.

Ďalším krokom by malo byť posilnenie dôrazu na mediálnu výchovu na školách. Inými slovami vymývanie mozgov deťom na školách tou “správnou” liberálnou ideológiou.

Školstvo by podľa Godu malo vychovávať ľudí, ktorí sa dokážu orientovať v súčasnom internetovom prostredí, rozlišovať kvalitu zdrojov a mať základné vedomosti o dezinformáciach, manipulačných technikách a o fungovaní sociálnych sietí.

Autor tiež navrhuje podporovať a škálovať iniciatívy, ktoré organizujú diskusie a prednášky novinárov, alebo odborníkov na školách.

Už v súčasnosti sa rôzni liberálni aktivisti, často aj s vrecami na hlavách pokúšajú na školách indoktrinovať deti svojou zvrátenou liberálnou propagandou. Strana Spolu to zrejme chce ešte umocniť a dosiahnuť, aby takéto konanie dokonca finančne podporoval štát.

Na tomto príklade môžeme pekne vidieť, ako si liberálne strany typu Progresívne Slovensko + Spolu predstavujú vládnutie. Všetci názoroví oponenti budú zrejme označení za konšpirátov šíriacich dezinformácie (rozumej – pronárodné a konzervatívne postoje), proti ktorým treba takýmito až totalitnými metódami bojovať.

Celý dokument strany Spolu, ktorý vypracoval liberálny extrémista Jakub Goda, si môžete prečítať tu :

Samuel Gdovin