IMG_1394.jpg

Róbert Bezák podporil prezidentskú kandidátku Čaputovú. Poslanec Vašečka sa pýta, či je správne podporiť niekoho, kto má v programe boj za práva LGBT osôb

76
Kultúra smrti

Odvolaný arcibiskup Róbert Bezák sa opäť zapája do politiky. V prezidentskej kampani sa rozhodol podporiť právničku Zuzanu Čaputovú, ktorá je kandidátkou opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS).

Pred niekoľkými mesiacmi Bezák vyjadril podporu jednému z prvých kandidátov Imrichovi Bérešovi, avšak ten už kandidatúru stiahol kvôli medializovanej lekárskej správe jeho exmanželky, podľa ktorej ju údajne napadol.

Teraz bývalý arcibiskup podporuje Zuzanu Čaputovú, podpredsedníčku liberálneho Progresívneho Slovenska, informoval o tom vo štvrtok Denník N.

Poslanec Národnej rady Richard Vašečka v tejto súvislosti na sociálnej sieti uviedol, že je otázne, či by bývalý vysoko postavený cirkevný hodnostár mal verejne podporovať politických kandidátov, ktorí navyše bojujú za práva LGBTI komunity.

“Ak sa Robert Bezák už rozhodol teda aktívne zapájať do politiky, neviem či je zrovna najšťastnejšie a najlogickejšie podporiť kandidátku extrémne liberálnej strany Progresívne Slovensko, ktorá má medzi programovými prioritami napríklad aj “prijatie legislatívy, ktorá umožňuje uzákonenie životných partnerstiev párov rovnakého pohlavia,” konštatoval Vašečka.

Takýto postoj človeka, ktorý bol raz arcibiskupom, je však aj mementom pre Cirkev, ktorá si môže vydýchnuť, že Róbert Bezák už nepôsobí verejne v chrámoch.