1245x700.jpg

Guvernér Georgie odmieta vyhrážky Hollywoodu v predvečer podpisu pro-life zákona

327
Milko Kostovič
Kultúra života

Nemôžeme vymeniť hodnoty toho, kým sme, za peniaze

Brian Kemp, republikánsky guvernér Georgie, sa pripravuje na podpis pro-life potratového zákona "tlkotu srdca". Kemp pri tejto príležitosti pripomína hollywoodskym hercom, ktorí sú proti a vyhrážajú sa štátu, že sa neznepokojuje tým, čo si myslia. S informáciami prišiel portál Daily Wire

Zákon snemovne č. 481 bude od lekárov vyžadovať, aby pred vykonaním potratu zistili, či má plod srdcový tep a ak áno, tak budú musieť potrat zakázať. 

Hollywoodski herci sa vyhrážali poslancom Georgie bojkotovaním, ak sa návrh stane zákonom, ale Kempovi je to jedno. Pre časopis Atlante Journal-Constitution sa vyjadril nasledovne:

"Nevedel by som vládnuť, ak by som sa mal obávať toho, čo si o mne myslí niekto z Hollywoodu. Týmto otázkam som sa venoval posledné dva roky a do úradu som bol zvolený najväčším počtom hlasov v histórii štátu Georgia a robím to, čo som povedal ľuďom, že budem robiť ... Naše podnikateľské prostredie je dobré. Nemôžeme vymeniť hodnoty toho, kým sme, za peniaze. A my to neurobíme. To je to, čo robí náš štát veľkým." 

Zábavný priemysel každoročne prináša do Georgii miliardy dolárov.

Zástancovia potratov, ako napr. Plánované rodičovstvo, sa chystajú napadnúť zákon, argumentujúc tým, že je nesprávne zakázať potrat tak skoro, pretože mnohé ženy ani nevedia, že sú tehotné v čase, keď má plod srdcový tep.

"Chceme zostať v Georgii. Chceme pokračovať v podpore úžasných ľudí, podnikov a komunít, ktorých sme si zamilovali v Peach State," píše sa v liste od 50 hollywoodskych celebrít k zákonodarcom Georgie. "Ale nebudeme tak robiť mlčky a urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme posunuli naše odvetvie do bezpečnejšieho štátu pre ženy, ak sa návrh stane zákonom. Máte na výber, páni. Modlíme sa, aby ste urobili to, čo je správne."

AKTUALIZÁCIA:

Guvernér Kemp podpísal návrh zákona v utorok v Atlante.

"Georgia je štát, ktorý si ctí život," povedal Kemp pri slávnostnom podpise. "Ochraňujeme nevinných. Zastávame sa zraniteľných. Stojíme za tými, ktorí nemôžu hovoriť sami za seba."

"Pro-potratové hollywoodske elity jasne podcenili ľudí v Georgii, keď si mysleli, že môžu byť zastrašovaní," vyhlásila Marjorie Dannenfelser, prezidentka pro-life organizácie Susan B. Anthony List, v tlačovej správe. "Dúfame, že ich odvaha inšpiruje ešte viac štátov, aby sa postavili proti potratovej loby."