ODPORÚČAME! Klimatické zmeny sú „najväčší vedecký podvod, aký bol dopustený“

2,467
Lucia Salomonová
Kultúra života

Pozn. šéfredaktora: aj vy sa medzi priateľmi a mnohými ľuďmi stretávate s predstavami temnej budúcnosti pre ľudstvo kvôli globálnemu otepľovaniu? Mnohí z nás určite áno. Dokonca je úplne pochopiteľné, že mnohí z nás tomu veria. Uvádzaných dôvodov je viac: preľudnenie, otepľovanie planéty, nedostatok jedla, vody, atď. [tento obraz je podvedomý aj v scifi filmoch ako Geostorm, Interstellar, Elysium, Mad Max,...]. Média šíria tieto témy, lebo prispievajú k čítanosti. V skutočnosti sú tieto dôvody len teóriami, ktoré naviac nie sú ani založené ani na logike. Strach predáva, vzbudzuje záujem, nabáda aby sme sa preventívne vyhli nešťastiu v budúcnosti. So strachom pracuje aj odveký nepriateľ. Jeho plodom je zmätok. Kresťan však má obrovskú výhodu. Nemusí sa riadiť mediálnymi vlnami a zvažovať katastrofické teórie ktorými žije väčšina. Možno nie je náhoda ze Pánove slová "Nebojte sa" sú v Písme uvedené až 365-krát. Kresťan však musí byť aj moderný a rozhľadený človek. Preto vám prinášame článok objasňujúci tému globálneho otepľovania. Odporúčame!

********

Na medzinárodnom sympóziu, ktoré sa začalo online v utorok a zaoberali sa na ňom  antikresťanskou povahou kontroly populácie, nazval vedec a spisovateľ Steven Mosher hnutie globálneho otepľovania za nepriateľa posvätnosti nevinného ľudského života.

Mosher je dlhodobo uznávaným expertom na činsku vnútornú pololitiku. Svoj prejav začal tým, že vysvetľuje, že teplota zeme vždy kolísala, niekedy až dramaticky.

Napísal som historickú štúdiu o zmene klímy v Číne, ktorá ukazuje, že v Číne pred 2 000 rokmi bolo o niekoľko stupňov teplejšie ako dnes,“ povedal Mosher a dodal: „a samozrejme to bolo dlho predtým, ako sme začali počúvať o klimatických zmenách a globálnom otepľovaní.

Najpredávanejší autor, ktorý prešiel Ph.D programom v oceánografii na univerzite vo Washingtone ďalej poznamenal, že počas Jurského obdobia bola zem v priemere o 15 stupňov teplejšia než v súčasnosti.

Kritizujúc strach z globálneho otepľovania, Mosher nie tak dávno povedal, že tí istí „odborníci“ zúfalo publikovali presne opačné tvrdenia. V sedemdesiatych rokoch... odborníci v oblasti podnebia varovali pred blížiacou sa ľadovou dobou, povedal. „Teraz sa to otočili o 180 stupňov, a je to globálne otepľovanie.

Pravdou je, že nikto naozaj nevie, čo sa v budúcnosti stane s podnebím,“ vysvetlil Mosher. „Videli sme extrémne teploty na studenej, ale aj na teplej strane, ktoré sa v porovnaní s akýmikoľvek odhadmi s jedným alebo dvomi stupňami zdajú nepodstatné.

Mosher hovoril o „environmentalizme a klimatických zmenách ako o spôsobe riadenia populácie“. Medzinárodnú konferenciu o kontrole populácie sponzoruje inštitút Lepanto. Ich téma je „Ako radikálni nepriatelia života pretláčajú svoju globálnu agendu na ukončenie chudoby odstránením chudobných.

Globálne otepľovanie a doby ľadové sme mali už dávno predtým, ako ľudia vymysleli spaľovací motor  a dlho predtým, než okolo celej planéty pobehovali milióny ľudí, čím sa zrodili malé emisné zdroje oxidu uhličitého“, zavtipkoval a citoval sa ako aktivisti v oblasti zmeny klímy odvolávajú na deti.

