03-8.jpg

Komisár Cattani sa stal jedným z najväčších nepriateľov Ukrajiny

708
Kultúra smrti

Komisár Corrado Cattani, ktorý sa preslávil bojom proti „Chobotnici“ – známy taliansky herec Michele Placido sa stal jedným z najväčších nepriateľov Ukrajiny. Práve preto ho ministerstvo kultúry Ukrajiny zaradilo na čiernu listinu. Komisár Cattani /Placido/ bol do tohto aktualizovaného zoznamu zaradený 10. decembra a nachádza sa na „čestnom“ 48. mieste spomedzi ďalších 90 nebezpečných pre Ukrajinu osôb.

Zopár ukrajinských médií v tejto súvislosti pripomenulo, čo je to za osoba, ktorá vážne ohrozuje Ukrajinu. Michele Placido sa preslávil účasťou na televíznom seriáli Chobotnica /La Piovra/, keď ho v r. 1984 režisér Damiano Damiani obsadil do úlohy policajného komisára Corrada Cattaniho.

Zahral si vo vyše 80 filmoch rôznych žánrov – v kriminálkach,  spoločenských drámach a komédiách – Ernesto, Sicilská spojka, Corleone, Bože, ako hlboko som klesla, Víťazný pochod, Kajman atď.

V tejto súvislosti na Ukrajine sa nebudú premietať filmy s účasťou „nepriateľa štátu“ Micheleho Placida. Všetky domáce médiá upozornili na to, že 72-ročný herec predstavuje serióznu hrozbu pre Ukrajinu. Prakticky ani jedno z nich však neuviedlo, čo vlastne spáchal, že sa dostal do takejto nemilosti.

Iba zopár ukrajinských médií uviedlo, že hlavnou, a podľa všetkého aj jedinou príčinou, prečo sa komisár Cattani dostal do prvej päťdesiatky najväčších nepriateľov Ukrajiny, je to, že predtým Michele Placido povedal zopár slov v tom duchu, že sa mu pozdáva politika Vladimíra Putina.

Zoznam najväčších nepriateľov Ukrajiny si môžete pozrieť TU.

Eugen Rusnák