incorrupt-hand2-700x438.jpg

Je rukavica nekonečna z filmu Avengers vlastne nepoškodenou rukou sv. Terézie z Avily?

552
Milko Kostovič
AltKAT

Myslíte si, že išlo o zámer? 

V najnovších filmoch série Avengers (Pomstitelia), Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame, je mocná rukavica jednou z ústredných tém filmov.

Zloduch a poloboh Thanos musí získať túto rukavicu a jej drahokamy, aby zbavil vesmír polovice jeho populácie.

Táto rukavica známa tiež ako rukavica nekonečna vyzerá takmer identicky s relikviárom obsahujúcim neporušenú ruku svätej Terézie z Avily.

Ruka svätej je uchovaná v krásnej striebornej rukavici zdobenej kamienkami. Mníšky v Nuestra Señora de la Merced v španielskej Ronde v súčasnosti uchovávajú tento neuveriteľný poklad vo svojom kláštore.

Tu je fotka relikvie (vľavo) a rukavice nekonečna (vpravo):

rukavicethanos

Stručná história nepoškodenej ruky sv. Terézie z Avily

Telo svätej Terézie z Avily bolo exhumované deväť mesiacov po jej smrti a bolo zistené, že je neporušené. V priebehu mnohých rokov boli k uctievaniu distribuované určité relikvie, vrátane jej rúk. 

Španielsky vojenský diktátor Francisco Franco skonfiškoval relikviu svätej po tom, čo bola ukradnutá mníškam v roku 1937. Nosil ju so sebou všade, mal ju pri posteli a zomrel s ňou. Mníšky z Ronda dostali relikviu naspäť až po Francovej smrti v roku 1975.

Podľa tohto článku "Je teraz späť vo svojom právoplatnom domove, umiestnená v zatemnenej uzamknutej miestnosti a je v striebornej rukavici, ktorá je pokrytá drahými kameňmi."

"Thanosova rukavica je taká silná, pretože je replikou relikvie."

Otec Dismas zverejnil tento populárny príspevok: "Thanosova rukavica je taká silná, pretože je replikou relikvie ruky svätej Terézie de Jesus."

Celý tweet dominikánskeho kňaza znie: "Vedeli ste, že Thanosova rukavice je taká silná, pretože je replikou relikvie ruky svätej Terézie de Jesus? / Veľa šťastia, už to nikdy nevymažete z pamäte. / (Zdroj: Déjale ir, Católico)"

Tisíce používateľov Twitteru odpovedali svojimi názormi. Niektorí uviedli: 

Tento používateľ napísal: "Rozhodne je dámou skutočného inštinktu módy! Je krásne vidieť umelcov, ktorí si ju uctievajú takýmto spôsobom, koniec koncov, táto dáma, keď bola nažive, sa všetkého vzdala pre lásku k Pánovi (čo z toho plynie?: tí, ktorí sa vzdali svojho luxusu, získavajú)."

Iný používateľ uviedol: "Aké je to cool!"

Tento používateľ dodal: "Včera počas omše kňaz kázal o sv. Tomášovi a snažil sa byť vtipný a prezradil obsah filmu. A práve v tom som si uvedomil, že sv. Tomáš (Thomas) znie teraz ako Thanos."

Wau! Aká zaujímavá analýza! Čo si o tom myslíte?

Myslíte si, že rukavica nekonečna je replikou neporušenej ruky svätej Terézie z Avily?