Po návrate k svojim skompromitovaným kolegom Mosher povedal, že príliš veľa ich je ovplývnených milodarmi od vlády. „Som naozaj šokovaný, ako sa vedecká komunita zapredala za veľké výskumné granty a to kvôli tomu, aby ich meno bolo zvýraznené vo fakultnom časopise a pozývali ich na konferencie v Spojených štátoch,“ povedal Mosher. „Toto je najväčší vedecký podvod, ktorý sa spáchal na človeku.

Mosher obvinil „expertov“ zo skoku na módny trend globálneho otepľovania, pretože „sú dobre platení, aby tak urobili.“ „Keď miniete miliardy dolárov dotovaním výskumu, zvyčajne dostanete to, za čo si zaplatíte. Vedec, ktorý skúma podnebie a dostal grant vo výške miliónov dolárov, hovorí: Po štúdiu môžem tvrdiť, že skutočne neexistuje žiadne nebezpečenstvo globálneho otepľovania. V tom prípade sa jeho grant nepredĺži.“

Na druhej strane ten, kto dostane desať miliónov dolárov za „zistenie“ globálneho otepľovania, pravdepodobne potom dostane asi sto miliónov,“ objasnil Mosher.

Mosher, ktorý získal od spoločnosti katolíckych spoločenských vedcov cenu „Blessed Frederic Ozanam“ za „príklad ideálu katolíckej sociálnej činnosti“, spomenul, že meteorológ Anthony Watts spája vládne poistné plnenia súvisiace s globálnym otepľovaním. Watts odhaduje, že 1,5 bilióna dolárov a 2 bilióny dolárov sú „zviazané s klimatickým podvodom“. ClimateDepot Marc Morano opísal rozruch ako „Veľký klimatický ruch“.

Ale aj keď zemská teplota stúpa, Mosher hovorí, že to nevyústi do predpovedí o súdnom dni o ktorých písal (bývalý prezidentský kandidát) Al Gore - že štát Florida sa za desať rokov potopí do oceánu.

Podľa môjho názoru, trochu otepľovania nie je nevyhnutne zlá vec,“ tvrdil Mosher. Vyhlasuje:  „Dokonca aj vtedy, keď sa zem v priebehu nasledujúcich sto rokov oteplí, pre ľudstvo to bude  dobrá vec.

Otepľujúca sa planéta otvorí pôdu pre veľmi potrebnú poľnohospodársku činnosť. Ak teploty porastú, „uvidíme, že Kanada dokáže priniesť obrovské plochy pôdy, na ktorých sa dá pestovať. Uvidíme, že kvitne Sibír. Uvidíme, že výroba potravín porastie,“ povedal Mosher.

V zime na zimu zomrie viac ľudí než zomrie v lete na horúčavy,“ vysvetlil. „Uvidíme mieru úmrtnosti medzi veľmi mladými a veľmi starými ľuďmi. Životy budú zachránené,“ povedal Mosher. Na svete bude menej hladu.

Mosher nazýva súčasné politicky korektné prostredie „gigantickým propagandistickým úsilím" na ktoré sa minú miliardy dolárov ročne proti vede a zdravému rozumu. Toto je mýtus viny,“ povedal. „Toto je mýtus, ktorý riadi kontrolu populácie,“ povedal. „Toto je mýtus, ktorý znižuje využitie energie, ktorá doslova zabije chudobných ľudí.

"Toto celé je o radikálnych enviromentalistoch tvoriacich ich vlastnú predstavu o raji pred stvorením človeka.“ myslel Mosher, keď povedal, že radikáli veria, že ľudia to „zničili“. Zohľadnili globálne otepľovanie ako zámienku ospravedlniť ich vojnu voči ľuďom na podporu potratov, sterilizácie a antikoncepcie na celom svete.

Mosher zdôraznil, že konečným cieľom ľudí zaoberajúcich sa globálnym otepľovaním je kontrola populácie. „Oni oslavovali čínsku politiku jedného dieťaťa od samého začiatku,“ spomenul.

Zasadnutie sa potom obrátilo na katolíckych vodcov, ktorí sa zúčastnili na anti-life hnutí globálneho otepľovania.

Katolícka náuka podporuje správcovstvo životného prostredia,“ pripomenul Mosher poslucháčom, „ale niektorí účastníci nedávnych vatikánskych konferencií v minulosti podporovali kontrolu populácie (a) potratov. To je v protiklade s katolíckou náukou. Som prekvapený, že boli pozvaní na tieto konferencie (a) samotný Vatikán dal základ na propagovanie názorov, ktoré  priamo porušujú katolícke učenie.

