Transperson.jpg

Školská rada katolíckych škôl v kanadskom Ontariu udržiava krok s LGBTQ+ agendou

502
Zuzana Smatanová
Kultúra života

11. apríla sa celý radikálne prohomosexuálny svet zaodel do ružovej farby, aby mohol osláviť svoj tohtoročný Day of Pink (Deň ružových). V kanadskej provincii Ontario však, žiaľbohu, školská rada katolíckych škôl poskytla evidentný, a veľmi smutný dôkaz toho, že aj ona udržiava krok s LGBTQ+ agendou.

Zjavne bez obáv, že spôsobí pohoršenie, zmätok, a že zvedie katolícke deti na nesprávnu cestu, školská rada katolíckych škôl z regiónov Dufferin a Peel v južnom Ontariu (DPCDSB) 11. apríla bez problémov tweetovala: „Zastavme homofóbiu, transfóbiu a transmizogýniu.“ (mizogýnia je chorobný odpor voči ženám; transmizogýnia je chorobný odpor voči transženám)

LSN požiadalo riaditeľa DPCDSB pre styk s verejnosťou o takú definíciu spomínaných pojmov, ktorá by bola v súlade s katolíckou náukou, no odpovede sa nedočkalo. Otázka teda znie: Čo tieto slová znamenajú pre DPCDSB? A majú vôbec miesto v slovnej zásobe katolíckej školy – alebo hocijakej inej školy?

Napokon, záleží na slovách. Napríklad aj na tých, ktoré vyslovil nahnevaný a zmätený rodič dieťaťa na tejto škole: „Ako môžete deťom v prvej, druhej, tretej triede čo i len začať rozprávať o tom, čo ´transmizogýnia´ vôbec je?! Ani ja neviem čo to vlastne znamená.“

Jack Fonseca, skúsený politický stratég z Campaign Life Coalition, kanadskej národnej pro-life a pro-family lobby tieto otázky len dôrazne opakuje a pre LSN uvádza:

„Je veľkým pohoršením mať takú katolícku školskú radu, ktorá podporuje osočovanie kresťanov ako ´homofóbov´, ´transfóbov´... a čo si mám, vlastne, predstaviť pod pojmom ´transmizogýnia´?! Vyzerá to tak, že školská rada katolíckych škôl sa kompletne zriekla katolíckej náuky a ocitla sa v jednom vreci s aktivistami ´gay´ lobby a vyšinutou ideológiou, ktorú natláčajú do hláv našim deťom. Faktom je, že ´homofóbia´ je propagandistický pojem, ktorý vynašli a zaviedli radikálni gay aktivisti za účelom znevažovania, urážania a démonizovania kresťanov. V skutočnosti neexistuje žiadna mentálna choroba s názvom ´homofóbia´. Je to len politické osočovanie s cieľom ignorovať a zatlačiť do úzadia kresťanov, ktorí úprimne veria, že Boh ustanovil manželstvo výlučne medzi mužom a ženou, a nikým iným. Toto predsa nie je žiadna psychóza, ani fóbia. Je to viera, o ktorej je presvedčený každý veriaci kresťan, ako aj väčšina svetových náboženstiev. Katolícka inštitúcia, ktorá prispieva k znevažovaniu, urážaniu a utlačovaniu kresťanov je obrovskou hanbou.“

A čo by povedal pápež František?
V skutočnosti už vo svojej kontroverznej apoštolskej exhortácii Amoris Laetitia Svätý Otec odsúdil gender teóriu ako takú, ktorá „ničí antropologický základ rodiny“. Napísal: „Táto ideológia vedie k výchovným a vzdelávacím programom a zákonným nariadeniam, ktoré podporujú osobnú identitu a emocionálnu intimitu človeka, radikálne oddelenú od biologických rozdielov medzi mužom a ženou. Identita človeka sa následkom tohto stáva otázkou voľby jednotlivca, pričom časom môže človek, podľa tejto ideológie, svoju identitu meniť.“

Pri inej príležitosti nenechal pápež ani nitku suchú na tých, čo gender teóriu učia deti v školách. Počas Svetových dní mládeže v roku 2016 povedal poľským biskupom:

„Toto dnes učia v školách deti – deti! – že každý človek si môže vybrať svoj rod. A prečo ich to učia?“ pýtal sa pápež František, kritizujúc učebnice, ktorými školy zásobujú „osoby a inštitúcie, ktoré prispievajú peniazmi“ na „ideologickú kolonizáciu“, podporovanú „veľmi vplyvnými krajinami“.

„Je to hrozné“, povedal pontifik. Na adresu „ideologickej kolonizácie (násilného presadzovania vlastnej ideológie)“ Svätý otec dodal: „Poviem to jasne raz a navždy – rod je daný. Boh stvoril muža a ženu. Boh stvoril svet takto, takto, a takto, a my do toho zasahujeme a robíme presný opak.“