Kuffa: “Poviem vám, čo je to gender – výplod liberalizmu – pliaga a ohromné zlo”

2,217
Kultúra života

Známy katolícky kňaz Marián Kuffa vo svojej nedávnej verejnej kázni hovoril o “tuneloch” komunizmu a liberalizmu” (viac v článku). Následne rozvinul, čo konkrétne negatívne a nebezpečné prináša súčasné hnutie liberalizmu a LGBTI aktivizmus.

Marian Kuffa otvorene pomenoval, že výplodom liberálov je umelo pretláčaná gender ideológia a LGBTI, ktoré označil za “totalitu”. “Poviem vám, čo je to gender. Aká to je pliaga, aké to je ohromné zlo a výplod liberalizmu… Boli u nás Američania, chodia ku nám do Žakoviec, a oni tiež hovorili, čo ten gender je. Keby som teraz povedal: “Odrežte mi ľavú ruku, lebo chcem vyzerať ako Mariena, tak povedia, že na mňa treba zavolať psychiatra… Alebo odrežte mi pravú nohu. Prečo? Chcem vyzerať ako Jano. Povedia: “Čože, tak fakt psychiatra, zdravú nohu si chce dať odrezať…” A keď 16-ročné dievčatko povie: “Odrežte mi prsia, chcem vyzerať ako Marry,” tak jej tie prsia odrežú – to je gender v praxi. Dievča sa chce prerobiť na muža… Jej matka plakala, vlasy si trhala: “Dcéra moja nerob to,” aj otec prosil, kľakol pred dcéru, no prišla polícia a rozhodla, že ona má na to právo. Aké právo? Však nie je ani dospelá! Ani na voľby ešte nedospela a takúto vážnu vec môže,” vysvetľuje v kázni.

Ďalej dodal, že toto je “ovocím liberalizmu”. Práve podobné príklady sú podľa Kuffu dôkazom, že liberalizmus už prešiel do totality, keď aj samotní rodičia sú bezmocní. “Samozrejme to dievča zmrzačili. Bola stredobodom pozornosti v celej strednej škole, a v celej Amerike. Trvalo to asi pól roka. Po pól roku s plačom konštatovala, že chce byť opäť žena. Nedá sa – spáchala akoby samovraždu,” poznamenal.

“Komunisti zakazovali takmer všetko, nie všetko, ale povedzme že skoro všetko aj to dobré, a preto krachli. A liberáli? Liberáli dovoľujú všetko a preto krachnú tiež.” Kuffa doslova povedal, že liberalizmus ako myšlienkový smer je “strašne veľké zlo”. “Dajme pozor, aby sme ho dokázali rozlíšiť. Čnosť miernosti je uprostred. Nedajme sa ošaliť,” vyzval.

“Keď matka okúpe syna vo vaničke, nevyleje špinu aj so synom do kanála. Syna na osušku a špinu do kanála. Tak aj my: Komunistu na osušku a komunizmus do kanála. Liberála na osušku a liberalizmus do kanála.” Opäť zdôraznil, že nenabáda k nenávisti k liberálom, to by bola podľa jeho slov chyba. Tvrdí, že nabáda ľudí k nenávisti k ideológiám liberalizmu a komunizmu, ktoré “patria do kanála”. Marian Kuffa dodal, že ľudia, ktorí chcú byť spravodliví bez milosrdenstva sa stavajú nespravodlivými. A len milosrdní ľudia bez spravodlivosti sa zase stávajú nemilosrdní.