41025.jpg

V USA sa uskutočnil prvý “Pochod slobody”, ktorý organizovali vyliečení z homosexuality

1,829
Kultúra života

Asi osemdesiat bývalých homosexuálov a transgenderov, väčšina z nich mladí dospelí, sa v prvom májovom týždni zúčastnilo na „Pochode slobody“ vo Washingtone.

V osobných svedectvách hovorili o svojom obrátení na kresťanskú vieru a o slobode, ktorú vo svojom novom živote zažívajú.

Pred „Pochodom slobody“ aj po ňom ho aktivisti LGBT označovali ako reklamu na reparačné terapie. Tieto psychoterapeutické terapie nazývané aj terapie konverzie majú za cieľ odklon od homosexuálnych sklonov a rozvinutie heterosexuálneho spôsobu života.

Vo svedectvách účastníkov pochodu sa však hovorilo iba o obrátení ku Kristovi a nie o psychoterapeutických opatreniach, či modlitbách proti homosexuálnym sklonom.

„Zamilujte sa do Ježiša. On urobí zvyšok. Duch Svätý vylieva požehnanie a silu a napĺňa celú generáciu odvahou,“ povedal Luis Ruiz, jeden z tých, čo prežili islamistický útok na nočný klub homosexuálov „Pulse“ v Orlande (Florida), kde bolo 12. júna 2016 zabitých 49 ľudí.

Organizátorom prvého takéhoto pochodu bol Jeffrey McCall. McCall žil pred obrátením ako transgenderová „žena“. Stretol sa s psychiatrom a plánoval rad chirurgických zásahov, ktoré mali jeho telo pripodobniť žene. V istý večer počúval kresťanského kazateľa a konštatoval, že je vnútorne úplne prázdny. Pomyslel na ľudí, ktorí majú živý vzťah s Bohom a prijali pokoj a radosť do svojho života. V tej chvíli mu bolo jasné, že v živote je toho o toľko viac, ako si doteraz myslel.

McCall, ktorý bol doteraz aktivistom transgenderu, radikálne zmenil svoj život. Rozhodol sa nasledovať Ježiša a nerobiť pri tom polovičaté veci: „Išiel som ku kontajneru na odpad a zahodil som proste všetko – šaty, vlasy, make-up, bižutériu, topánky – celú moju pomýlenú identitu – zahodil som to, aby som nasledoval Ježiša.“

Kristus ich prijíma aj s ich homosexuálnymi sklonmi a transgenderovými impulzmi. To, čo ich odlišuje od vládnucej kultúry LGBT je, že svoju identitu nehľadajú v žití svojej homosexuality, alebo v živote ako iné pohlavie, ale v nasledovaní Krista. To im prináša pravú slobodu, ako znelo z úst účastníkov prvého takéhoto pochodu.