Nová petícia proti občianskym preukazom s bezkontaktnými čipmi

816
Kultúra života

Európska únia zintenzívňuje, doslova každý rok, snahu kontrolovať občanov únie. Pred niekoľkými dňami sa občania Slovenska dozvedeli, že budú musieť akceptovať ďalšiu formu kontroly, ktorá výrazne zasiahne do ich súkromia, vo forme občianskych preukazov.

Ako reakcia na nebezpečenstvo takýchto snáh EU vznikla v týchto dňoch na Slovensku petícia proti občianskym preukazom s bezkontaktným čipom. Môžete ju podporiť na stránke Reaguj!

Za petíciou stojí kresťanská Nadácia Slovakia Christiana, ktorá bojuje za uchovanie kresťanského dedičstva na Slovensku.

Počas minulého týždňa sa mohli občania Slovenskej republiky dozvedieť z článkov na Hlavných správach o rizikách nových občianskych preukazov, ktoré majú byť vytvorené podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady Európy: O posilnení zabezpečenia preukazov totožnosti občanov. (viac TU a TU)

V prvom príspevku sme sa dozvedeli z úst ministerky Sakovej, že nový občiansky preukaz má obsahovať bezkontaktný čip, na rozdiel od starého, ktorý obsahuje len čip kontaktný. Navyše by v čipe mali byť uložené aj odtlačky prstov, konkrétne: palca a ukazováka. V nasledujúcej debate vyjadrili poslanci Krajniak, Hrnko a Kotleba svoje znepokojenie nad takouto formou kontroly občanov a poukázali na možné riziká. Tie si môžeme zhrnúť do bodov:

  • niekto technicky zdatný a vybavený, kto pôjde okolo občana, alebo aj na diaľku, môže o ňom získať údaje, ktoré môže zneužiť
  • budeme aj na Slovensku štátom skenovaní ako v Číne, každý náš pohyb bude sledovaný, nielen cez GPS ale aj cez doklad
  • možný súvis s elektronickým zdravotníctvom: v západnej Európe miznú zdravé deti, ktoré si niekto vytipoval cez údaje v čipe

Liberálne a proeurópske médiá samozrejme okamžite zareagovali a označili všetkých, čo poukazujú na nebezpečenstvo podobných technických aplikácií, za konšpirátorov. Nebezpečenstvo je však reálne.

Každý, kto aspoň okrajovo prišiel do kontaktu s elektronickými systémami, vie o ich poruchovosti a napadnuteľnosti. Prekvapujúce je, že túto napadnuteľnosť spochybňujú práve liberáli, ktorí predsa dlhodobo obviňujú Rusko z napádania a prenikania do vládnych a administratívnych serverov západných štátov. Pokiaľ sa dajú napadnúť veľmi dobre zabezpečené vládne systémy v USA, a to do takej miery, že liberáli hovoria o ovplyvňovaní volieb, tak predsa nemôže byť konšpiráciou úvaha o rizikách bezkontaktných čipov na Slovensku.

Poruchovosť občianskych preukazov sa preukázala už v rokoch 2017 – 2018, keď vznikli problémy s občianskymi preukazmi podnikateľov. Zaujímavé je, že vtedy kričali na poplach práve liberálne médiá:

https://dennikn.sk/blog/1230918/podnikatelia-chcu-vas-zase-dotiahnut-na-policiu/

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/445243-dokazu-hackeri-ukradnut-identitu-slovakov/

v snahe demonštrovať neschopnosť štátneho aparátu a vládnej garnitúry. Evidentne teda máme do činenia s účelovými tvrdeniami a dvojakým metrom. Alebo už nám nebezpečenstvo zo  strany ruských hackerov, nelegálnych obohacovateľov a vlády nehrozí?

Zdravý rozum nám naopak našepkáva, aby sme sa akémukoľvek pokusu o obmedzenie našich slobôd  postavili na odpor. Odtlačky prstov sa kedysi odoberali zločincom, ktorých bolo nutné sledovať, keďže už trestný čin spáchali. Podobne by to malo byť aj s každým, kto legálne, či ilegálne (ak je prichytený) prekročí hranice EU. Európsky moloch však túži registrovať otlačky všetkých občanov a kontrolovať ich ako zločincov. Paradoxne k tomu vyznieva  podozrivá benevolentnosť práve voči imigrantom, ktorých počty a identita v rámci EU, sú len zhruba odhadované a ich potencionálna zločinnosť je európskymi liberálmi a ľavičiarmi neustále zľahčovaná.

Ako reakcia na nebezpečenstvo takýchto snáh EU vznikla v týchto dňoch na Slovensku petícia proti občianskym preukazom s bezkontaktným čipom. Môžete ju podporiť na stránke www.reaguj.sk. Za petíciou stojí kresťanská Nadácia Slovakia Christiana, ktorá bojuje za uchovanie kresťanského dedičstva na Slovensku.