cecilerichards9.jpg

Riaditeľka PP je najviac hrdá na to, že donútila kresťanov platiť za ´lieky´ na potrat

718
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Výkonná riaditeľka Planned Parenthood (PP) Cecile Richardsová sa zjavne až trasie na interview s každým novinárom, ktorý obdivuje jej činnosť v prospech potratov. Vo svojom najnovšom interview sa Richardsová pochválila, že okamih, na ktorý je doteraz vo svojej práci najpyšnejšia je to, že donútila kresťanov platiť za antikoncepciu, vrátane tej, ktorá zapríčiňuje potrat v ranom štádiu tehotenstva.

Pre  Texas Observer:  povedala:

"Okamih, na ktorý som najviac hrdá vo svojej práci pre Planned Parenthood  je nepochybne deň, keď prezident Obama vyhlásil, že regulácia pôrodnosti bude pre všetky ženy hradená z nemocenského poistenia, pretože za to začalo PP bojovať už dávno predtým, než som tam prišla. Bojovali sme práve za to, aby všetky výdavky spojené s kontrolou pôrodnosti boli hradené z poistenia a lieky predpisované na recept. A tak fakt, že všetky ženy vašej generácie už odteraz za to nemusia bojovať je nesmierne dôležitým a víťazným momentom pre naše hnutie."

Richardsová hovorí o HHS (Health and Human Services) mandáte a požiadavke, že ak budú chcieť kresťanské organizácie a firmy v tejto súvislosti niečo riešiť, musia vždy vzniesť námietku na Najvyšší súd USA. 

Ako Richardsová poznamenala, potratoví aktivisti použili svoj vplyv na to, aby donútili veriacich zamestnávateľov - vrátane rehoľných sestier - platiť za ´lieky´ spôsobujúce potrat, cez systém zdravotného poistenia (HHS), ktoré platí zamestnávateľ, keďže je v ňom už táto položka povinne zakomponovaná ako jeho súčasť. 

´Malé sestry chudobných´ sú zatiaľ najnovšou skupinou, ktorá požiadala najvyšší súd, aby sa nemuseli podieľať na dodržiavaní tohto Obamovho zákona o potrate. Jeho znenie totiž vyžaduje od nábožensky založených skupín platiť (cez povinné zdravotné poistenie) v podstate za antikoncepciu a ´lieky´, spôsobujúce potrat. Ak tejto žiadosti súd nevyhovie, sestry budú čeliť miliónovým pokutám, ktoré im vyrúbi IRS (systém dôchodkového zabezpečenia), pretože na základe svojho náboženského presvedčenia sa nemôžu stotožniť s tým, aby takto vlastne poskytli svojím zamestnancom voľný prístup k antikoncepcii, sterilizácii a ´liekom´, spôsobujúcim potrat. 

Richardsová a jej PP však nechce iba toto. Chce si dokonca  vynútiť, aby sa na potraty prispievalo aj z daní daňových poplatníkov. Keď PP presadzovalo Hillary Clintonovú za prezidentku, sľúbila potratárom, že zruší zákon Hyde z roku 1976 (zakazuje používať federálne financie na potraty prostredníctvom Medicaid) a donúti daňových poplatníkov platiť za potraty.

Potratový gigant určite nezahynie z dôvodu nedostatku peňazí. Richardsová dostáva plat závratných $590.928 za vedenie organizácie, ktorá ročne zabezpečí potrat 300.000 detí, čo je viac ako ktorákoľvek iná skupina v USA. Planned Parenthood dostáva okolo $500 miliónov z daňového financovania ročne.

Richardsová pochopiteľne tvrdo bojuje za to, aby to tak zostalo.