IMG_8175_copy.jpg

Progresívne-agresívne Slovensko sa previedlo v plnej paráde

744
Kultúra smrti

Protestná akcia Progresívneho Slovenska (PS) proti rokovaniu hnutia Borisa Kollára Sme rodina s líderkou francúzskeho Národného združenia Marine Le Penovou sa vymkla spod kontroly a ukázala skutočnú tvár tzv. “slušných” progresívcov. Politici v tejto súvislosti hovoria o “Agresívnom Slovensku”.

Strana Sme rodina ako aj jej šéf Boris Kollár na Facebooku informovali o hlučnom proteste predstaviteľov koalície PS a Spolu a ich “slušnosti a tolerancii v praxi”.

“Hnutie Sme rodina privítalo v Bratislave predstaviteľov hnutia Európa národov a slobody, medzi iným aj Marine Le Penovú predsedníčku Národného združenia. Hovorilo sa o ochrane hraníc EÚ, tradičných hodnotách, ale najmä o sociálnom rozmere, ako pomôcť obyčajným, bežným ľuďom,” vysvetlil v strane Sme rodina a dodali:

“Ale to sa zjavne progresívcom a liberálom nepáči, ktorí dnes zorganizovali túto “slušnú” demonštráciu. Vulgarizmy, pľuvance, agresivita a vulgárne gestá…”

Poslankyňa Adriana Pčolinská z Kollárovej strany Sme rodina taktiež zdieľala tento odkaz s krátkym výstižným popisom – “Agresívne Slovensko”.

Mora: Viete si predstaviť tú spúšť, keby nám tu akože slušní začali vládnuť?

Poslanec hnutia ĽSNS Ján Mora okrem utorkového vyčínania členov PS a Spolu pripomenul aj nedávnu dopravnú nehodu herca Richarda Stankeho, po ktorej mu polícia namerala alkohol v dychu.

“Slušne na ožrana to načal pseudoumelec Stanke a slušne na hulváta pokračovali Poliačik, Beblavý či Truban!” Upozornil poslanec Národnej rady SR.

Je podľa neho potrebné si uvedomiť, že aj Hitler začal len tým, že sa dostal demokratickou cestou do politiky. “A práve o to sa aj dnes snažia progresívni agresívni neoliberáli na čele s Kiskom, Beblavým, Trubanom či Poliačikom.”

“Viete si predstaviť tú spúšť, ktorá by nastala, keby nám tu na Slovensku títo akože slušní začali vládnuť??!”

Matovič: Obávam sa, že sa ukázala pravá tvár PS a Spolu

Šéf OĽaNO Igor Matovič nesúhlasí ani so spojenectvom Kollára s Le Penovou ani s protestami PS a Spolu.

Podľa Matoviča, skutočnosť, že sa Kollár sa spojil “so spolkom fašistov a extrémistov” je veľmi veľká chyba. “Za tým, že sa k nim pridal vidím len bohapustú vypočítavosť a snahu opätovne bičovať nízke pudy v ľuďoch… A áno, obávam sa, že nakoniec Sme rodina skončí v posteli s Ficom, ako svojho času Sieť.”

“Lenže to, čo predvádzali včera ľudia z PS a Spolu (za prítomnosti ich hlavných kandidátov v eurovoľbách a smejúceho sa Beblavého), to považujem za rovnako primitívne ako pozvať tento Kollárov spolok na Slovensko.”

Matovič na sociálnej sieti napísal, že nemusíme súhlasiť s tým, čo Kollár spravil a môžeme mať úplne iné názory, môžeme protestovať, lenže malo by to mať podľa neho aspoň základné parametre toľko proklamovanej “slušnosti”, za ktorú sa práve tieto dve strany tak často skrývajú.

Toto video a viaceré ďalšie, ktoré sa od včerajška šíria, však hovoria o úplne inej tvári PS a Spolua obávam sa, že o tej skutočnej. Sú plné agresie, plné nadávok a pľuvancov na ľudí, ktorí majú iný názor. Na ľudí, ktorí im nenadávali, práve naopak – priniesli im kroasanty.”

“Vážené vedenie PS a Spolu- ak ste chceli touto akciou umenšiť silu Kollárovho čudného spolku – dosiahli ste pravý opak. Ak Vám to nevadí a ide Vám len o pár ďalších ovečiek do Vášho košiara, je mi Vás ľúto. Slovensku ste ublížili. V ľuďoch, ktorí tužia po zmene takýmito “slušnými” výstupmi beriete nádej. Zobuďte sa, kým nie je neskoro!” Odkázal Matovič.

Propagačné video PS

Progresívne Slovensko z akcie tiež zverejnilo svoje video, avšak ako sa dalo čakať, sú z neho vystrihnuté všetky sporné momenty.

Hnutie pritom uvádza, že strana Sme rodina vraj šíri dezinformácie.

Michal Šimečka z PS dodal, že prišli slušne a hrdo vyjadriť nesúhlas s krajne pravicovou francúzskou političkou Marine Le Pen, keďže sa cítia ako Európania. Krajná pravica podľa neho rozbíja jednotu EÚ.

Za čo vlastne bojujú progresívci?

Protesty PS a Spolu si z Talianska všimol aj Ľuboš Hrica, aktivista dlhodobo pomáhajúci Slovákom v zahraničí a upozorňujúci na prospešnosť politiky talianskeho vicepremiéra Mattea Salviniho.

“Progresívne Slovensko včera na Slovensku protestovalo proti Le Penovej čiže aj proti Salviniho politike. Prednedávnom, ako môžeme vidieť na videu, azylanti v Taliansku protestovali proti Salviniho politike, čiže aj proti Le Penovej, pretože chcú povolenia na pobyt a hlavne domy. Je to úplne to isté, ako keby Progresívne Slovensko protestovalo za týchto azylantov, ktorí sa tu “včera” vylodili a bez pohnutia prstom dožadovali nejakých práv a domov,” prirovnáva Hrica.

Uviedol tiež, že veľmi by ho zaujímalo, kto je tých 10% voličov, ktorí by pravdepodobne chceli rozdávať zadarmo domy každému utečencovi, ktorý prekročí hranicu EU…