Podľa Michaela Hichborna, prezidenta sponzorstva pre konferenciu inštitútu Lepanto, pro-potratoví aktivisti kontroly populácie vytvorili základňu v Katolíckej cirkvi pod zámienkou ochrany životného prostredia. Teraz sa „aktívne snažia podkopávať a rozvrátiť Cirkev a jej učenie zvnútra v bezprecedentnom útoku“.

Mosher súhlasil. „Radikálne environmentálne hnutie používa autority Vatikánu na šírenie svojho falošného pohľadu na ľudstvo (a) jeho falošný pohľad na vzťah medzi človekom a životným prostredím,“ povedal. „Bohužiaľ, niektorí vo Vatikáne to sami dovoľujú a Katolícka cirkev sa takýmto spôsobom zneužíva.

Pro-life vedec a sociálny aktivista spochybnil motiváciu tých vo Vatikáne, ktorí by dali hlas pro-potratom. „Obávam sa, že vo Vatikáne existujú určití ľudia, ktorí majú väčší záujem o víťazný potlesk zo sveta než o ... evanjelizovanie a získavanie čo najväčšieho počtu ľudí do neba,“ povedal.

Mosher citoval jedného vatikánskeho hosťa-rečníka - bývalého kolegu P. Ehrlicha - ktorý tvrdí, že „najväčším problémom, ktorému čelíme, je neustále rozširovanie ľudskej činnosti“. Mosher citoval Ehrlicha ktorý povedal: „Neustály rast je ideológia rakovinovej bunky.

Mosher kritizoval Ehrlicha za jeho extrémistický pohľad na rast obyvateľstva a „porovnanie s rastom rakoviny. Ťažko si viem predstaviť ponižujúcejší popis ľudskej rodiny, než porovnať ju s rakovinovou bunkou,“ povedal Mosher.

Keď sme s mojou manželkou mali deväť detí, nemysleli sme si, že sa podobajú na rakovinové bunky. Mysleli sme si, že sme nové duše v existencii, spolupracujeme s Bohom na populácii tohto sveta a dúfame, že to tak bude aj v budúcnosti,“ komentoval Mosher.

Mosher sa komentoval aj promotéra potratov, Billa Gatesa. „Bill Gates sa pokúšal tvrdiť, že on len financuje programy na kontrolu populácie iba v krajinách, kde populácia rastie o tri percentá ročne,“ citoval Mosher a dodal, že nesúhlasí s tým, že vysoká pôrodnosť je problémom na prvom mieste. „Ale ja som mu povedal: Bill, len na niekoľkých malých ostrovov v Pacifiku, je pôrodnosť stále tak vysoká.

Potom sa Mosher s Gatesom dostal k veci. „Ak sa obávate o vysokú pôrodnosť, liečenie detských chorôb, zníženie miery detskej úmrtnosti a pôrodnosti, prirodzene sa to zníži,“ povedal miliardárovi z Microsoftu. Dôvod, prečo rodiny v Afrike ešte majú štyri a päť detí je, že očakávajú, že kvôli chorobe prídu o jedno alebo dve deti pred dosiahnutím dospelosti.

Mosher pokračoval vo svojom prejave, aby potvrdil, že riešenia zástancov klimatických zmien majú všetky riešenia zlé. Toto všetko sa robí pod falošným predpokladom, že ak znížite počet ľudí na planéte, tak nejako zvýšite počet tuleňov, veľrýb a stromov a iné veci, ktoré radikálni ochrancovia životného prostredia zrejme oceňujú viac ako ľudské bytosti, prezdradil Mosher. „Potrebujeme pokračujúci hospodársky rast, pretože akonáhle krajina dostane viac ako 2 000 dolárov na obyvateľa, má prostriedky na vyčlenenie prírodných parkov a prírodných rezervácií a národných lesov, atď.

Chudoba je nepriateľom životného prostredia, nie ľudí,“ zhrnul.

