Keď transgender, prečo nie aj transrasa?

488
Kultúra smrti

Mladý muž z Floridy sa rozhodol, že bude nielen trans-rodovou osobou, ale aj trans-rasovou. Tvrdí o sebe, že sa stal Filipínčankou.

V skutočnosti sa volá Adam, ale sám sa nazýva “Ja Du” po známej svojej matky, ktorá ho v mladosti veľmi ovplyvnila svojou pozitívnou osobnosťou, píše portál Daily Wire.

“Mama pracuje s mnohými ľuďmi, ktorí migrujú do Spojených štátov z celého sveta. Jedna z jej najlepších kamarátok z práce je Ja Du, a je krásna, milá a naozaj zábavná. Milujem toto meno. To je to, čo chcem byť. Chcem byť tou šťastnou osobou,” napísal o sebe Adam, ktorý priznáva, že je transsexuál a zvažuje zmenu svojho pohlavia. Teraz si však uvedomil, že je aj trans-rasový.

Zaobstaral si ružové auto, ktoré označuje ako “Tuk Tuk”. Podobá sa rikšu, ktorá sa používa na verejnú dopravu na Filipínach. Povedal, že sa cíti byť súčasťou filipínskej kultúry, počnúc výberom jedál až po návštevy filipínskych kultúrnych podujatí. Pre americké médiá ďalej povedal: “Či ide o filipínsku hudbu, jedlo, cítim sa, že som vo svojej vlastnej koži. Dokážem pozerať kanál histórie Filipín niekoľko hodín, nič viac ma nefascinuje ako filipínska kultúra.”

Adam (Ja Du) si je vedomý, že tvrdenie, že je Filipínčan, spôsobí, že bude mať väčšiu šancu na získanie etnického štipendia, ale trvá na tom, že jeho prijatie filipínskej identity s tým nemá nič spoločné. “Verím, že ľudia budú mať z toho úžitok. Mnoho ľudí pozmenilo svoju identitu, aby sa dostali na správnu cestu. Myslím, že všetci máme slobodu, aby sme sa usilovali o šťastie svojím vlastným spôsobom.”