Je to chudoba, ktorá vedie chudobných, aby sťali posledný strom, ktorý majú na Haiti, aby postavili dom alebo navarili jedlo,“ zdôraznil Mosher. „Je to chudoba, ktorá ich vedie k znečisteniu vody, ktorú potrebujú na pitie, pretože si nemôžu dovoliť vykopať studňu alebo postaviť čističku odpadových vôd. Je to chudoba, ktorá ich vedie k vysadeniu posledného štvorcového poľa zeme, pretože ... si nemôžu dovoliť hnojivo, alebo si nemôžu dovoliť riadne zavlažovanie.

(potvrdenie aj pre Slovenské pomery - sú to tí najchudobnejší z nás, ktorí vytínajú stromy v Slovenskom raji - editor)

Chudoba je nepriateľom životného prostredia,“ povedal obhajca ľudských práv. „Takisto vieme, ako vyliečiť chudobu: Máte právny štát, máte majetkové práva, máte otvorený a slobodný hospodársky systém. A ak raz vyliečite chudobu, ľudia sa postarajú o životné prostredie.

Ale radikálni ochrancovia životného prostredia to vnímajú obrátene, tvrdil Mosher. Ich rozprávanie, že „viac ľudí sa rovná menej všetkému“, nie je pravda, povedal. „Viac ľudí ako dobrých správcov životného prostredia znamená viac všetkého ostatného: viac veľrýb, viac stromov a viac vyčlenenej pôdy.

Autor opísal hnutie globálneho otepľovania ako „proti-ľudské“. „Máme tu skoro démonickú nenávisť voči našim blížnym,“ povedal. „Ronia príliš veľké slzy nad týraným psom alebo mačkou, ale ignorujú, že 4000 detí je brutálne zabitých – trhajú končatiny od končatín - v súčasnosti v materniciach po celých Spojených štátoch.

Druhá strana evanjelizačnej mince,“ povedal Mosher, „dovoľuje, aby ľudia na prvom mieste vznikli.

Späť na tému katolíckej reakcie na hrozby globálneho otepľovania. Mosher povedal, že odpoveď kresťanov nemôže byť zákonodarná. „Otázky, ako by sme mali byť dobrými správcami životného prostredia, sú finančnými otázkami, ktoré nebudú nikdy dogmaticky vyriešené, zhrnul prezident Ústavu pre výskum populácie.

Súčasťou katolíckeho riešenia je, že Pápežská akadémia vied by mala pozvať ako prispievateľov „len ľudí, ktorí boli katolíci“, ponúkol možnosť Mosher.

Ak nemáte trojičný svetonázor,“ vysvetľuje, „potom bude vaša pozícia v mnohých z týchto otázok radikálne odlišná od toho, čo učí Katolícka cirkev.

Zástanci globálneho otepľovania „sú ľudia, ktorí majú radikálne odlišné názory na to, čo je ľudstvo,“ povedal Mosher. Je skutočným rozdielom, ak si myslím, že ľudstvo je len o niečo nižšie než anjeli, ktorí sú stvorení na obraz a podobu Boha. Paul Ehrlich verí, že sme len o niečo vyššie ako ľudoopy, a teraz je potrebné preriediť stádo. Verí, že sme len zvieratá, (takže) neexistuje žiadna morálna otázka, na ktorú by sa dalo odpovedať; je to len jednoduchá otázka počtu a moci.

Takýto radikálny redukcionistický pohľad na to, aké sú ľudské bytosti, by nemal byť schválený Vatikánom,“ povedal.

Mosher poznamenal, že po vypočutí niektorých nekatolíckych vatikánskych konferenčných rečníkov, samotný pápež František hovoril o zmene klímy ako o príčine svetového hladu. „To prináša fakty presne naopak, povedal. „Myslím si, že musíme ísť do Ríma... a hovoriť a vzdelávať ľudí.

Prednášajúci Hichborn poznamenal význam tejto dnešnej problematiky. „Kontrola populácie je program, ktorý spája takmer každú hlavnú príčinu proti-rodinnej ľavice,povedal. Homosexualita, environmentalizmus, zmenšovanie chudoby, zahraničná pomoc a dokonca masové prisťahovalectvo sú spojené s agendou kontroly populácie.

V záujme duše, života a rodiny je životne dôležité pre každého, kto sa nazýva pro-life, aby sa teraz postavil,“ dodal Hichborn. „Ak nebudeme teraz bojovať, nebude to dlho, čo nezostane žiadna civilizácia, ktorá by sa bránila.